واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۲۹ب.ظ)
مبارزه با قاچاق سوخت به نيروي انتظامي و سپاه سپرده شد / پايان قاچاق با لوله کشي و ايجاد درياچه فراورده هاي نفتي موج - درحاليکه مديرکل مبارزه با قاچاق فراورده هاي نفتي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از راه اندازي قرارگاه هايي زير نظر نيروي انتظامي و سپاه پاسداران براي مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد، آمارها حاکي از کاهش 20درصدي مصرف گازوئيل در کشور دارد که عمده علت آن کاهش قاچاق به شمار مي رود.
به گزارش خبرگزاري موج، خورشيدي مديرکل مبارزه با قاچاق فرآورده هاي نفتي ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بيان اينکه اين قرارگاه زير نظر نيروي انتظامي تشکيل شده است، گفت: همچنين قرارگاه ديگري از خرداد امسال در استان سيستان و بلوچستان زير نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تشکيل شده و با توجه به مجموعه تجارب بدست آمده بسيار خوشبينيم که در قاچاق فرآورده هاي سوختي نتايج خوبي از آن حاصل شود.
وي با بيان اينکه محموله هاي مکشوفه يا پاک و يا داراي ناخالصي خيلي زياد هستند، تصريح کرد: در زماني که ناخالصي محموله هاي مکشوفه خيلي بالا باشد شرکت پخش فرآورده هاي نفتي اعلام مي کرد که اين محموله قابل استحصال در فرآورده هاي قابل توزيع نيست به همين خاطر آن را تحويل نمي گرفت.
خورشيدي در اشاره به قانون بودجه سال 94 و دستورالعمل کارگروه پيشگيري و مقابله با قاچاق فرآورده هاي نفتي ستاد که در چند روز گذشته ابلاغ شد، اظهار کرد: شرکت توزيع و پخش فرآورده هاي نفتي موظف شده است که صرف نظر از اين که فرآورده مکشوفه آلوده يا پاک باشد آن را تحويل بگيرد و فرآورده هاي سالم را در شبکه توزيع رسمي توزيع کند و فرآورده هاي ناسالم و ناخالص را در شبکه هاي پالايشگاهي و يا به شيوه هاي ديگر مجدداً تصفيه کند.
کاهش 50درصدي قاچاق سوخت در دوره جديد
چندي پيش نيز رحماني فضلي وزير کشور با اشاره به کاهش 50 درصدي قاچاق سوخت در مناطق مرزي گفت: جلسات ستاد ستاد مبارزه با قاچاق سوخت يکي از جلسات موثر در امر کاهش قاچاق سوخت است و در اين مدت با تشکيل اين جلسات در گام اول ميزان مصرف روزانه گازوئيل در کشور از 120 ميليون ليتر به 100 ميليون ليتر کاهش يافته است.
وي با بيان اينکه مصرف سوخت در چهار ماهه نخست سال 94 نسبت به سال گذشته حدود 9 درصد کاهش يافته است، تاکيد کرد: ميزان مصرف چهارماهه ابتدايي سال جاري در مقايسه با سال 92 حدود 20 درصد کاهش داشته است.
رحماني فضلي با بيان اينکه طرح بسيار بزرگي با هماهنگي وزارت نفت و معاونت پخش و پالايش به همراه وزارت راه و شهرسازي در دست بررسي است، گفت: در اين طرح موضوع ارائه سوخت پيمايشي کاميونها و اتوبوسها مطرح است که با توجه به آن همه اتوبوسها و کاميونها که بر اساس برنامهها و سيستمهاي کنترلي متناب با پيمايش سوختگيري نمايند، مجهز خواهند شد. پيش بيني ميشود اگر اين طرح اجرايي شود حدود 30 درصد سوخت گازوئيل در کشور کاهش يابد.
چرا قاچاق سوخت ادامه دارد؟
خبر نصف شدن قاچاق سوخت توسط وزير کشور درحالي منتشر شد که معاون پيشگيري از وقوع جرم دادگستري سيستان و بلوچستان گفت: روزانه شش ميليون ليتر سوخت از استان قاچاق ميشود در حالي که سهميه سوخت روزانه اين استان 2.5 ميليون ليتر است که روزانه حدود سه برابر سهميه سوخت اختصاصي به سيستان و بلوچستان، مواد سوختي قاچاق ميشود.
کارشناسان معتقدند که با توجه به تفاوت باور نکردني قيمت بنزين و گازوييل در بين ايران و برخي کشورهاي همسايه، قاچاق سوخت از ايران داراي چنان جذابيتهايي براي قاچاقچيان است که با وجود قوانين موجود مبارزه با قاچاق و وضع جريمه اي معادل سه برابر ارزش محموله، قاچاقچي اگر از هر ٣ محموله قاچاق سوخت تنها يک محموله را سالم به مقصد برساند بازهم اين کار به قدري سودآور است که به او قدرت تحمل اين ريسک را مي دهد.
قاچاق با لوله کشي و ايجاد درياچه فراورده هاي نفتي
البته وضع مبارزه با قاچاق سوخت با وجود سهميه بندي سوخت و همچنين تمهيدات انديشيده شده در مرزها همچون اجراي طرح باک پر در مناطق صفر مرزي و نظارت هايي که اخيرا ستاد مبارزه با قاچاق سوخت آغاز کرده است بهبودي قابل وصفي را پيدا کرده است. چراکه در سال 88 يکي از مسوولان مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد که هم اکنون با وجود سهميه بندي بنزين روزانه 40 ميليون ليتر سوخت در کشور قاچاق مي شود و در برخي نقاط مرزي قاچاقچيان با کيلومترها لوله کشي تا نقطه مرزي به قاچاق سوخت اقدام کرده اند که در استان سمنان و خيلي از استانهاي ديگر درياچه هايي از سوخت کشف شده است.
وي در ادامه تصريح کرد: بسياري از نفتکش هاي جنوب در اروندرود به کار قاچاق گازوييل مشغول هستند و اخيرا 4 نفتکش که حاوي 300 هزار تن گازوييل قاچاق بودند توقيف شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]