واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در همايش بررسي رويكرد سياست خارجه دولت نهم متكي:امروز در مناسبات جهاني تحريم نقش آفريني گذشته خود را ندارد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:وزير امور خارجه با اشاره به اينكه امروز در مناسبات جهاني تحريم نقش آفريني گذشته خود را ندارد گفت: ما هرگز به دنبال تحريم نيستيم و تلاشمان اين است كه قطعنامه اي عليه كشورمان به تصويب نرسد.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، وزير امور خارجه در همايش بررسي رويكرد سياست خارجه دولت نهم كه عصر امروز در دانشكده شهيد بهشتي برگزار شده بود اظهار داشت: كشورهايي مثل هند، برزيل، آفريقاي جنوبي، سوريه، كوبا، ونزوئلا و ... در حوزه نرم افزاري گام هاي بسيار بلندي برداشته اند كه به نوعي اين كشورها صاحب نظر هستند و به سهم خود با مشكلاتي نيز رو به رو هستند.
وي تصريح كرد: آمريكا در نفت عربستان از دهها سال قبل حضور داشته و نقش آفريني اصلي اش را در آن ايفا كرده البته آمريكا هدفش سلطه انحصاري بر منابع انرژي جهان است.
وي با بيان اينكه در آفريقا نيز شركت هاي نفتي بزرگ آمريكايي را فعال مي بينيم اينها همه براي سيطره بر انرژي جهان است گفت: هم اكنون چين، مالزي، ژاپن و اندونزي به عنوان بزرگترين مصرف كننده انرژي در جهان مطرح هستند.
متكي افزود: يكي از علت هاي انعقاد قرارداد شركت هاي بزرگ انرژي بين المللي با ايران اين است كه ايران خود مستقلا براي منابع انرژي اش تصميم مي گيرد.
وزير امور خارجه اظهار داشت: اين مساله در درازمدت براي كشورهاي مصرف كننده تهديد است و اخيرا يك هيات غنايي به ايران آمده بود و مي گفت در كشورش دو شركت آمريكايي و انگليسي مشغول اكتشاف و استخراج نفت هستند و از جمهوري اسلامي ايران براي داشتن سابقه و تجربه يكصدساله اش در زمينه انرژي دعوت به عمل آوردند.
وي تصريح كرد: انقلاب اسلامي در بحث درياي خزر به دنبال حق قانوني و قطعي ايران مبتني بر نگاه عادلانه و همكاري با كشورهاي ساحلي است كه بتوانيم فضاي خوبي را به عنوان يكي از پنج كشور ساحلي درياي خزر ايجاد كنيم.
متكي خاطرنشان كرد: مساله باغ قلهك هم در دست قوه قضاييه در حال پيگيري است و وزارت خارجه نمي تواند پاسخ قطعي دهد.
وي ابراز داشت: مساله ايران و مصر مساله يك خيابان نيست. مصر كشوري مهم است و مردم مصر پيام دادند كه خواهان روابط با ايران هستند كه رييس جمهور در سفر به ابوظبي آمادگي رابطه با مصر را اعلام كرد و آنها بايد بررسي كنند و نظر دهند.
وزير خارجه ايران با بيان اينكه با تروريست مخالفيم و آن را محكوم مي كنيم گفت:با كساني كه در قالب هاي دولتي به تروريسم دامن مي زنند و با شعار بر ضد تروريست به آنها ماوا مي دهند و حمايتشان مي دهند مخالفيم.
وي بين تروريسم و مبارزان آزادي بخش تفاوت هايي قائل شد و تصريح كرد: غربي ها در اين امر مي خواهند سوء تفاهم ايجاد كنند كه ما معتقديم ملت فلسطين و مقاومت جنوب لبنان براي اخراج رژيم صهيونيستي از سرزمين هاي خود تلاش و مبارزه آزادي بخش مي كنند كه اين تروريسم نيست.
متكي با اشاره به رابطه ايران و آمريكا گفت: براي رابطه دو جانبه با آمريكا هم در حوزه منافع ملي و هم در حوزه منافع ايدئولوژي بحث و بررسي وجود دارد كه به تعبير مقام معظم رهبري ما بنا نداريم تا ابد با آمريكا رابطه نداشته باشيم ولي فعلا گفت و گوي دو جانبه در دستور كار ما قرار ندارد ولي يك روز ممكن است زمانش فرا برسد.
وي با تاكيد بر اينكه بي ثباتي يك كشور همسايه مانند عراق در شرايط كشور خود موثر است گفت: براي اينكه آمريكايي ها را متوجه سياست هاي غلط شان در مورد عراق كنيم سه دور مذاكره كرديم و به آنها گفتيم كه چگونه مي توانند به عراق كمك كنند و چرا سياست هايشان شكست خورده است.
وي اذعان كرد: بسته پيشنهادي ايران در حال بحث و بررسي است و هر گونه كه آنها با اين بسته برخورد كنند ما هم با بسته پيشنهادي آنها برخورد خواهيم كرد كه بر سه محور اساسي مبتني بود، ابتدا نظر خود را اعلام كنيم سپس اراده براي همكاري سازنده خود را اعلام كنيم و ديگر اينكه كساني را كه در بن بست بودند نجات دهيم يعني جمهوري اسلامي ايران از آنچه كه حق قطعي و طبيعي ملتش است عدول نمي كند.
وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: ممكن است در دو بسته ما و آنها زمينه ها و مرزهاي مشتركي وجود داشته باشد كه حامل يك طرح يا بسته جديد باشد كه از آن استقبال مي كنيم.
وي با اشاره به اينكه امروز در مناسبات جهاني تحريم نقش آفريني گذشته خود را ندارد گفت: ما هرگز به دنبال تحريم نيستيم و تلاشمان اين است كه قطعنامه اي عليه كشورمان به تصويب نرسد.
متكي افزود: شرايط اقتصادي جهاني به گونه اي است كه كشورهاي جهان خواهان گندم ما هستند ولي چون شرايط خشكسالي داريم بايد با تدبير و مديريت عمل كنيم .
وي گفت: بهترين، اصولي ترين، عادلانه ترين و غيرمداخله جويانه ترين برخورد با لبنان اين است كه گروه هاي مختلف لبناني با يكديگر اجماع و اتفاق نظر كنند و مسايل خود را خودشان حل كنند نه اينكه قدرت خارجي مسايل را به آنها تحميل كنند.
وي با اشاره به بحث امام موسي صدر گفت: مساله رابطه با ليبي و پيگيري بحث امام موسي صدر هم براي ما و هم براي لبنان مهم است كه كميته اي در ايران و لبنان تشكيل شده و همچنين خانواده ايشان نيز پيگير آن مساله هستند كه در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
متكي در مورد عزل خود از كابينه گفت: فعلا در اين رابطه من چيزي نشنيده ام.
وي ادامه داد: براي اولين بار شوراي مديران كل وزارت خارجه با مرور تحولات هر بخش كه موضوعات خود را به بحث مي گذارند و مواضع خود را اعلام مي كنند برپا شد در واقع در وزارت خارجه تشكيل شوراها در حوزه راهبردي و كاربردي ايجاد شد كه از صاحب نظران و كارشناسان عاليرتبه وزارت خارجه استفاده مي شود.
وزير امور خارجه گفت: سياست خارجي ما حاصل جمع سياست كل نظام است كه بخشي از آن مباحث راهبردي و استراتژيك است و بخش ديگر روزمرگي هاي ما، همچنين مديريت خبيرانه، هوشمندانه و حقوق ملت از اهم اهداف ما در سياست خارجي است، در تصميم گيري ها بايد همه جوانب در نظر گرفته شود و ممكن است گوشه اي از اين تصميم گيري ها به نفع كشور نباشد و اين مساله در هر كشوري طبيعي است.
به گزارش خبرنگار ايسكانيوز در حاشيه اين همايش، دانشجويي از متكي پرسيد چرا شما نتيجه و مواضع شفاف خود را در مذاكره با آمريكا اعلام نمي كنيد؟، همچنين چرا بحث امام موسي صدر را به طور جدي پيگيري نمي كنيد و چرا جلوي فعاليت هاي شركت هاي صهيونيستي در داخل كشور را نمي گيريد؟ كه متكي در جواب پاسخ اين سوالات گفت، من قبلا پاسخ سوالات را داده ام و شما بايد بگوييد كه من قانع نشده ام كه اين بحث ديگري است./01/120
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]