واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روحاني: نگذاريد دولت كشور را بازار خارجيها كند
ششمين نشست خبري دكتر حسن روحاني، رئيسجمهور كشورمان ديروز در حالي برگزار شد كه همانند نشستهاي گذشته، خبرنگار روزنامه جوان فرصتي براي طرح سؤال از رئيسجمهور پيدا نكرد...
نویسنده : جعفر تكبيري
ششمين نشست خبري دكتر حسن روحاني، رئيسجمهور كشورمان ديروز در حالي برگزار شد كه همانند نشستهاي گذشته، خبرنگار روزنامه جوان فرصتي براي طرح سؤال از رئيسجمهور پيدا نكرد. اين اتفاق در حالي روي داد كه خبرنگار روزنامه پيش از نشست خبري به عنوان اولين نفرات اقدام به نامنويسي براي طرح پرسش كرده بود اما بار ديگر روابط عمومي نهاد رياست جمهوري با گزينش رسانهها و بدون توجه به نوبت بندي، اقدام به انتخاب نمايندگان رسانهها براي طرح سؤال كرد؛ چالشي كه مورد اعتراض بسياري از خبرنگاران قرار گرفت.
اما رئيسجمهور در ششمين نشست خبري خود تلاش كرد گزارشي از عملكرد دولت طي دو سال گذشته ارائه دهد و با اينكه نشست ديروز نخستين كنفرانس مطبوعاتي دكتر حسن روحاني پس از حصول توافق هستهاي بود، اما تنها يك سؤال خبرنگاران به صورت مستقيم به موضوع هستهاي اختصاص داشت.
حسن روحاني در ابتداي اين نشست خبري خود با اشاره به اينكه ما دولت را در آغاز كار با مشكلات فراوان در بخش وحدت اجتماعي، سياست خارجي و مسائل اقتصادي به دست گرفتيم، اظهار كرد: دولت يازدهم در قدم اول سعي كرد در سياست داخلي زخم جديدي ايجاد نكند و بر زخمهاي گذشته مرهم گذارد و تلاش كرد روابط جناحها، احزاب، گروهها، اقوام، مذاهب، اديان در كشور روابطي آشتيجويانه، مسالمتآميز و برادرانه باشد و اگر شكاف اجتماعي وجود دارد تا حد امكان ترميم شود.
روحاني سپس به موضوع كنترل تورم توسط دولت اشاره كرد و ادامه داد: تلاش ما بر اين بود در بخش اقتصادي به بازار آرامش ببخشيم؛ نوسانهاي شديد و تندي را در بازارها شاهد نباشيم، در بازار كالا و بازار ارز تلاش ما اين بود كه از نوسانهاي شديد جلوگيري و تورم را مهار كنيم، تورمي كه با سرعت فزايندهاي براي جامعه نگرانكننده بود، مهاري بر اين اسب سركش بزنيم و تورم ما يك تورم آرام و داراي كاهندگي مستمر باشد.
روحاني در بخش ديگري از سخنانش متذكر شد: چون ممكن است بتوان تورم را براي چند ماه يا يك سال كاهش داد، اما كاهندگي مستمر اساسي بود كه از ابتدا آن را دنبال ميكرديم و تا امروز به لطف خدا به آن دست يافتيم و اميدواريم تا پايان اين دولت وعده ما به مردم محقق شود كه گفته بوديم تا پايان اين دولت تورم را تكرقمي خواهيم كرد. اميدواريم بتوانيم به اين هدف دست يابيم.
ايران هراسي در حال مرگ است
رئيس دولت يازدهم در ادامه تشريح عملكرد خود و تيمش در طول دو سال گذشته به موضوع سياست خارجي و پرونده هستهاي كشورمان اشاره كرد؛ پروندهاي كه سرمايه گذاري زيادي توسط دولت روي آن صورت گرفته است. وي در اين خصوص گفت: در مسئله سياست خارجي ما به يك ثبات، آرامش و تعامل مثبت با جهان رسيديم و همين امر موجب بازسازي چهره ايران در افكار عمومي جهان شده، به طوري كه امروزه نگاه به ايران چيز ديگري است و كمتر شاهديم كه نام ايران اينگونه و تماماً به طور مثبت مطرح شده باشد البته به جز سالهاي اول انقلاب و برخي از مقاطع نام ايران اينگونه به عنوان كشور صلحخواه و تعاملگرا در جهان مطرح شد.
