واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون امور تعاون وزیر کار: 558 تعاونی در هفته تعاون به بهره برداری می رسد خبرگزاری پانا: معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار ور فاه اجتماعی گفت: 558 تعاونی در هفته تعاون که از 11 تا 17شهریور ماه برگزار می شود با 33 هزار عضو، اشتغالزایی 18هزار نفر و سرمایه گذاری 2500میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۸ شهريور ساعت 13:18
به گزارش خبرگزاری پانا، حمید کلانتری روز یکشنبه در نشست خبری که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: سرمایه گذاری برای تعاونی های یادشده 450 میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی بوده و مابقی از سوی اعضای فراهم شده است.
وی بیان داشت: 558 تعاونی یادشده در پنج ماهه نخست امسال تاسیس شده است که هر تعاونی به طور متوسط 60 عضو دارد. همچنین طی یکسال گذشته سه هزار و 180 تعاونی که 50 هزار و 30 نفر عضو دارد در کشور تشکیل شده است.
وی با اشاره به فعالیت دو ساله حوزه تعاون در دولت تدبیر و امید، گفت: طی مدت یاد شده 9 هزار و 538 تعاونی در کشور ایجاد شده که این تعداد توانسته اند معادل 151هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد نمایند.
کلانتری افزود: در یکسال گذشته 170 هزار واحد مسکن مهر در قالب تعاونی به بهره برداری و طی دو سال فعالیت دولت یازدهم 430 هزار واحد مسکن مهر در قالب تعاونی ها به اتمام رسیده است.
وی درخصوص عملکرد تعاونی های مرزنشین نیز گفت: این تعاونی ها در سال 92 بالغ بر210 میلیون دلار صادرات داشتند که این میزان در سال 93 گذشته به 390میلیون دلار افزایش یافت.
معاون امور تعاون وزارت کار تصریح کرد: همچنین تعاونی های مرز نشین طی پنج ماهه نخست امسال 225میلیون دلار صادرات داشته اند.
وی در خصوص روند تاسیس تعاونی های بخش خدمات در یکسال گذشته نیز، اظهار داشت: از یکهزار و 186 تعاونی بخش خدمات 116 تعاونی در حوزه بهداشتی و درمانی، 84 تعاونی در حوزه اداری و مالی، 46 تعاونی در حوزه گردشگری و 49 تعاونی در حوزه رایانه و مابقی در سایر حوزه ها فعالیت خود را آغاز کرده اند.
به گفته کلانتری، همچنین از 558 تعاونی تاسیس شده در پنج ماهه نخست امسال 134 تعاونی مسکن، 131 تعاونی خدماتی و 124 تعاونی تولید کشاورزی و مابقی در سایر حوزه ها بوده است. ** برنامه ششم توسعه و بخش تعاون
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: در این برنامه رشد توام با اشتغال پیش بینی شده به طوری که 80 درصد اشتغال پیش بینی شده در این برنامه برای دانش آموختگان دانشگاهی و همچنین افراد دارای مهارت در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: در توسعه بخش تعاون، اشتغال اهمیت بسزایی دارد و با توجه به اینکه در دولت تدبیر و امید یکی از ماموریت های اصلی بر فقرزدایی تبیین شده بنابراین سرمایه گذاری برای توسعه اشتغال از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی یادآور شد: فقر در مناطق محروم و استان های دور از تهران مشهود است هرچند که در حاشیه شهرها هم می توان فقر را مشاهده کرد.
کلانتری تاکید کرد: برای رفع محرومیت و فقر بهترین راهکار توسعه اشتغال از طریق تعاونی هاست زیرا سرمایه برای ایجاد تعاونی ها، به طور عام از سوی خود مردم جمع آوری می شود و نیاز به سرمایه گذاری های بزرگ ندارد.
وی افزود: تعاونی ها در قالب بنگاههای خرد و متوسط می توانند ایجاد شوند و به عنوان کانون فقرزدایی در مناطق محروم کشور فعالیت کنند.
کلانتری یکی دیگر از برنامه های دولت را کاهش ضریب جینی عنوان کرد و گفت: می توان از طریق توسعه تعاونی ها به این مهم دست یافت. بیشترین ایجاد اشتغال در بخش تعاون در حوزه های مسکن، خدمات و صنعت بوده است.
وی اظهار داشت: در صورتی که بتوانیم به رشد هشت درصدی در برنامه ششم توسعه برسیم این بخش می تواند 800 هزار شغل در کشور ایجاد کند. ** سرمایه گذاری در بخش تعاون
کلانتری اضافه کرد: سال گذشته برای توسعه تعاونی ها 199میلیارد تومان تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی، 53 میلیارد تومان از وجوه اداره شده و یکهزار و 800 میلیارد تومان از منابع بانکها به بخش تعاون پرداخت شده است.
وی گفت: میزان تسهیلات دریافتی از بانکها حدود 10برابر تسهیلات صندوق توسعه ملی است. همچنین صندوق کارآفرینی امید یکی از مجموعه هایی بود که تسهیلات برای توسعه بخش تعاون در اختیار تعاونگران قرار داد که سقف تسهیلات پرداختی از این محل حدود 100 میلیارد تومان بود. ** هزینه ایجاد شغل در تعاونی ها
کلانتری هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون را کمتر از 10میلیون تومان تا 150میلیون تومان عنوان کرد و گفت: متوسط ایجاد هر شغل در بخش غیرتعاون بالغ بر 200 میلیون تومان است که این میزان در مقایسه با بخش تعاون نشان می دهد که بازدهی ایجاد شغل در بخش تعاون باصرفه تر است.
وی تاکید کرد: ایجاد شغل می تواند جلوی هزینه های تبعی را بگیرد زیرا این هزینه ها می تواند شامل آسیب های اجتماعی، مهاجرت و آلودگی های زیست محیطی باشد. ** برنامه های هفته تعاون
وی اظهار داشت: به غیر از نمایشگاه توانمندی های تولیدی بخش تعاون که در هفته تعاون در مصلی تهران با حضور 400 تعاونی برگزار می شود، از کتاب دانشنامه تعاون رونمایی خواهد شد.
کلانتری گفت: امسال دهمین جشنواره تعاونی های برتر با گرایش تخصصی در حوزه های صادراتی، اشتغال، مدیریت مالی و توسعه منطقه ای و محلی برگزار می شود.
وی ادامه داد: در جشنواره یادشده 25 تعاونی برتر استانی و پنج تعاونی برتر ملی و یک اتحادیه برتر ملی برگزیده خواهند شد. در این مراسم از سه اتحادیه ملی برتر و سه تعاونی فرااستانی برتر، سه اتاق تعاون نمونه و سه سرپرستی بانک توسعه تعاون تقدیر می شود. ** صادرات تعاونی ها
معاون امور تعاون افزود: در سال 93 تعاونی های کشور 1.1میلیارد دلار صادرات داشتند. همچنین تعاونی ها توانستند در پنج نمایشگاه خارجی شرکت کنند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه بتوان تعاونی ها را در سال جاری در کشور توسعه داد، افزود: هرچقدر تعاونی ها در کشور بیشتر توسعه یابند می توان در اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی گام های اساسی تری برداشت.
وی صادرات بخش تعاون را صنایع دستی، محصولات کشاورزی و دامی، فرآورده های شیلاتی، فرش و سایر اقلام کالایی ذکر کرد و گفت: صادرات حوزه تعاون به غیر از محصولات نفت و پتروشمی است. ** سهم تعاون در برنامه ششم توسعه
وی با اشاره به سهم 15درصدی بخش تعاون در برنامه پنجساله ششم توسعه که در حال تدوین است، گفت: این میزان هنوز برای توسعه بخش تعاون بالاست زیرا باید زیرساخت ها برای بسط تعاونی ها در کشور ایجاد شود.
وی معتقد است: داشتن روحیه کار جمعی مهمترین رکن برای توسعه بخش تعاون است و تا زمانی که این فرهنگ در کشور نهادینه نشود توسعه تعاونی ها در کشور بطئی خواهد بود.
وی اظهار داشت: پیش بینی سهم 25 درصدی در برنامه پنجم توسعه بسیار بالا بود و نتوانستیم به این سهم دست یابیم. در کشور نیوزیلند که تعاونی ها سهم قابل توجهی در اقتصاد آن کشور دارند این سهم معادل 21 درصد است بنابراین در نظر گرفتن سهم25 درصدی واقع گرایانه نبوده است. **معافیت مالیاتی تعاونی ها
وی ادامه داد: هم اکنون تعاونی ها از معافیت 25درصدی برخوردار هستند اما برای توسعه تعاونی ها در کشور باید سیاست های حمایتی را گسترش داد.
وی سهم اشتغال تعاونی ها در اقتصاد کشور را 1.6میلیون نفر ذکر کرد و گفت: در صورتی که 23میلیون نفر شاغل در کشور باشد سهم اشتغال بخش تعاون در کل کشور 6.9 درصد است.
کلانتری افزود: البته 1.6 میلیون نفر سهم اشتغال مستقیم در بخش تعاون است و در صورتی که اشتغال غیرمستقیم را در نظر بگیریم تعداد شاغلان این بخش بیش از پیش افزایش می یابد.
معاون امور تعاون، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی سهم بخش خصوصی را در اقتصاد ایران 15 تا 25 درصد عنوان کرد. ** تعاونی های سهام عدالت
وی گفت: هم اکنون 352 تعاونی سهام عدالت در کشور فعال است که 48 میلیون نفر عضو دارد. ارزش سهام یادشده در این تعاونی ها 80هزار میلیارد تومان است که تعاونی های یادشده می توانند در قالب صندوق سرمایه گذاری هم ادامه فعالیت دهند. ** 100روستا 100 تعاونی
وی دیگر اقدامات حوزه تعاون در دولت تدبیر و امید را ایجاد 100 تعاونی در 100 روستای کشور عنوان کرد و گفت: در تفاهمنامه ای که میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهادکشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به امضا رسیده، قرار است در زمینه پرورش ماهی و کشت گلخانه ای تعاونی هایی در روستاهای یادشده تشکیل شوند.
وی گفت: یکی دیگر از سیاست های مدیریت بخش تعاون، تقسیم کشور به 6منطقه و تشکیل 6شعبه راهبردی برای توسعه بخش تعاون است.
وی اظهار داشت: استانهای اصفهان، خوزستان و خراسان رضوی به لحاظ ایجاد اشتغال از طریق تعاونی ها دارای رتبه های یکم تا سوم می باشند.
وی در خصوص بهره وری در بخش تعاون گفت: هنوز آمار دقیقی در زمینه بهره وری در بخش تعاون محاسبه نشده و این مهم نیاز به کار پژوهشی بیشتری دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]