واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اوباما: رد برجام در كنگره، امريكا را به جنگ با ايران سوق ميدهد
رئيسجمهور امريكا ميگويد كه رد توافق هستهاي ايران از طرف كنگره، امريكا را به سمت جنگ با ايران سوق خواهد داد...
رئيسجمهور امريكا ميگويد كه رد توافق هستهاي ايران از طرف كنگره، امريكا را به سمت جنگ با ايران سوق خواهد داد زيرا به گفته او، اگر ايران زمان فرار هستهاي خود را به چند ماه يا چند هفته كاهش بدهد،در آن شرايط واقع گرايانهترين گزينه «اقدام نظامي خواهد بود.»
به گزارش «جوان»، كمتر از دو هفته مانده به مهلت كنگره امريكا براي قبول يا رد توافق هستهاي 5+1 با ايران، كمپين سخنرانيهاي زنجيرهاي اوباما و تيم سياست خارجي او تشديد شده است. قرار است جان كري امروز در حمايت از توافق هستهاي با ايران در فيلادلفيا سخنراني كند. كري ديروز هم بخشي از گفتوگوي خودش با جيم آكوستا خبرنگار شبكه سي ان ان را به بحث توافق هستهاي با ايران اختصاص داد و در پاسخ به انتقادهايي درباره «خود بازرسي ايران» از پارچين در چارچوب توافق با آژانس، تأكيد كرد: «هيچ يك از بخشهاي توافق هستهاي ايران بر پايه اعتماد نيست.» در حالي كه با پيوستن چهار نماينده ديگر دموكرات در مجلس نمايندگان امريكا به جمع حاميان توافق 5+1 با ايران، احتمال رأي منفي كنگره به شدت كاهش پيدا كرده، جديدترين نظر سنجي دانشگاه مريلند نشان ميدهد كه حاميان توافق با ايران در بين افكار عمومي امريكا، از مخالفان آن بيشترند. بر اساس نظرسنجي دانشگاه مريلند، 55 درصد امريكاييها معتقدند كه به رغم برخي نگرانيها، كنگره بايد از توافق هستهاي حمايت كند. 14 درصد امريكاييها معتقد هستند كه توافق بايد بهتر ميبود و 23 درصد نيز گفتهاند كه تحريمها را بايد بيشتر كرد و اين در حالي است كه فقط 7 درصد امريكاييها از گزينه «تهديد به نيروي نظامي» حمايت ميكنند. اين نظر سنجي از 17 تا 20 آگوست از بين 702 امريكايي انجام شده و نشان ميدهد حمايت از توافق هستهاي با ايران در بين مستقلها 61 درصد، در بين جمهوريخواهان 33 درصد و در بين دموكراتها 72 درصد است. واشنگتن پست اين ميزان اختلاف بين ديدگاههاي دموكرات و جمهوريخواه در مورد توافق را نشاندهنده قطبي شدن جامعه امريكا حول توافق هستهاي با ايران توصيف كرده است. اين نظر سنجي ميگويد كه 51 درصد امريكاييها NPT را خوب يا تا حدي ميشناسند ولي 49 درصد يا اصلاً چيزي در باره آن نميدانند يا اينكه چيز كمي از آن ميدانند.
گزينههاي اندكي ميماند
رئيسجمهور امريكا معتقد است كه اگر كنگره امريكا توافق هستهاي با ايران را رد كند، امريكا براي خودش «گزينههاي بسيار كمي باقي گذاشته» است. اوباما در گفتوگويي كه روز گذشته روزنامه فوروارد وابسته به يهوديان امريكا آن را منتشر كرده گفته كه با رد اين توافق، «ايران به طور بالقوه ميتواند آنچه پيش از اين مذاكرات انجام ميداد را ادامه دهد و زمان فرار هستهاي خود را به چند ماه و حتي چند هفته كاهش دهد.» اوباما بلافاصله نتيجه ميگيرد: «ما از اتفاقاتي كه درون ايران ميگذرد اطلاع نخواهيم داشت و در اين شرايط واقع گرايانهترين گزينه براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هستهاي اقدام نظامي خواهد بود.» بر اساس گزارش انتخاب، اوباما ميگويد كه اين حرف او «يك حرف جنجالي نيست» زيرا به گفته وي «بسياري از افرادي كه با اين توافق مخالفت كردهاند، گفتهاند كه اين كاري است كه امريكا بايد انجام دهد. در سرمقاله والاستريت ژورنال نيز اين مسئله مطرح شده است و اكنون آنها اين را ميگويند كه ما اصلاً چنين چيزي نگفته بوديم.» رئيسجمهور امريكا در واكنش به پرسشي در اين باره كه او منتقدانش را جنگ طلب ناميده ميگويد: «من هيچگاه نگفتهام كه منتقدان توافق، جنگطلب هستند. آنچه من گفتهام اين است كه اگر ما توافق را رد كنيم، نتيجه منطقي اين است كه خواستار جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح هستهاي هستيم، بالاخره حملات نظامي آخرين گزينه باقي مانده خواهد بود.» رئيسجمهور امريكا ميگويد: «اگر در دولت من اين اتفاق نيفتد، احتمال اينكه در دولت آتي اين اتفاق بيفتد وجود دارد و اين مسئلهاي است كه بايد در اين بحثها مد نظر قرار گيرد.» اوباما ميگويد: «آنچه من گفتهام اين است كه اگر توافق را رد كنيم بايد درباره گزينههاي پيش رو واقعگرا باشيم. نبايد به دنبال پاسخهاي ساده باشيم و اينكه به لوبياي سحرآميز دست پيدا كنيم.» رئيسجمهور امريكا گفته كه چينيها، روسها، ژاپنيها و هنديها نيز مثل او «بر اين باورند كه اين يك توافق بسيار خوب است و با افرادي كه با اين توافق موافق هستند همنظر نيستند.»
عاقلانه نبود
رئيسجمهور امريكا در بخش ديگري از اين گفت و گو ميگويد كه نتانياهو و يهوديان كنگره، روابط اسرائيل و امريكا را به يك مسئله سياسي تبديل كردهاند و نتانياهو را به سوء استفاده از يهوديان امريكا و ايجاد تفرقه در ايالات متحده متهم كرد. اوباما رفتن نتانياهو به كنگره امريكا را غير عاقلانه توصيف كرده و گفت: «اگر من به كنست (پارلمان رژيم صهيونيستي) ميرفتم و با اعضاي كنست به شدت بر سر موضوعي كه مخالف موضع نخستوزير بود به لابي ميپرداختم، فكر ميكنم حتماً برخي در اسرائيل ابرو در هم ميكشيدند (ناراحت ميشدند). اوباما تأكيد كرد: «اگر نبود حمايت باور نكردني جامعه يهودي، شايد هماكنون در اووال آفيس (كاخ سفيد) ننشسته بودم. جامعه يهودي هميشه از همان نخستين رقابت من در سناي ايالتي در هايد پارك شيكاگو، رقابت براي مجلس سنا و رقابت رياست جمهوري از من حمايت كرده است. جامعه يهوديان فقط به من رأي نداده است، بيشتر عقايد، ارزشها و حمايتي را كه به من كمك كرد تا آدم كنوني باشم از جامعه يهودي دارم. دوستان زيادي هم در ميان افراد اين جامعه دارم كه تا آخر عمر ادامه خواهد داشت و اين شامل دوستاني ميشود كه با اين توافق مخالفند.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]