تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849887961




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پهپاد هوشمند با قابلیت شناسایی آسیب‌دیدگان طبیعی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: پهپاد هوشمند با قابلیت شناسایی آسیب‌دیدگان طبیعی فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایران: روبات‌های هوشمند مجهز به دوربین، میکروفن و حسگر به گونه‌ای پرورش یافته‌اند که به تنهایی نقش یک امدادگر حرفه‌ای را به عهده می‌گیرند و در شهرهای شلوغی مانند تهران، پس از وقوع اتفاقی مانند زلزله زودتر از هر فرد دیگری در صحنه حاضر ‌می‌شوند تا جان انسان‌های بیشتری را نجات دهند.

وبات‌های هوشمند مجهز به دوربین، میکروفن و حسگر در خانه‌های ویران شده یا روی پشت‌بام تجسس خود را انجام می‌دهند تا اطلاعات مورد نیاز را به دست آورند. زمانی که یک بلای طبیعی رخ می‌دهد آنها وارد عمل می‌شوند و پس از ارزیابی دقیق خسارات وارد شده، تصاویری را از فضاهایی که امکان حضور امدادگران در آن وجود ندارد تهیه می‌کنند و به صورت مستقیم به دست مسئولان می‌رسانند. آنها به گونه‌ای پرورش یافته‌اند که به تنهایی نقش یک امدادگر حرفه‌ای را به عهده می‌گیرند و در شهرهای شلوغی مانند تهران، پس از وقوع اتفاقی مانند زلزله زودتر از هر فرد دیگری در صحنه حاضر ‌می‌شوند تا جان انسان‌های بیشتری را نجات دهند.
اگر قرار باشد مثال مشابهی را بررسی کنیم، باید به 31 آگوست 2005 یعنی دو روز پس از طوفان مهیب کاترینا برگردیم که مناطق ساحلی امریکا را در هم نوردید. در این روز که هنوز تعداد دقیق زخمی‌ها و کشته‌شدگان مشخص نشده بود روبات‌های هوشمند به عنوان رابط حیاتی بین امدادگران و بازماندگان مورد استفاده قرار گرفتند و توانایی‌های خود را به صورت عملی نشان دادند.
فناوری در مقابل بلایای طبیعی
هم‌اکنون که ده سال از واقعه طوفان کاترینا می‌گذرد، فناوری و نحوه تعامل انسان با آن به گونه‌ای پیشرفت کرده است که کارشناسان حتی امیدوارند در اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی از جمله زمین‌لرزه هم مزایای آن را مورد استفاده قرار دهند. فناوری جدید نحوه رویارویی با آنچه طبیعت و محیط پیرامون به ما تحمیل می‌کند را تغییر داده است. در زمینه امدادرسانی و بازیابی آسیب‌دیدگان پس از وقوع اتفاقاتی مانند زلزله، قابلیت‌های فناوری بیش از هر زمان دیگر خود را نمایان می‌کند و از نجات جان انسان‌ها گرفته تا بازسازی مناطق آسیب‌دیده، حضور فناوری به وضوح دیده می‌شود.
دکتر «رابین مورفی» که پس از حملات 11 سپتامبر 2001 به برج‌های دوقلو امریکا روی پروژه روبات‌های امدادرسان فعالیت گسترده انجام داد و در جریان طوفان کاترینا و حادثه نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به کمک فناوری‌های هوشمند میزان بروز خسارات جانی را به حداقل رساند، در این خصوص می‌گوید: «زمانی که یک بلای طبیعی رخ می‌دهد مراکز مسئول 72 ساعت طلایی را در اختیار دارند که برای آنها بسیار حیاتی است. در این زمان کوتاه که بسیاری از آسیب‌دیدگان زیر آوار هنوز زنده هستند باید سرویس‌های اولیه ارسال شود. پس از گذشت زمان کوتاه گروه‌های امدادی به منطقه می‌رسند و کنترل همه چیز را در دست می‌گیرند. این مراکز سعی می‌کنند در کوتاه‌ترین زمان نیروی خود را متمرکز کنند و آسیب‌دیدگان را نجات دهند. ولی باید اعتراف کرد محدودیت‌های فراوانی پیش‌روی آنها وجود دارد».
مورفی که مدیریت مرکز بین‌المللی تحقیقات دستیارهای روباتیک و امدادگر(CRASAR) را برعهده دارد، پهپادهای هوشمند و روبات‌های پیشرفته را بسیار کارآمدتر از هر نیروی امدادی می‌داند. او در خصوص پهپادهای جدید می‌گوید: «آنها مانند هواپیما عمل می‌کنند و البته بسیار هوشمندتر هستند. زیرا انواع سیستم‌های الکترونیک در آنها به کار رفته است تا بتوانند تحقیقات خود را روی مناطق جغرافیایی مورد نظر به دقت انجام دهند. این پهپادها به خوبی می‌دانند از چه صحنه‌هایی باید عکسبرداری کنند و البته تصاویر را به صورت مستقیم انتقال می‌دهند. حتی اگر آنها را به کره مریخ هم بفرستیم باز هم می‌توانند عملیات خود را با موفقیت انجام دهند. به همین خاطر است که وجود آنها پس از یک بلای طبیعی مانند زمین‌لرزه می‌تواند کارآمد باشد».
امدادگرهای هوشمند
