واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۱۲ب.ظ)
رئيس سازمان بورس خبر داد؛ ماليات بورسيها ۳۷ درصد کم شد موج - رئيس سازمان بورس گفت: درآمدهاي مالياتي دولت از محل شرکتهاي بورسي به دليل افت و رکود اقتصاد در سال ۹۳ با ۳۷ درصد کاهش رو به رو شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد فطانت فرد گفت: تعداد افرادي که به طور مستقيم با بازار سرمايه در ارتباط هستند بر اساس آخرين آمار 8 ميليون نفر است اما تمام کساني که مشمول صندوقهاي بازنشستگي مثل تأمين اجتماعي، بانکها و صندوق بازنشستگي کشوري هستند به طور غيرمستقيم از بازار سرمايه متأثر ميشوند و در جرگه مجموعه بازار سرمايه محسوب ميشوند.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: علاوه بر اين افراد، 40 ميليون نفر دارندگان سهام عدالت را نيز بايد به اين جمع اضافه کرد؛ بنابراين وقتي اين اعداد با هم جمع شوند حساسيت بازار سرمايه و حساسيت تصميماتي که اين بازار را تحت تأثير قرار ميدهد، بيش از قبل مورد توجه قرار ميگيرد.
فعاليت 400 شرکت در بورس
وي ادامه داد: حدود 400 شرکت در بورس و فرابورس سهام شان مورد معامله قرار ميگيرد که به 40 صنعت توليدي و خدماتي تقسيم بندي ميشوند که از جمله اين صنعتها هلدينگ هايي هستند که در زير مجموعه خود تعداد زيادي شرکت از زنجيره ارزش دارند، گرچه بعضاً زيرمجموعهها در بورس نيستند اما حضور هلدينگ ها در بورس شفافيت بسيار خوبي را در اين خصوص ايجاد ميکند.
داراييهاي بورس 880 هزار ميليارد تومان ميارزد
فطانت با بيان اين که مجموع دارايي که در بازار سرمايه است 880 هزار ميليارد تومان است گفت: 330 هزار ميليارد تومان ارزش شرکتهاي بازار سرمايه در حال حاضر در بورس و فرابورس است و به لحاظ حجم فروش 35 درصد توليد ناخالص ملي را شرکتهايي که در بازار سرمايه فعاليت ميکنند، ايجاد ميکنند.
افت 37 درصدي درآمدهاي مالياتي دولت از بورس
رئيس سازمان بورس با بيان اين که در سال 93 بيش از 70 هزار ميليارد تومان انواع اوراق، کالا و حاملهاي انرژي در بورسهاي اوراقي و کالايي مورد معامله قرار گرفته است اضافه کرد: درآمدهاي مالياتي شرکتهاي بورسي که به طور مستقيم در سال 92 به دولت پرداخت شده 4 هزار و 200 ميليارد تومان بوده در حالي که اين مبلغ به دليل افت و رکود اقتصاد در سال 93 با 37 درصد کاهش رو به رو شده است.
فراز و فرودهاي 19 ماهه بازار سرمايه
عضو شوراي عالي بورس درباره فراز و فروز شاخص کل در دو سال گذشته خاطر نشان کرد: زماني که دولت تدبير و اميد به دست ملت انتخاب شد، شاخص بورس عدد 45 هزار واحد را نشان ميداد که در مدت کوتاهي تا حوالي 90 هزار واحد رشد کرد که رشد جهشي و بسيار شتاباني داشت.
وي ادامه داد: از نيمه دي ماه سال 92 تا به امروز بازار در مسير نزولي قرار گرفت اگرچه نسبت به آغاز دولت يازدهم همچنان شاخص شرايط قابل رشدي را نشان ميدهد ولي در سال گذشته شاهد افتي بوديم که اين افت روي گروه فلزات اساسي، پتروپالايشي ها و معدنيها خلاصه ميشد به طوري که بيش از 90 درصد افت بازار مرتبط با اين صنايع بود.
چرايي تداوم افت 19 ماهه بورس
سخنگوي سازمان بورس اظهار داشت: اين صنايع علي القاعده از قيمت فلزات اساسي، کالاهاي اساسي، قيمت نفت و سياستهاي کلان اقتصادي و سياسي متأثر شدند، به همين دليل اين افت بيش از 19 ماه ادامه پيدا کرده است.
رونمايي از شاخصهاي جديد با هدف افزايش شفافيت در بورس
رئيس سازمان بورس با بيان اين که فعاليتهاي زيادي براي افزايش شفافيت در بازار در سال 93 انجام شده است، گفت: شاخصهاي جديدي چون شاخص قيمت که محاسبه آن از آذر 87 متوقف شده بود به دليل تقاضاي فعالين بازار و کارايي که براي تحليلهاي متعدد داشت از دي 93 دوباره از سر گرفته شد.
وي با بيان اينکه اقداماتي در جهت ارسال مستقيم اطلاعات از طريق ناشرين براي نخستين بار با هدف افزايش شفافيت بازار، توسط سازمان در نظام کدال شکل گرفت ادامه داد: علاوه بر اين، نظام و سامانه اي طراحي شد که توسط يکي از نهادهاي خودانتظام بازار مديريت ميشود. همچنين در اين سامانه تحت عنوان «تدان» امکان تحليل تمامي اطلاعاتي که در سامانه کدال منتشر ميشود توسط نهادي مالي داراي مجوز از سازمان بورس وجود دارد تا اين تحليلها را در جهت عمق بخشي در اختيار سهامداران و سرمايه گذاران قرار بدهند.
تلاش براي کوتاه شدن توقف نمادها
فطانت با بيان اينکه بازگشايي نماد پالايشگاهها در پايان اسفند 93 محقق شد، گفت: کاهش زمان توقف نمادها از جمله مطالبات جدي و به حق سهامداران بود که در سياست جديد قرار شده وقتي نمادها به دليل تغييرات در صورت مالي، تقسيم سود و برگزاري مجامع بسته ميشوند در زمان بسيار کوتاهي دوباره بازگشايي شوند و از آنجايي که برخي نمادهاي گروه پالايشي بيش از يک سال از توقفشان ميگذشت و بازگشايي نماد اين گروه مطالبه سهامداران بود، اين امر محقق شد البته اين بازگشايي باعث افت شاخص شد.
تأمين مالي 34 هزار ميليارد توماني بورس براي شرکتها در سال 93
وي همچنين در خصوص تأمين مالي از طريق بازار سرمايه گفت: تأمين مالي از طريق بازار سرمايه مورد توجه ما و دولت است که گامهاي بسيار مثبتي در جهت آن برداشته شده است. به عنوان مثال جمع تسهيلاتي که شرکتهاي بورسي و فرابورسي در سال 93 از نظام بانکي دريافت کردند 47 هزار ميليارد تومان است، در حالي که عددي که در سال 93 اين شرکتها از طريق بازار سرمايه تأمين مالي کردند 34 هزار ميليارد تومان است و اساساً شرکتهاي فعال در بازار سرمايه از طريق افزايش سرمايه يا ابزارهاي مختلفي چون صکوک، مرابحه، اجاره، استصناع و اوراق سلف موازي استاندارد تأمين مالي انجام ميدهند.
جايگزيني سياست قيمت تضميني به جاي خريد تضميني در بورس کالا
عضو شوراي عالي بورس با بيان اينکه در بورسهاي کالايي اتفاقات مهمي رقم خورده است به جايگزيني سياست قيمت تضميني به جاي خريد تضميني در خريد کالاهاي کشاورزي اشاره کرد و گفت: سال هاي سال دولت براي کالاهاي اساسي بودجه اي را درنظر ميگرفت که با آن خريد تضميني انجام ميگرفت و به کشاورزان اعلام ميشد که کالا و محصول شما با قيمت مشخص به صورت تضميني خريداري ميشود اما با نظامي که در بورس کالا محقق شد کالاهاي اساسي اين امکان را پيدا کردند که از اين پس نه بر اساس خريد تضميني بلکه بر اساس قيمت تضميني روي تابلوهاي بورسهاي کالايي مورد معامله قرار بگيرند و بدين ترتيب بسياري از هزينههاي سرباري که در ادوار گذشته بر دوش دولت و ساير بخشهاي مرتبط وجود داشت منتفي شد.
تلاش براي تأمين مالي شرکتها از جاده بورس انرژي
وي اظهار داشت: در بخش بورس انرژي نيز ابتکارات خوبي صورت گرفت از جمله انتشار اوراق سلف موازي استاندارد نفت کوره که به کمک اين ابزار تأمين مالي اين محصول صورت گرفت و استفاده از اين ابزار ميتواند به ساير کالاهاي عرضه شده در بورس انرژي و بورس کالا نيز تسري پيدا کند.
فطانت در ادامه به ساير برنامههاي سازمان بورس براي افزايش کارايي بازار اشاره کرد و گفت: افزايش دامنه نوسان، کاهش حجم مبنا با هدف عمق بخشي و افزايش کارايي بازار مورد استفاده قرار گرفت.
چشم انتظار فصل بعدي بازار سرمايه
رئيس سازمان بورس درباره چشم انداز بازار سرمايه هم اذعان داشت: چشم انداز بازار سرمايه به نحوي است که حجم زيادي از سرمايه گذاران را از گوشه گوشه دنيا از ايراني گرفته تا خارجي به بازار سرمايه جذب کرده است و اين گروهها آمادگي خود را در قالب گزاش هاي ارسالي و برگزاري جلسات متعدد اعلام کردند.
وي ابراز اميدواري کرد: اميدوايم در فصل بعدي بازار سرمايه شاهد حضور رسمي سرمايه گذاران ايراني خارج از کشور و حجم قابل توجهي از سرمايه گذاري خارجي باشد و همچنين ارتباط بسيار مناسبي بين بورسهاي ما و بورسهاي منطقه و جهان محقق شود.
ورود سرمايه خارجي به بورس زمينه سازي ميخواهد
سخنگوي سازمان بورس تصريح کرد: در فضاي کنوني علاقه مندي ايرانيان خارج از کشور و سرمايه گذاران خارجي به بازار اوليه و ثانويه مشهود است و ما اميدواريم زمينهها و بسترهاي لازم براي حضور اين دسته از سرمايه گذارن فراهم شود و همچنين با رفع تحريمها و از طريق جذب منابع خارجي پيشرفت پروژههايي که در دست اجرا است، محقق شود.
راه اندازي بورس ارز در حال پيگيري
دکتر فطانت در پايان به ابزارهاي کنترل ريسک، از جمله ريسک نوسانات نرخ ارز اشاره کرد و گفت: در لايحه رفع موانع توليد دستور کاري در خصوص راه اندازي بازا آتي ارز يا همان بورس ارز طرح شده بود که مجموعه کارهاي لازم براي محقق شدن اين هدف و راه اندازي بورس ارز و معاملات آتي ارز در حال پيگيري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]