واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۷:۵۴ب.ظ)
رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران: بايد تحقيق و پژوهش را به مدارس برد و با دانش آموزان ارتباطي عاطفي ايجاد کرد موج - رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران گفت: براي موثر بودن در حال و به خصوص در آينده بايد ديد علمي تقويت شود و ارتقاي پايههاي علمي در سايه خوب درس خواندن است که کليد اوليه شروع کار است.
به گزارش خبرگزاري موج، عزالدين مهاجراني، رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران، افزود: بايد تحقيق و پژوهش را به مدارس برد و با دانش آموزان ارتباطي عاطفي ايجاد کرد.
وي در شانزدهمين کنفرانس آموزش فيزيک کشور به ميزباني لرستان با بيان اين که خلقت به وجود آمده تا هنري به خرج دهد، اظهار کرد: هر کسي بايد از تواناييهايي که در وجودش نهاده شده در جهت اهداف خلقت آنها را متبلور کند تا بتوانيم در راستاي اهداف خلقت گام برداريم.
وي با بيان اين که در پژوهشکده ليزر و پلاسما دانشجويان ارشد و دکتري تحقيقاتي را که ارائه ميدهند بايد به روز باشند، افزود: در کنار کار تحقيقات بايد با عموم مردم و دانشآموزان بتوان ارتباط برقرار کرد.
مهاجراني گفت: اگر جامعه را بتوانيم متحول کنيم قطعا آينده را کمک کردهايم.
اين دکتراي فوتونيک با اشاره به اين که زماني که سوابق تاريخي کشورمان را در حوزه نجوم بررسي ميکنيم ميبينيم که قرنهاست که علم نجوم در کشور ما خيلي کمرنگ شده است پس چه بايد کنيم تا اين هويت را برگردانيم.
مهاجراني ادامه داد: در چند سال اخير شاهد رشد علمي بودهايم و در کنار آن انتظارات بيشتر و تلاش براي برگشت اين هويت زياد شده است.
وي ادامه داد: الان در موقعيت و وضعيتي هستيم که همه به فکرند که بايد اتفاقي رخ دهد و اين در حاليست که در چند قرن اخير هيچ اتفاق و ايده جديد رخ نداده است.
رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران اظهار کرد: قرن فعلي از قِبل قرن تکنولوژي مبتني بر نور نام نهاده شده که با وجود بروز ليزر اين اثر محسوس شده که ميتواند در تکنولوژي روز اثرگذار باشد.
مهاجراني گفت: قدمهاي مختلفي برداشته شده و ديدي قوي در مورد نور داريم و بايد بگويم نور ماهيت پيچيدهاي دارد اما نميتوان با جرات گفت نور چيست فقط بدانيد نور در همه جا رخنه دارد و هيچ کجا عاري از نور نيست.
وي تصريح کرد: سده 16 و 17 يعني زمان ابن هيثم و ابوريحان رشد علم نور را مشاهده کرديم.
رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران با اشاره به ويژگيهاي نور ليزر، ادامه داد: فوتونيک به عنواني استفاده شد که بتواند توليد، پردازش و آشکارسازي نور را پوشش دهد و بايد اين سهم، ذوق و انگيزه آنقدر قوي شود که افرادي که با اين مفاهيم زندگي ميکنند بتوانند در اين محيط تفکر کنند.
مهاجراني عدم رشد تکنولوژي و عدم خلاقيت را فقدان تفکر دانست و با اشاره به اينکه متاسفانه در دانشگاهها مقالاتي بيرون ميآيد اما در کشورهاي ديگر مورد استفاده قرار ميگيرد، تصريح کرد: وقتي شناخت پيدا کنيم و ذوق شناخته شود و فکر ايجاد شود قطعاً اتفاقات مهمي رخ خواهد داد و اين در حايست که ما مقاله ايجاد ميکنيم اما نميتوانيم ارتباط برقرار کنيم و قطعاً خود را در رقابتهاي علمي با کشورهاي پيشرفته درگير نکردهايم.
وي گفت: براي موثر بودن بايد زحمت کشيد بايد دانش را قوي و با آن زندگي کنيم.
رئيس پژوهشکده ليزر و پلاسماي دانشگاه شهيد بهشتي تهران بيان کرد: براي رسيدن به نتايج جديد بايد جسارت داشت و چارچوبهايي را که قرنها ديگران براي ما ساختند و در آن منجمد شديم، بشکنيم و براي شکستن اين چارچوبها بايد برنامه داشته باشيم.
مهاجراني اظهار کرد: يکي از مشکلات اساسي ما اين است که در اين چارچوبها گير کردهايم در حالي که هنر انسان ابزارسازي و کمي کردن پديدههاست.
وي افزود: براي موثر بودن در حال و به خصوص در آينده بايد ديد علمي تقويت شود و ارتقاي پايههاي علمي در سايه خوب درس خواندن است که کليد اوليه شروع کار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]