واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
ایجاد مناطق نمونه گردشگری ایده خوبی بوده که مسیر بدی را طی کرده است
ایجاد مناطق نمونه گردشگری ایده خوبی بوده که مسیر بدی را طی کرده است طرح ایجاد مناطق نمونه گردشگری در ابتدا یک ایده درست و منطقی بوده که مسیر بدی را طی کرده است، این مناطق بدون آسیبشناسی تعیین شده و به مرور مشکلات بیشتری به وجود آمده که اولین مشکل افزایش تعداد این مناطق بوده است.
به گزارش میراث آریا(chtn) سعید شیرکوند، معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گردهمایی سرمایهگذاران مناطق نمونه گردشگری که صبح امروز با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی و نمایندگانی از دستگاههای متخلف برگزار شد، گفت: مناطق نمونه گردشگری به جایگاه اصلی خود نرسیده و افرادی که در این مناطق اقدام به سرمایه گذاری می کنند با موانع و مشکلات بسیاری مواجه هستند.
وی ادامه داد: طرح ایجاد مناطق نمونه گردشگری در ابتدا یک ایده درست و منطقی بوده که مسیر بدی را طی کرده است، این مناطق بدون آسیبشناسی تعیین شده و به مرور مشکلات بیشتری به وجود آمده که اولین مشکل افزایش تعداد این مناطق بوده است.
شیرکوند تصریح کرد: به جای اجرای پایلوت طرح در چند منطقه و ادامه کار در سایر شهرها، تصویب منطقه نمونه گردشگری با سرعت ادامه پیدا کرده و نتیجه این اقدام هم این است که امروز هیچ منطقه نمونه گردشگری به عنوان یک الگوی موفق در کشور نداریم.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان با بیان اینکه در حال حاضر هزار و ۱۶۸ منطقه نمونه گردشگری بدون مطالعه و نیازسنجی به تصویب رسیده است، افزود: امکان سنجی تبدیل این مناطق به منطقه نمونه گردشگری، محاسبه میزان جذب گردشگر و پیشبینی منابع در هیچ کدام از مناطق نمونه گردشگری مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه مناطق نمونه همزمان با سفرهای استانی در دولت قبل با عجله و بدون انجام اقدامات کارشناسی تصویب شده است، یادآور شد: اینها همه در حالی است که تشخیص منطقه نمونه گردشگری باید با مطالعه کافی و با نظر سرمایهگذاری انجام شود چراکه سرمایهگذار تشخیص می دهد کجا و در چه صنعتی سرمایه گذاری کند که سود و منفعتی در پی داشته باشد.
شیرکوند با تشریح مشکلات و مسائل مناطق نمونه گردشگری تصریح کرد: در بسیاری از این مناطق هیچ اقدامی صورت نگرفته و بهتر است با توجه به شرایط فعلی، اقدامی هم صورت نگیرد و این مناطق در همین وضعیت باقی بمانند چراکه هیچ زیرساختی در این مناطق وجود ندارد و در برخی موارد مشاهده می شود که حتی زمین برای سرمایه گذاری واگذار نشده است.
وی یادآور شد: در میان این مشکلات سرمایه گذاران در قرارداد خود با سازمان میراث فرهنگی هم مسائل و موانعی داشتهاند، طرفین امضاکننده قرارداد برای تبدیل منطقه به یک منطقه نمونه گردشگری گاه مسئولیتهایی را متوجه طرف مقابل کردهاند که حتی امکان انجام آن را نداشتهاند.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: وظایف و تعهدات طرفین در قراردادهای این مناطق بلاتکلیف باقی مانده همچنین در برخی موارد سرمایه گذار گام های اولیه را برداشته و برنامه ها را به صورت نیمه کاره رها کرده است.
شیرکوند ادامه داد: ما نمی توانیم سرمایه گذار را خلع ید کنیم و این وضعیت باید تعیین تکلیف شود، در حال حاضر معضلی در این رابطه وجود دارد که باید با همفکری و مساعدت این مشکلات را برطرف کنیم.
وی افزود: از تمامی دستگاههای مرتبط با این بحث اطلاعات مربوط به مناطق نمونه گردشگری گرفته شده است. اطلاعات درباره اینکه سرمایه گذار طرح چه کسی است و چه اقداماتی تاکنون صورت گفته است.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی در پایان گفت: همفکری و تبادل نظر دست اندرکاران این بخش در حل مشکلات و موانع بسیار اثرگذار است. همچنین در این جلسه تعدادی از سرمایه گذاران مناطق نمونه گردشگری به ارائه مسائل و مشکلات خود پرداختند.
رئوفی، سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری باغ تابان قزوین، خواستار تدوین ضوابط و دستورالعمل مدون در خصوص مناطق نمونه گردشگری شد و گفت: باید مشخص شود هر دستگاهی از جمله شهرداریها چه رویکردی نسبت به مناطق نمونه گردشگری دارند.
سریزدی، سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری ارگ سریزد با بیان اینکه، رونق مناطق نمونه گردشگری در توسعه و رونق این صنعت نقش اساسی ایفا می کند، افزود: این عزم باید در همه دستگاهها و مردم باشد که از پتانسیل موجود در بخش گردشگری برای توسعه اقتصادی کشور بهره برداری کنیم.
طاهری سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری مهستان با بیان اینکه کارهای بزرگ در کشور ما با همکاری و مشارکت همه دستگاهها اجرایی میشود، گفت: نظام اداری کشور باید خودش را با عزم و ارادهای که برای توسعه و رونق صنعت گردشگری به وجود آمده است تطبیق دهد.
مهرجویی سرمایهگذار منطقه نمونه گردشگری استان قم، مسائل و مشکلات سرمایه گذاران این حوزه را مشترک دانست و تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی بخش گردشگری در کشور باید حامی و پشتیبان ما باشد، با اقدامات جزیرهای و بروکراسی اداری مسائل بخش گردشگری حل و فصل نمی شود.
رشیدی، سرمایه گذار منطقه گردشگری سمیرم با اشاره به اینکه مسائل این بخش باید پس از دستهبندی، مورد بررسی قرار گیرد، گفت: دستگاهها باید با موضوع گردشگری به صورت فرابخشی رفتار کنند، یکی از مهمترین موضوعات ما در این بخش بحث اراضی است که با همکاری سازمان زمین و مسکن مرتفع می شود.
موحد سرمایه گذار منطقه نمونه گردشگری جمکران با بیان اینکه امنیت در حوزه سرمایه گذاری یکی از مهمترین موضوعات است، ادامه داد: براساس قانون صنعت ایرانگردی و گردشگری، شهرداری باید حداقل عوارض ممکن را از تاسیسات گردشگری بگیرد.
وی ادامه داد: نگرشهایی که در کشور ما نسبت به گردشگری وجود دارد متفاوت است و همافزایی دستگاهها برای کمک به گردشگری باید در اولویت قرار گیرد. منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۶/۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]