واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۳۲ب.ظ)
حذف گروه نان از برنامه غذايي باعث سوءتغذيه مي شود موج - افرادي که به دنبال کاهش وزن و لاغر شدن هستند به هيچ وجه نبايد گروه نان را از برنامه غذايي خود حذف کنند؛ زيرا با حذف اين مواد دچار سوءتغذيه ميشوند.
به گزارش خبرگزاري موج، بي شک حذف مواد نشاستهاي؛ به ويژه نان و برنج از برنامه غذايي با تصور کاهش وزن و لاغر شدن، کاملاً باور اشتباهي است به طوري که حذف اين مواد مفيد از برنامه غذايي باعث ميشود شخص احساس گرسنگي مداوم کند و به خوردن تنقلات روي آورد، همچنين با توجه به اينکه اين مواد بسيار پرکالري، است شخص با خوردن اين مواد احساس سيري نميکند، بنابراين باعث پرخوري شده و در نتيجه باعث چاقي ميشود.
کارشناسان تغذيه بر اين باورند افرادي که به دنبال کاهش وزن و لاغر شدن هستند به هيچ وجه نبايد گروه نان را از برنامه غذايي خود حذف کنند زيرا با حذف اين مواد دچار سوءتغذيه ميشوند.
همچنين اين کارشناسان معتقدند نانهاي سبوسدار باعث ثابت نگه داشتن قندخون در افراد مي شود که نتيجه آن احساس سيري طولاني مدت است و اين امر از ابتلا به چاقي و اضافه وزن پيشگيري ميکند. از سويي ديگر سبوس موجود در اين نانها باعث تأمين شدن برخي از ويتامينها و مواد معدني مورد نياز بدن است که از سو تغذيه نيز جلوگيري ميکنند.
البته ناگفته نماند که کيفيت نان به نوع آرد بستگي دارد و در صنعت نان، آرد گندم به چهار روش مختلف توليد و مصرف ميشود. آرد کامل، آرد خبازي، آرد ستاره و آرد نون.
آرد کامل در تهيه نان سنگک و محصولات سبوسدار به کار ميرود و نوعي است که پوسته گندم در زمان آسيابشدن از دانه جدا نميشود و بالاترين ارزش غذايي را دارد.
آرد خبازي که در نان لواش و تافتون به کار ميرود سبوس کمتري داشته و آرد ستاره که در تهيه بربري و نانهاي فانتزي مصرف ميشود از نظر ميزان سبوس در مقام سوم قرار دارد. آرد نول هم در تهيه انواع شيرينيها و کيک استفاده ميشود و پايينترين ميزان سبوس را به خود اختصاص داده و ارزش تغذيهاي پاييني دارد.
همچنين بايد تاکيد شود که با توجه به اين که تمام آردهاي توزيعي در کشور بين 15 تا 20 درصد سبوسگيري ميشود، برخي توليدکنندگان، آرد يا خمير نان را با افزودن مقادير مشخصي آرد سويا، پودر آب پنير، سبوس و برخي ويتامينها غني ميکنند تا علاوه بر جبران فقر غذايي نان از ايجاد سوء تغذيه، کم خوني، پوکي استخوان و غيره نيز در جامعه جلوگيري شود.
در ميان خانوادهها بسيار ديده ميشود افرادي که قصد لاغري دارند، براي پرهيز از خوردن هلههوله از نانهاي خشک مغزدار، نان سوخاري، نانهاي خشکي که طعم زيره، شويد و زنجفيل دارد يا نان خشکي همچون نان اسکو که مانند لواش مسطح است، استفاده ميکنند.
به اين گمان که اين نانها به جهت ترد و نازکبودن کالري کمتري داشته و از همه مهمتر جلوي اشتهايشان را ميگيرد، اما واقعيت اين است که 100 گرم نان خشک در مقايسه با 100 گرم نان تازه کالري بيشتري دارد. چرا؟ چون نان خشک حاوي آرد است، ولي نان تازه ترکيبي از آرد و آب است. از سويي نان خشک به دليل کم حجم بودن به ميزان بيشتري خورده ميشود.
موضوع ديگر آن که مغزها و دانههايي چون تخمه آفتابگردان، کنجد و شاهدانه که روي نانهاي خشک مغزدار قرار گرفته، بسيار پر روغن بوده و کالري هر گرم آن با کالري روغن معمولي و حيواني برابري ميکند و چند برابر نانهاي معمولي چاقکننده است. در مورد نان سوخاري هم، اين فرآورده حاوي ترکيباتي چون آرد، روغن، شکر، شير خشک و تخممرغ است و در مقايسه با انواع نانهاي حجيم پرکالريتر است.
در پايان ذکر اين نکته ضروري به نظر ميرسد که با وجود آن که مصرف نان، برنج و ساير مواد نشاستهاي در برنامه غذايي روزانه همه افراد ضروري است اما به هيچ وجه نبايد در مصرف اين گروه غذايي زياده روي کرد؛ زيرا باعث افزايش وزن و چاقي ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]