تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بپرهيز از كارى كه موجب عذرخواهى می ‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837033958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شيوه پرداخت تسهيلات بافت‌هاي فرسوده يکي از روش‌هاي ناکارآمدشهري است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۴۴ق.ظ)
شيوه پرداخت تسهيلات بافت‌هاي فرسوده يکي از روش‌هاي ناکارآمدشهري است موج- عضو هيأت مديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران شيوه پرداخت تسهيلات را يکي از روش‌هاي بهسازي بافت‌هاي ناکارآمد شهري دانست، گفت:مادامي که بحث نوسازي بافت‌هاي فرسوده از منظر تأمين منابع مالي و تسهيلات متوجه دولت و مديريت شهري باشد اتفاق خاصي نخواهد افتاد زيرا منابع محدودند.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد روستا عضو هيأت مديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران و فرهاد بيضايي، کارشناس ارشد شهرسازي و مدير مرکز سياست‌گذاري زمين و ساختمان دانشگاه علم و صنعت درباره مشکلات بافت‌هاي فرسوده و راهکارهاي تسهيل و تسريع بهسازي اين بافت‌ها به گفت و گو نشستند.
روستا در اين برنامه احيا و بازسازي بافت‌هاي فرسوده را يکي از چالش‌هاي اصل توسعه کشور دانست و افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي توجه به مساله بافت‌هاي فرسوده در دولت وقت مطرح شد. اجراي طرح‌هاي روان‌بخشي در اين محدوده‌ها سياست اصلي آن دوران بود که در قالب طرح‌هاي موضعي اجرا شد و نهايتا در شهرهايي مثل يزد، اصفهان، شيراز و تبريز به اجرا درآمد.
عضو هيأت مديره شرکت عمران و بهسازي شهري ايران درباره نقش تسهيلات در اين فرايند با طرح اين سوال که «آيا تسهيلات نوسازي مسکن تنها راه بهسازي و بازآفريني شهري است» توضيح داد: اگر هدف بحث بازآفريني شهري را صرفا به نوسازي واحدها محدود کنيم منابع دولتي و تسهيلات کفايت نمي‌کنند و بايد به دنبال راهکارهايي باشيم که به منابع موجود تنوع بدهند و از ساير ظرفيت‌ها و ساير کنشگران و خود مردم استفاده کنند.
روستا درباره روش‌هايي که براي بهسازي بافت‌هاي فرسوده به کار گرفته مي‌شود توضيح داد: اين روش‌ها اساسا صحيح نيستند؛ زيرا هرگونه نوسازي شهري که سبب اخراج ساکنان از بافت شود و با رويکرد مداخله مستقيم دولت و مديريت شهري همراه باشد نگاهي اشتباه است. ضرورت مشارکت و حضور مردم در بافت‌ها از اولويت‌هاي برنامه‌هاي دولت است. ساکنان اين مناطق سال‌هاي زيادي در بافت‌ها زندگي کرده‌اند نبايد اين تصور وجود داشته باشند که ملک اين افراد خريده مي‌شود و با ارزش افزوده‌اي که براي ملک آن‌ها ايجاد مي‌شود منافعي به جيب مديريت شهري وارد خواهد شد. اين روش صحيح نيست و براي پيشبرد بهتر امور اصل ما ماندگاري اين افراد در همان بافت است.
روستا ادامه داد: در سياست‌هاي جديد وزارت راه و شهرسازي، بازآفريني پايدار شهري در محدوده‌ها مطرح شده است. اين رويکرد فراگير و همه جانبه است و به ابعاد مختلف موضوع به خصوص تقويت زيرساخت‌هاي شهري مي‌پردازد. هدف مديريت شهري و دولت، تملک زمين‌ها و ساخت پاساژ و خانه در آن‌ها نيست.
وي با انتقاد از اين‌که اقداماتي که در دولت‌هاي گذشته انجام شده سليقه‌اي بوده و هدف‌ها و شاخص‌ها اشتباه تعيين شدند، اظهارکرد: در همين راستا سال گذشته سندي با عنوان «سند ملي راهبري احيا، بهسازي و نوسازي و توانمندسازي بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري» در دولت مصوب شد و مرجع تعريف، شيوه مداخله دولت و دستگاه‌هاي مديريت شهري قرار گرفت.
