واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اردوخانی در گفتوگو با فارس تشریح کرد
چگونگی حمایت از نخبگان در قالب آئیننامههای حمایتی/ نحوه ارائه تقاضای دانشجویان برای بهرهمندی از جوایز دانشجویی
رئیس بنیاد نخبگان استان تهران با بیان اینکه بیش از ۱۷۰ نفر نخبه برای دریافت وام مسکن در ۵ ماهه نخست سال معرفی شدند، گفت: تسهیلات آیین نامه اعطای جوایز دانشجویی نیز شامل مواردی نظیر اعتبارات آموزشیاری، پژوهشیاری، فنیاری است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، با توجه به افت رشد علمی کشور در سالهای اخیر و تاکید مسئولان بر پیشرفت علمی، حمایت از نخبگان و پژوهشگران نخبه بسیار ضروری به نظر میرسد و در این بین بنیاد ملی نخبگان نقشی اساسی دارد. برای آگاهی بیشتر از چگونگی حمایت از نخبگان کشور با یدالله اردوخانی رئیس بنیاد نخبگان استان تهران گفتوگو کردیم. فارس: با توجه به تغییرات ساختاری در حمایت از نخبگان، ارائه تسهیلات در بنیاد نخبگان استان تهران با رویکرد جدید به چه صورت و به چه میزانی انجام میشود؟ اردوخانی: با توجه به رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان در حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر که بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان تدوین شده است؛ حمایتهای بنیاد ملی نخبگان در قالب حمایتهای ویژه دانشجویان و ویژه دانش آموختگان برتر برنامه ریزی شده است. بر این اساس آیین نامههای «اعطای جایزه تحصیلی به دانشجویان صاحب استعداد برتر» و آیین نامه «شناسایی و پشتیبانی از دانشآموختگان برتر دانشگاهی» تدوین و برای اجرا به دانشگاههای کشور و بنیادهای نخبگان استانی ابلاغ شد. فارس: تسهیلات پیشبینی شده در قالب این دو آییننامه به چه نحو ارائه میشود؟ اردوخانی: تسهیلات پیش بینی شده در آیین نامه اعطای جوایز دانشجویی مواردی نظیر راتبه دانشجویی (کمک هزینه تحصیلی)، اعتبار آموزشیاری، اعتبار پژوهشیاری، اعتبار فنیاری، اعتبار توانمندی آموزشی و اعتبار ویژه ارتباطات علمی است. تسهیلات پیش بینی شده در آیین نامه حمایت از دانش آموختگان نیز مواردی همچون، تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی، جایزه تحصیلی در دوره پسا دکتری (جایزه شهید چمران)، تسهیلات جذب در موسسات علمی و دستگاههای اجرایی و وام مسکن است. فارس: نحوه ارائه تقاضا برای دانشجویان نخبه به چه صورت است؟ اردوخانی: نحوه ارائه تقاضا برای بهره مندی دانشجویان از جوایز دانشجویی دانشگاههای اصلی کشور از طریق دانشگاه محل تحصیل است که دانشگاه پس از انجام بررسیهای لازم نتیجه آن را به بنیاد ملی نخبگان اعلام میکند. دانشجویان سایر دانشگاهها نیز با ثبتنام و ارائه تقاضا از طریق سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان (سامانه ثریا soraya.bmn.ir) پرونده خود را از سوی بنیاد نخبگان استان مربوط بررسی و نتیجه نهایی به آنها اعلام میشود. همچنین دانش آموختگان متقاضی بهره مندی از تسهیلات آیین نامه دانش آموختگان نیز میبایست درخواست خود را پس از تشکیل پرونده از طریق سامانه ثریا به بنیاد نخبگان استان تهران ارائه دهند تا پروندهشان بررسی و نتیجه نهایی اعلام شود. فارس: در حال حاضر چه تعداد دانشجو این مراحل را انجام دادند؟ اردوخانی: هم اکنون حدود 350 پرونده مربوط به استان تهران در بنیاد نخبگان استان تهران در دست بررسی است.
فارس: آمار ارائه وام مسکن و وام استعدادهای برتر در 5 ماه اول امسال به چه صورت بوده است؟ اردوخانی: تعداد معرفی شدگان برای دریافت وام مسکن در 5 ماهه اول امسال به بانکهای عامل بیش از 170 نفر بوده که از این تعداد نزدیک 90 نفر مربوط به استان تهران بوده است. فارس: اعطای گرنت به استادیاران جوان و بیمه تکمیلی نخبگان در چه سطحی انجام شد؟ اردوخانی: بر اساس آیین نامه اعتبار ویژه پژوهش بنیاد ملی نخبگان و نیز استادیاران جوان، در سال 1393 و ماقبل آن، بنیاد ملی نخبگان به استادیارانی که اولاً تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان بوده و همچنین حداکثر سه سال از شروع استادیاری آنان نگذشته و سن آنها زیر 40 سال باشد گرنتی به میزان دویست میلیون ریال به منظور تجهیز آزمایشگاه و پیشبرد اهداف پژوهشی در اختیار آن همکار قرار داده است. اما در سال 1394 علاوه بر رقم اعلام شده مبلغی هم به میزان 200 میلیون ریال در اختیار گروه تخصصی محل خدمت قرار میگیرد. همچنین بیمه تکمیلی استعدادهای برتر و نخبگان از مهر سال 1394 از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع بنیاد ملی نخبگان آغاز شده است و این موضوع برای امسال هم انجام میشود. انتهای پیام/
94/06/08 - 10:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]