واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۵۸ب.ظ)
تخفيف ۲۰ تا ۸۰ درصدي ارائه خدمات به ايرلاينها بابت عوارض فرودگاهي موج - معاون برنامهريزي و نظارت شرکت فرودگاههاي کشور با بيان اين که در حال حاضر بين ۲۰ تا ۸۰ درصد بابت ارائه خدمات به ايرلاينها بابت عوارض فرودگاهي تخفيف داده ميشود، گفت: حسب قانون در قبال خدماتي که به دستگاههاي دولتي در فرودگاهها ارائه ميشود هزينهاي دريافت نميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، غلامحسين باقريان، معاون برنامهريزي و نظارت شرکت فرودگاههاي کشور درباره سرمايهگذاري لوفتهانزا در احداث فرودگاه در ايران اظهار کرد: منطق سرمايهگذاري براي ساخت فرودگاه جديد يا سرمايهگذاري در فرودگاههاي موجود متفاوت است.
وي افزود: در زمينه احداث فرودگاه ابتدا قبل از هر اقدامي بايد براي محل احداث فرودگاه از کميته کنترل فضاي کشور و درباره ضرورت ساخت فرودگاه از سازمان هواپيمايي کشوري مجوز دريافت شود، بنابراين روال سرمايهگذاري براي شرکتهاي خارجي از جمله شرکت لوفتهانزا به همين روال است.
عضو هيأت مديره شرکت فرودگاههاي کشور در بخش ديگري از اظهاراتش درباره وضعيت اقتصادي فرودگاههاي کشور گفت: تمام فرودگاههاي کشور از جنبه توسعه منطقه مربوطه اقتصادي هستند، چراکه؛ اگر فرودگاه نباشد منطقه رشد نخواهد کرد؛ بنابراين تمام فرودگاههاي کشور با توجه به تأثير در شهر مربوطه اقتصادي هستند، اما؛ اگر وضعيت اقتصادي فرودگاههاي کشور از منظر درآمد - هزينهاي مدنظر باشد بايد گفت در حال حاضر تنها دو فرودگاه بينالمللي امام خميني (ره) و بينالمللي هاشمي نژاد مشهد سودده هستند و حتي فرودگاه مهرآباد سوده نيست.
باقريان با بيان اين که ناوگان مناسب براي افزايش تعداد پرواز هفتگي در بخش اعظمي از فرودگاههاي کشور وجود ندارد، اظهار کرد: اولويت نخست براي سوده کردن فرودگاههاي زيانده تأمين ناوگان کوتاه برد و افزايش فرکانس پروازي به اين فرودگاهها است. در حال حاضر برخي از فرودگاههاي مناطق کمتر برخوردار تنها دو پرواز در هفته دارند که در اين شرايط کاملا واضح است که فرودگاه نميتواند سودده باشد.
وي با بيان اين که فلسفه وجودي برخي فرودگاههاي توسعه منطقه و تأثير در اقتصاد کلان کشور است، اما؛ خود فرودگاه به تنهايي سوده نيست، درباره برنامه شرکت فرودگاههاي کشور براي سوده کردن فرودگاههاي کشور گفت: برنامههايي براي توسعه و سوده کردن برخي فرودگاهها در دستور کار است، اما؛ تا زماني که تخفيفهاي تکليفي به ايرلاينها از سوي شرکت فرودگاهها اعمال شود و در مقابل مطالبات شرکت فرودگاهها از ايرلاينها وصول نشود و فرکانس پروازي همچنان پايين باشد، سودده کردن فرودگاهها امکانپذير نيست.
وي به تخفيفهاي تکليفي به ايرلاينها از سوي شرکت فرودگاهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بين ۲۰ تا ۸۰ درصد بابت ارائه خدمات به ايرلاينها بابت عوارض فرودگاهي تخفيف داده ميشود، ضمن اين که حسب قانون در قبال خدماتي که به دستگاههاي دولتي در فرودگاهها ارائه ميشود هزينهاي دريافت نميشود.
بر اساس اين گزارش پيش از اين باقريان، ميزان بدهي شرکتهاي هواپيمايي به شرکت فرودگاههاي کشور بابت عوارض فرودگاهي را حدود ۶۵۰ ميليارد تومان اعلام کرد و گفته بود: براساس قانون، شرکت فرودگاههاي کشور براي تجهيز و توسعه فرودگاهها موظف به دريافت مبالغ ۵ هزار تومان از هر مسافر در پروازهاي داخلي و ۲۵ هزار تومان در پروازهاي بينالمللي است که قانون تصريح دارد هر ساله اين عوارض افزايش يابد.
وي افزود: در حالي که بر اساس ارزيابيهاي صورت گرفته و برآورد هزينهها٬ نرخ عوارض فرودگاهي براي ايرلاينها حداقل بايد ۲ برابر افزايش يابد، اما؛ دولت با افزايش ۴۰ درصدي اين نرخ موافقت کرد؛ بنابراين نرخ عوارض فرودگاهي به ازاي مسافر در پروازهاي داخلي از ۵ هزار تومان به ۷ هزار تومان و در پروازهاي بينالمللي از ۲۵ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزايش يافت. ضمن اين که در راستاي حمايت از ايرلاين ها با توجه به افزايش هزينه آنها با توجه به رشد نرخ ارز در سالهاي گذشته، تعرفه خدمات فرودگاهي را براي شرکتهاي هواپيمايي تا ۳۵ درصد کاهش دادهايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]