دانشگاه A&M تگزاس هفته گذشته از ساخت پهپادی با نام PrecisionHawk خبر داد که به طور خاص برای اتفاقات طبیعی پیش‌بینی نشده مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این پهپاد که بال‌های ثابت دارد قابلیت‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است. این پهپاد می‌تواند در ارتفاع 400 متری منطقه آسیب‌دیده به پرواز درآید و به کمک حسگرهای هوشمندی که در اختیار دارد، موقعیت دقیق آسیب‌دیدگان را شناسایی کند. سپس به صورت خودکار از این مناطق عکس می‌گیرد و آنها را به مرکز مربوطه انتقال می‌دهد تا نیروهای کمکی در کمترین زمان اعزام شوند. البته این روبات پرنده فعالیت‌های دیگری هم انجام می دهد. به عنوان مثال، پس از وقوع زمین‌لرزه و مسدود شدن راه‌های دسترسی، پهپاد نقشه کلی منطقه را تهیه می‌کند و به کمک سیستم‌های تحلیل کلان داده و از طریق خدمات پردازش ابری، در کوتاه‌ترین زمان بهترین راه‌های رسیدن به هر نقطه را نمایان می‌سازد. بر این اساس زمانی که عکس مربوط به یک نقطه توسط پهپاد ارائه می‌شود، مراکز امدادی بهترین راه‌های رسیدن به نقطه مورد نظر را هم در اختیار می‌گیرند.
مورفی می‌گوید که پس از وقوع اتفاقی مانند زمین‌لرزه این تنها فناوری نیست که به کار گرفته می‌شود. ولی از آنجایی که پرواز و مدیریت این پهپاد هوشمند بسیار آسان است، می‌توان آن را نخستین نیروی امدادی در منطقه دانست.
دانشگاه A&M تگزاس به صورت همزمان از روبات‌هایی با نام RoboSimian رونمایی کرد که در آن واحد می‌توانند چند فرد آسیب‌دیده را از زیر آوار بیرون بیاورند و آنها را به نزدیک‌ترین مرکز امداد برسانند. ممکن است در جریان بروز اتفاقی مانند زلزله در یک شهر بزرگ، گروه‌های امدادی مختلف فناوری‌های متفاوت را مورد استفاده قرار دهند. در حالی که یک گروه در نخستین اقدام سراغ پهپادها می‌رود، سازمان دیگر به صورت همزمان روبات‌های خود را به کار می‌گیرد تا داده‌های دقیق را در اسرع وقت به دست آورد و دستورالعمل مناسب برای فعالیت تیم‌های امدادی را تهیه کند. هرچه تعداد این فناوری‌ها در یک پروژه امدادی بیشتر شود، محققان بهتر می‌توانند گام‌های عملی خود را برای توسعه آنها بردارند و مدل‌های بعدی فناوری‌های هوشمند را کاربردی‌تر تولید کنند.
مورفی می‌گوید: «سال 2005 نخستین باری بود که به فناوری‌های هوشمند اعتماد کردیم تا در جریان امدادرسانی از آنها استفاده کنیم. طی یک دهه گذشته بلایای طبیعی درس‌های مختلفی به ما داد و هم‌اکنون به خوبی یاد گرفته‌ایم که پس از وقوع چنین اتفاق‌هایی چگونه باید از فناوری بهره ببریم. تا یک فناوری به صورت عملی مورد استفاده قرار نگیرد شما نمی‌توانید قابلیت‌های کاربردی را به آن اضافه کنید. تا یک فناوری در جریان اتفاقی مانند زلزله به کار گرفته نشود، نمی‌دانید که چه نقص‌هایی دارد و چه سیستم‌های پیشرفته‌تری را باید به آن اضافه کرد. این اتفاق مثل یک زنجیره می‌ماند که باهم مرتبط هستند».
البته تجربه ثابت کرده است که از بین فناوری‌های مختلف، هنگام بروز چنین اتفاق‌هایی پهپاد می‌تواند بهترین تعامل را با عملیات‌های انسانی داشته باشد و اطلاعات دقیق را در کوتاه‌ترین زمان ارائه دهد. مورفی از این ماجرا به عنوان «گردشگری فاجعه» یاد می‌کند که طی آن فناوری هوشمند وارد عمل می‌شود و به صورت خودکار گشت‌وگذارهای خود را انجام می‌دهد تا بهترین اطلاعات را در کوتاه‌ترین زمان به دست آورد. پهپادهای آماتور هم‌اکنون این وظیفه را به خوبی انجام می‌دهند و انسان به این اطمینان رسیده است که پس از وقوع هرگونه فاجعه طبیعی آنها می‌توانند کمک کنند.
اگرچه فناوری هنوز به قدری پیشرفت نکرده است که اتفاقی مانند زلزله از چند روز قبل پیش‌بینی شود، ولی پس از بروز چنین فاجعه‌ای فناوری می‌تواند در قالب کاربردی‌ترین دستیار مورد استفاده قرار گیرد. در شهرهای بزرگ مانند تهران که در شرایط عادی عبور و مرور به سختی انجام می‌شود و ترافیک خیابان‌ها امدادرسانی سریع را دشوار می‌کند، پس از وقوع اتفاقی مانند زلزله امدادرسانی در آنها عملا غیرممکن است. همین مسأله باعث شده است تا مورفی و دیگر محققان سرمایه‌گذاری‌های گسترده روی فناوری‌های هوشمند انجام دهند تا هنگام بروز بلایای طبیعی با تکیه بر آنها جان انسان‌های بیشتری را نجات دهند و جلوی بروز خسارات بیشتر را بگیرند.
5656  

کلید واژه ها: پهپاد (هواپیمای بدون سرنشین) - ماشین هوشمند -




چهارشنبه 11 شهریور 1394 - 08:48:17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن