واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۲۳ب.ظ)
مغولستان خواستار ايجاد کميسيون مشترک اقتصادي با ايران شد موج - اتگوني دامبين يام، سفير مغولستان، در ديدار با هومن فتحي، مدير کل دفتر امور بينالملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهاد کشاورزي، درخواست کشورش را براي تشکيل کميسيون مشترک اقتصادي با ايران اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سفير مغولستان ضمن تاکيد بر گسترش همکاريهاي کشاورزي با ايران گفت: مغولستان آماده همکاري با ايران در مورد سرمايهگذاريهاي مشترک، کشت فراسرزميني و ايجاد واحدهاي توليدي مشترک با توجه به قوانين و مقررات کشورش است.
وي در همين حال توانمنديهاي مغولستان را در زمينههاي توليد دام، پشم و کشمير تشريح کرد و اظهار داشت: پشم و کشمير مغولستان که نوعي الياف ظريف و با ارزش هست به اروپا، چين و ساير کشورها صادر ميشود.
دامبين يام در ادامه به موضوع آموزش کشاورزي نيز اشاره کرد و خواستار ارتقاي روابط آموزشي در بخش کشاورزي و اعزام کارشناسان مغولي به ايران شد.
وي توسعه و مديريت جنگل را از ديگر زمينههاي همکاري ايران و مغولستان عنوان کرد.
در اين ديدار مدير کل دفتر امور بينالملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهاد کشاورزي، نيز تمايل کشورمان را براي توسعه همکاريهاي کشاورزي با مغولستان اعلام کرد و گفت: توسعه روابط در بخش کشاورزي با کشورهاي همسايه و منطقه از سياستهاي وزارت جهادکشاورزي است.
وي با اشاره به توانمنديهاي ايران در توليد و صادرات محصولات کشاورزي اظهار داشت: ايران ميتواند محصولات کشاورزي از جمله طيور، تخممرغ، انواع ميوه و سبزيجات تازه، خشکبار، ماهي، ميگو، کشمش، رب، زعفران و پسته به مغولستان صادر کند.
فتحي، توسعه همکاريهاي کشاورزي ميان دو کشور را منوط به ايجاد زيرساختهاي قانوني به خصوص تبادل موافقتنامههاي بهداشت دامي و گياهي دانست.
وي در همين حال در مورد واردات شتر دوکوهانه از مغولستان براي اصلاحنژاد شترهاي بومي کشورمان تاکيد کرد و افزود: اصلاح نژاد دام از جمله شتر از مسائل مهم براي ايران است.
در اين ديدار که امروز در دفتر امور بينالملل و سازمانهاي تخصصي وزارت جهاد کشاورزي برگزار شد، دو طرف موافقت کردند هياتهايي از دو کشور براي پروژه مشترک شتر دوکوهانه با يکديگر ديدار کنند. همچنين مقرر شد فعالان بخش خصوصي در حوزه کشاورزي دو کشور در آينده نزديک يک همايش مشترک اقتصادي برگزار کنند.
واردات 50 شتر گوبي براي اصلاح نژاد
در حاشيه اين ديدار مهندس داود کيانزاد مسوول پروژه شتر معاونت امور دام نيز در گفتوگو با خبرنگار ما بر ضرورت اصلاحنژاد شتر بومي کشور به منظور افزايش گوشت ارگانيک تاکيد کرد.
وي افزود: ما نياز داريم در فاز نخست براي ايستگاههاي تحقيقاتي 50 نفر شتر دوکوهانه از نژاد گوبي که از نژادهاي خالص هستند از مغولستان و چين وارد کنيم.
کيانزاد اظهار داشت: تا کنون واردات رسمي شتربه منظور اصلاح نژاد نداشتهايم، اما قصد داريم به زودي براي بهبود نژاد شتر بومي، نژاد گوشتي از جمله نژاد گوبي وارد کنيم.
در حاشيه اين ديدار دکتر حسن اختيارزاده، مدير کل دفتر سازمانهاي تخصصي، روابط عمومي و امور بينالملل سازمان دامپزشکي کشور، نيز گفت: سازمان دامپزشکي در حال ارزيابي مخاطره در مورد واردات شتر دوکوهانه ازمغولستان است و به محض مشخص شدن نتيجه ارزيابي مخاطره، امکان واردات و يا عدم واردات شتر دوکوهانه از مغولستان اعلام ميشود..
گفتني است، مغولستان در مرکز قاره آسيا واقع شده و داراي جمعيت اندکي است. اقتصاد اين کشور بر محور کشاورزي و دامپروري استوار بوده و صادرات پشم يکي از مهمترين صادرات اين کشور هست. اين کشور توليدکننده محصولاتي نظير گوسفند، گاو، اسب، شتر، گندم و جو است.
مغولستان در رتبهبندي بينالمللي هم اکنون داراي نمره 60 از نظر آزادي اقتصادي است و اين شاخص که مشخصکننده رتبه آزادي پولي، آزادي سرمايهگذاري و هزينههاي دولتي است، مغولستان را در ميان 41 کشور آسيايي و اقيانوس آرام در رتبه پانزدهم قرار ميدهد.
نکته جالب آن که پيوستن مغولستان به سازمان جهاني تجارت (wto) در سال 2007 موجب شده اين کشور، سرمايههاي خارجي قابل توجهي جذب و تا حدودي مشکلات ناشي از خشکسالي و کاهش توليدات کشاورزي را در اوايل دهه اخير برطرف کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]