واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۵۰ب.ظ)
طراحي سامانه داشبورد مديريتي موج-همزمان با بيستمين جشنواره قران و عترت دانشگاههاي علوم پزشکي اختتاميه اجلاس معاونان و مديران فرهنگي و دانشجويي و روساي ادارات تربيت بدني و مشاوره دانشگاههاي علوم پزشکي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست که به شکل پرسش و پاسخ تعدادي از حاضران در جلسه با محمدرضا فراهاني معاون فرهنگي، دانشجويي و امور مجلس وزارت بهداشت برگزار شد، افرادي به نمايندگي از حاضران در جلسه، جمعبندي مباحث مطرح شده در جلسات مجزاي مديران دانشجويي، مديران فرهنگي، روساي ادارات مشاوره و تربيت بدني را که روز گذشته برگزار شده بود، مطرح کردند.
يکي از دغدغههاي اصلي مديران فرهنگي و مديران دانشجويي که در اين جلسه به آن اشاره شد، تشکيلات جديد معاونت فرهنگي و دانشجويي در برخي دانشگاهها بود. بر اين اساس ادغام معاونت فرهنگي و دانشجويي با معاونت آموزش و تحقيقات در برخي از دانشگاهها مشکلاتي ايجاد کرده است.
از مسائل مطرح شده از سوي ادارات مشاوره عدم تناسب بودجه و نيروي انساني اين ادارات با تعداد دانشجويان دانشگاهها و فعاليتهاي محول شده به اين دفاتر بود. کم بودن حقالزحمه نيروهاي پاره وقت و نبود رديف بودجه خاص دفاتر مشاوره و کمبود نيروي متخصص از مسائلي بود که به آن اشاره شد.
طرح پايش سلامت روان دانشجويان از ديگر دغدغههاي مطرح شده از سوي دفاتر مشاوره بود.
نگراني از عدم همکاري دانشجويان ترمهاي بالا در اين طرح، نياز به بودجه و نيروي انساني جهت اجراي طرح در دانشگاهها و تحليل خروجيهاي اين طرح در وزارت بهداشت از ديگر مواردي بود که نماينده دفاتر مشاوره دانشگاهها مطرح کرد.
همتا ياران دانشجويي و نگراني دفاتر مشاوره از چگونگي اجراي آن توسط دانشجويان، بحث محرمانگي و اعتماد دانشجويان به همتا ياران، بوميسازي طرح، نگراني از آسيبهاي احتمالي، آموزش همتا ياران و اجراي اين طرح به صورت پايلوت از ديگر موضوعات مطرح شده بود.
نماينده مديران دانشجويي نيز به مسائلي از جمله عدم ارتباط دانشجويان با خانوادههايشان و لزوم تحکيم روابط دانشگاه با خانوادهها، تعامل با دستگاههاي خارج از دانشگاهها و استفاده از منابع و امکانات آنها، طرح دانشگاه عاري از اعتياد و لزوم همکاري همه دانشگاهها در اين موضوع و کمک به تغيير سبک مطالعه دانشجويان و جلوگيري از سوء مصرف دارو اشاره کرد.
در حوزه رفاهي نيز در اين جلسه به سه موضوع اولويتدار شوراهاي صنفي، شهردار خوابگاه و اعتبارسنجي خوابگاهها اشاره شد.
يکي از راهبردها در سند دانشگاه اسلامي افزايش مشارکت دانشجويان و دانشگاهيان در امور دانشگاههاست
در ادامه جلسه و پس از طرح مباحث، محمد رضا فراهاني معاون فرهنگي، دانشجويي و امور مجلس به مسائل مطرح شده پاسخ گفت.
وي با اشاره به طرح پايش سلامت روان دانشجويان گفت: چگونه برخي دانشگاهها اعلام کردهاند زير بار اجراي اين طرح نميروند در حالي که جزئيات آن هنوز مورد بحث و بررسي قرار نگرفته و حتي براي شما مطرح نشده است.
مطمئن باشيد هيچ پروژهاي بدون انجام مرحله پايلوت اجرا نميشود.
فراهاني در ادامه با اشاره به اهميت رصد وضعيت نيروي انساني دانشگاهها اظهار کرد: به زودي فرمهايي در اختيار شما قرار ميگيرد که به واسطه آنها ميتوانيم وضعيت نيروهاي انساني معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاهها را رصد کنيم.
اطلاعاتي که به واسطه اين فرمها در اختيار ما قرار ميدهيد به ما کمک ميکند که بتوانيم نيروي انساني معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاهها را رتبهبندي کرده و براي آن برنامهريزي کنيم. تا وضعيت نيروي انساني مشخص نباشد و نيرويي در کار نباشد هر چه ابلاغ و طرح از طرف وزارت بهداشت به شما ارائه شود قابل اجرا نخواهد بود.
وي در ادامه به سامانه داشبورد مديريتي که معاونت فرهنگي و دانشجويي در حال طراحي است اشاره کرد و گفت: نرمافزاري در حال طراحي است که از طريق آن فعاليت دانشگاهها لحظه به لحظه رصد ميشود. از شما ميخواهيم که براي تکميل اين نرمافزار به ما کمک کنيد.
اين سامانه در هر لحظه همه فعال و انفعالاتي که در حوزه فرهنگي و دانشجويي در دانشگاهها اتفاق ميافتد را نشان ميدهد.
فراهاني همچنين اظهار کرد: قدر اين را بدانيد که از ستاد به شما تکليف کنيم، چه کار کنيد. اين تکليف براي شما اهرمي ميشود که بتوانيد در دانشگاه براي انجام کارها و دريافت بودجه چانهزني کنيد. وقتي کاري تکليف ميشود بودجه هم براي آن در نظر گرفته خواهد شد البته در ازاي تخصيص بودجه حسابرسي هم ميکنيم.
معاون وزير تاکيد کرد: اين برنامهها را چه اجرا کنيد چه نکنيد، در آينده معياري براي رتبهبندي دانشگاهها در حوزه فرهنگي و دانشجويي خواهد بود. البته در حين اجرا برنامهها بازبيني شده و اشکالات برطرف ميشوند. ما ميخواهيم کارها را به دانشگاهها بسپاريم.
اگر مطمئن بوديم که دانشگاهها خوب عمل ميکنند به اين حوزهها ورود نميکرديم. لذا اگر شما با ما همکاري نکنيد موفق نخواهيم بود.
وي همچنين اظهار کرد: به شرطي ما در همه حوزهها موفق ميشويم که کار را به مردم بسپاريم. در دانشگاه هم بايد کار به دانشجو سپرده شود.
فراهاني ادامه داد: سرداراني که دفاع مقدس را اداره کردند بين 20 تا 30 سال سن داشتند. چطور آنها چنين کار عظيمي انجام دادند ولي ما اعتماد نميکنيم يک خوابگاه دانشجويي را به شوراي صنفي بسپاريم. در هر منطقهاي چند خوابگاه را به شهردار بسپاريد، شوراي صنفي بدون شهردار معني و مفهوم ندارد. چند خوابگاه ساخته شده و هنوز تجهيز نشده و پرسنل هم ندارد. همين خوابگاهها را با مشاوره و نظارت خودتان به دانشجوها بسپاريد، اگر وضعيت بهبود نسبي پيدا نکند بدتر از اين وضعيتي که هست نميشود.
فراهاني با اشاره به سند دانشگاه اسلامي که در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شده، گفت: يکي از راهبردها در سند دانشگاه اسلامي افزايش مشارکت دانشجويان و دانشگاهيان در امور دانشگاههاست. مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در عداد قانون است، از اين قوانين استفاده کنيد. از کارهاي اجرايي فاصله بگيريد و فقط نظارت کنيد. دانشجويان هم نيروهاي ارزان هستند و هم خلاق و مبتکرند. همه افرادي که امروز در حوزههاي مديريتي فعالاند در دوران دانشجويي تجربه فعاليتهاي مديريتي داشتهاند.
معاون وزير بهداشت در خصوص حوزه تربيت بدني گفت:در قانون مقررات مالي اجازه داده شده که دستگاهها يک درصد بودجه را صرف تربيتبدني کنند. با اين اختيارات و با تشکيلاتي که با همکاري معاونت پشتيباني ايجاد شده، وضيعت خوبي را در چند ماه آينده در حوزه تربيت بدني خواهيم داشت. اميدواريم در نيمه دوم سال، المپياد ورزشي کارکنان را برگزار کنيم.
وي در پايان اعلام کرد: درصدد هستيم حوزه تربيت بدني در حد اداره کل ارتقا پيدا کند، که طرح اين موضوع با تشويق حضار رو به رو شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]