وي با تشريح اهداف احيا و بهسازي شهري که در سند ملي بهسازي آمده است افزود: ارتقاي هويت شهري و فرهنگ شهروندي، احيا و بهره‌برداري از خانه‌هاي تاريخي در اين محلات برخي از مواردي هستند که در نظر گرفته شده است. ضمن اين‌که تاکنون چهار جلسه از ستاد ملي بازآفريني شهري به رياست مقام عالي وزارت راه و شهرسازي و با حضور نمايندگاني از دستگاه‌ها و نهادهاي حاکميت در سطح ملي نيز برگزار شده است.
روستا درباره راهکارهايي که به احياي بافت‌هاي فرسوده کمک مي‌کند، گفت: در کشور ۱۳۰ هزار هکتار بافت هدف برنامه بازآفريني شهري داريم که ۵۶ هزار هکتار از اين بافت‌ها شامل بافت‌هاي فرسوده مياني، ۵۳ هزار هکتار سکونتگاه‌هاي غيررسمي و حاشيه‌نشيني و ۲۱ هزار هکتار از آن‌ها بافت‌هاي تاريخي هستند. در بازآفريني همه اين بافت‌ها را با يک سياست مانند تسهيلات نمي‌توان نوسازي کرد و هر يک راهکار خاص خود را دارد.
وي افزود: مادامي که بحث نوسازي بافت‌هاي فرسوده از منظر تأمين منابع مالي و تسهيلات متوجه دولت و مديريت شهري باشد اتفاق خاصي نخواهد افتاد؛ زيرا منابع محدودند. مساله مردم در اين بافت‌ها فقر شهري است که فقط در فقر مسکن خلاصه نمي‌شود. فقر بهداشت، فقر امنيت، فقر آموزش و فقر درآمد برخي از مواردي است که بايد در نظر گرفته شود. با نوسازي واحدهاي فرسوده مشکل بافت‌هاي فرسوده حل نمي‌شود. اين مساله نيازمند حضور کنشگران، حاکميت، بخش خصوصي و ساير نهادهاي شهري است. هدف وزارت راه و شهرسازي تدوين برنامه هماهنگي بين بخشي است که در آن فقط بحث مسکن بررسي نمي‌شود.
وي درباره ميزان بهسازي‌هاي انجام شده در کشور گفت: در سال گذشته دولت مصوبه‌اي را در رابطه با تسهيلات ارائه داد که تا برنامه ششم ۱۸۰۰ واحد مسکوني در بافت‌هاي فرسوده نوسازي شود، ولي؛ چون اغلب بانک‌ها خصوصي هستند همکاري چشمگيري براي پرداخت تسهيلات نداشته‌اند.
بيضايي نيز در اين برنامه با اشاره به سياست‌ها و شيوه‌هاي نوسازي و تسهيلات پرداخت شده در اين حوزه گفت: به نظرم در اين دو حوزه موفق عمل نکرديم، زيرا؛ قرار بود از برنامه چهارم توسعه به بعد سالانه ۱۰ درصد احياي بافت فرسوده انجام شود، اما؛ اين اتفاق نيفتاد.
مدير مرکز سياست‌گذاري زمين و ساختمان دانشگاه علم و صنعت به پروژه نواب و پروژه طلاب مشهد که در سال‌هاي گذشته به اجرا درآمد به عنوان دو نمونه از پروژه‌هاي احيا و بهسازي بافت فرسوده اشاره کرد و ضمن تشريح روش‌هاي احيا در اين پروژه‌ها گفت: پروژه نواب به دليل عدم مشارکت مردم و بالا بودن هزينه بهسازي موفق نبود و با وارد شدن به بافت آن منطقه مشاهده مي‌کنيم که اين پروژه با شکست روبه‌رو شده است.
وي با انتقاد از برون‌سپاري پروژه‌ها در گذشته گفت: ابزارهاي مشوق مثل تراکم و تسهيلات طرح ديگري بود که مورد بررسي قرار گرفت و اجرايي شد و تقريبا مي‌توان گفت شکست خورده است. از سوي ديگر مردم توان و تخصص احيا را ندارند که کار به آن‌ها سپرده شود پس شيوه داوطلبانه نيز نمي‌تواند پاسخگو باشد. مشکل بافت فرسوده در واقع معابر و معضلات اجتماعي و فرهنگي، زيرساخت‌ها و خدمات شهري است و با شيوه داوطلبانه نمي‌توانيم اين فرايند را به درستي انجام دهيم. به دليل همين مشکلات است که در ۲۰ سال گذشته تنها توانسته‌ايم ۱۰ درصد از بافت‌هاي فرسوده را احيا کنيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن