واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: چک ده میلیونی پسر را آنقدر شوکه کرده بود که حرفی برای گفتن نداشت به قول خودش انگار داشت خواب می دید.
رامبد جوان و خندوانهرامبد جواندر جریان برنامه روز سه شنبه برای یک تجربه جدید در خندوانه چند نفر را از فضای داخلی استودیو بیرون می برد و آنها را برای یک گپ دو دقیقه ای به روی صحنه دعوت می کند، در این گفتگوی کوتاه یک سوال مشترک از آنها می پرسد اینکه اگر بخواهید کسی را خوشحال کنید چه کاری می کنید و اگر به شما ٥ میلیون بدهند الان با این پول چه می کنید؟ هر کس جوابی می گوید یکی می خواهد آن را به همسرش بدهد، یکی سفر زیارتی برود اما پسری جوان ناگهان روند دعوت مهمانان را با پاسخ متفاوت خود متوقف می کند، او می گوید این پول را به یک نفر خاص-نیازمند- می دهد رامبد جوان در ادامه از او می پرسد اگر ده میلیون بدهند چه؟ پاسخ این جوان باز تغییر نمی کند فقط می گوید 5 میلیون را به همان یک نفر می دهد که می داند الان به این مبلغ احتیاج دارد و بقیه را بین سایر نیازمندان تقسیم می کند.یکی از آسیب ها و مشکلات کنونی جامعه ما نیز کمرنگ شدن فرهنگ کمک به همنوع است. این روزها به بهانه اینکه تکدی گری شغل پر پولی شده است، برخی از متکدیان دروغ می گویند و در کنار این عامل به دلیل رقابت تجمل گرایی و پول محوری جامعه به جایی رسیده ایم که به دیگران کمتر کمک می کنیم.
رامبد جوانبا خندوانه توانسته است فضای دیگری نه تنها به رسانه ملی که به مردم ایران هدیه کند. خندوانه مثل سایر برنامه ها ممکن است ضعف هایی هم داشته باشد اما قوت فرهنگی اجتماعی این برنامه آنقدر هست که خندوانه می تواند میلیون ها ایرانی را پای تلویزیون بنشاند و حتی برخی از ملت را از دیدن برنامه های ماهواره ای همزمان منصرف و به شبکه نسیم دعوت کند.خنده و دید مثبت به موضوعات مختلف از جمله مسائل اجتماعی از جمله نقاط فقدان در جامعه و صدا و سیما می باشد. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که میان 157 کشور در رتبه شادی و نشاط در رتبه 115! قرار داریم(1) و همچنین در جایگاهی هستیم که در جامعه کمرنگ شدن بسیاری از ارزش ها و اخلاق و آداب های اجتماعی را به راحتی حس می کنیم به همین خاطر نیازمند موج هایی هستیم که به فرهنگ سازی خنده، نشاط و ارزش های اجتماعی و اخلاقی بیانجامد و حتی بتواند آسیب های اجتماعی را نیز به نقد و چالش بکشد، کاری که رامبد جوان توانسته است در آن مسیر گام بردارد.
یکی از آسیب ها و مشکلات کنونی جامعه ما نیز کمرنگ شدن فرهنگ کمک به همنوع است. این روزها به بهانه اینکه تکدی گری شغل پر پولی شده است، برخی از متکدیان دروغ می گویند و در کنار این عامل به دلیل رقابت تجمل گرایی و پول محوری جامعه به جایی رسیده ایم که به دیگران کمتر کمک می کنیم.
ما نه تنها از نظر پولی بلکه از نظر غیر مادی هم گاهی به دیگران کمک نمی کنیم برخی از مردم در فاصله از سبک زندگی ایرانی - اسلامی تنها سعی می کنند کلاه خود را بچسبند و گلیم خود را از آب بیرون بکشند گلیمی که ته ندارد! حتی در این رقابت ماشین 100 میلیونی هم برای آنها کم است و راضی شان نمی کند! نشانه های دیگر از این ضعف فرهنگی و ناهنجاری را می توان در خبرهایی از آتش زدن پول در برخی از گعده های شبانه یا آتش زدن زانتیا در یک روستا! مشاهده کرد. ما در این راه نه تنها با کمک مالی به دیگران آنها را نمی توانیم خوشحال کنیم بلکه گاهی کلا خوشحال کردن دیگران را به هر بهانه ای بلد نیستیم کاری که رامبد جوان می خواهد ما آن را تمرین کنیم و یاد بگیریم.این ضعف فرهنگی است که باعث می شود که کار این پسر جوان و سخاوت او اشک را در چشم مردم بیاورد و تحسین و احترام ملت را نسبت به بزرگی کار و عقیده اش بر خلاف سن و تجربه نه چندان زیادش برانگیزد و ارزش کار رامبد جوان بیشتر در این سوژه یابی و نوع فرهنگ سازی آن به چشم آید. برنامه ای با ابتکار و خلاقیت خندوانه واقعا جای کار روی این موضوع را داشت و رامبد جوان با ابتکار و خلاقیت همیشگی خود این موضوع را متفاوت و البته تاثیر گذار کرده است.
رامبد جوان نشان داد که می توان با ایده های بکر، خلاقیت و تفاوت در پیام رسانی و برنامه سازی بیش از ده برنامه هم عرض و مشابه در سیما موثر بود. او نشان داد شاد کردن دیگران وبه ویژه کمک به همنوع چقدر کار بزرگ و ارزشمندی است و روحیه سخاوت چه بزرگی و نشاطی به انسان می دهد، نشان داد می توان به دیگران اعتماد کرد و به بهانه های واهی از شاد کردن و کمک به دیگران دریغ ننمود رامبد جوان می توانست این موضوع را خیلی شعارگونه و ساده تر مثل همیشه در یک مصاحبه با یک چهره به تصویر بکشد اما واقعا کدام یک از این نوع برنامه تاتیر گذار و دلچسب تر است.
حتی می توانست این کار را در ماه رمضان مانند جشن ها و برنامه های دیگر – که البته لازم هستند- انجام دهد اما طرح این موضوع در زمان فعلی علاوه بر خلاقیت و در شیوه اجرای آن انتقال دهنده این پیام و فرهنگ سازی این موضوع است که خوشحال کردن دیگران از جمله کمک به همنوع باید یکی از روحیات و برنامه های همیشگی ما باشد.
او همچنین علاوه بر پیام خود در کمک به دیگران تلنگری دیگر به مردم زد وی بارها این تلنگر را زده بود که ما فرهنگ شاد بودن را بلد نیستیم و بدان احتیاج داریم و اینبار بهتر نشان داد که ما در شاد کردن دیگران هم زیاد قوی نیستیم علاوه بر این کار تلنگر دیگری هم داشت که برای یاد گرفتن رفتارهای خوب سن مهم نیست حتی یک جوان می تواند به ما درس های خوبی بدهد. در عرصه فرهنگ سازی تکرار، تقلید و هم چنین روزمرگی گریبانگیر ما شده است، امید است که اینچنین حرکاتی باعث ایده ها و جریان های نو در این عرصه شود.رامبد جوان نشان داد که می توان با ایده های بکر، خلاقیت و تفاوت در پیام رسانی و برنامه سازی بیش از ده برنامه هم عرض و مشابه در سیما موثر بود. او نشان داد شاد کردن دیگران وبه ویژه کمک به همنوع چقدر کار بزرگ و ارزشمندی است و روحیه سخاوت چه بزرگی و نشاطی به انسان می دهد، نشان داد می توان به دیگران اعتماد کرد و به بهانه های واهی از شاد کردن و کمک به دیگران دریغ ننمود.درس های زیادی تا به حال خندوانه به مردم ایران چون شاد بودن داده است و باید به این خاطر از رامبد جوان و تلاش تیمش به خاطر خندوانه نه به عنوان یک برنامه بلکه به عنوان یک هدیه ارزشمند به مردم ایران که از سبک زندگی مطلوب فاصله گرفته اند ،تشکر کنیم . جا دارد که مسئولین با حمایت از این برنامه و اقدامات مشابه برای کسانی که دغدغه، ایده و خلاقیت در زمینه های فرهنگی را دارند شرایط را آماده کنند و باید بدانند در همه عرصه های اخلاقی و اجتماعی در فرهنگ سازی هایمان به جای اولویت دادن به گشت ارشاد ها نیازمند خندوانه ها هستیم.تبیاناخبار مرتبط :رامبد جوان در حال هنرنمایی با هندوانه!+عکسحرکات عجیب رامبد جوان در جشنواره فلم فجر + تصاویرعصبانیت رامبد جوان از کج فهمی مردم + تصاویر
پنجشنبه 12 شهریور 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]