روحاني با بيان اينكه تقريباً طرح ايران هراسي شرايط وخيمي را سپري ميكند و دشمنان سعي ميكنند با دميدن اكسيژن اين طرح را زنده جلوه دهند، افزود: طرح ايرانهراسي به سمت مرگ هميشگي پيش ميرود و اميدواريم اين راه مثبت را در مقابله با طرح ايران هراسي ادامه دهيم.
وي همچنين با اشاره به پرونده هستهاي ايران و با بيان اينكه ملت ايران توانست با يك حركت بسيار خوب و منسجم به يك نقطه مطلوب برسد، اظهار داشت: آنچه كه باعث موفقيت ما در تمام زمينهها تا كنون بوده اين است كه ما عجولانه و يك شبه تصميمگيري نكرديم و از خرد جمعي بهرهمند شديم و هرجا كه پيروز شديم به خاطر استفاده از خرد جمعي و به دليل پشتيباني و حضور مردم بوده است.
روحاني سپس در پاسخ به منتقدان خود كه اثرات رفع تحريم را ناپيدا عنوان ميكردند، گفت: اگر ميخواهيم در فضاي كشور و هم فضاي منطقه و جهان آثار اين موفقيت را ببينيم بايد اين پرونده نهايي شود و هنگامي كه نهايي شد و تحريمها يكي پس از ديگري برداشته شددر ماههاي آتي تأثير آنها را خواهيم ديد.
دولت با كسي دعوا ندارد
رئيس دولت يازدهم سپس به سراغ حاشيهسازيهايي كه از سخنان اخيرش شده بود رفت و به موضوع انتخابات پيش رو اشاره و عنوان كرد: امسال شاهد يك انتخابات بسيار خوب خواهيم بود و در زمينه سياسي اين موضوع نمايان ميشود و انشاءالله با مشاركت بسيار خوب مردم شاهد يك انتخابات شكوهمند و شاهد انتخابات رقابتيتر از گذشته و با احساس سلامت بيشتر كه دولت اين احساس را در انتخابات آتي بالاتر ميبرد، خواهيم بود. البته همه نهادها بايد در اين راستا دست به دست هم دهند.
روحاني سپس تأكيد كرد: ما قصد دعوا با هيچ نهادي را نداريم البته من در انتخابات به عنوان مسئول اجراي قانون اساسي به وظايفم عمل خواهم كرد. البته امكان دارد برخي خوشحال شوند و بعضي خوشحال نشوند. اجراي قانون وظيفه دولت و همه ماست و انشاءالله آثار را خواهيم ديد.
ايران بهشت كارگران خارجي بود
دكتر حسن روحاني در ادامه به موضوع اقتصاد مقاومتي كه چندي پيش در ديدار دولت با رهبر معظم انقلاب، مورد تأكيد مجدد ايشان قرار گرفت هم گفت: ما در گذشته درآمد ارزي خوبي در اختيار داشتيم، بيش از 700 ميليارد دلار درآمد ارزي در اختيارمان بود اما حاصل آن تعطيلي 2 هزار بنگاه صنعتي و بازماندن 500 هزار نفر از اشتغال در بخش صنعتي بود.
رئيسجمهور سپس نتيجهگيري كرد: در آن مدت نتيجه اين شد كه ايران، بهشتي براي مهندسان و كارگران خارجي شد، آنها كالا توليد كردند و ما با پول نفت از آنان كالا خريديم و وارد بازارمان كرديم، البته ممكن است ما عيناً دچار همين مشكل بشويم.
روحاني در همين خصوص از رسانهها، متخصصان و دانشگاهيان خواست كار دولت را خوب نظارت كنند و به صراحت دولت را نقد كنند و گفت: من از همه رسانهها، دانشگاهيان و نخبگان و صاحبنظران كشور ميخواهم كه به شكل صريح و جدي به نقد و نظارت دولت مشغول شوند كه ما نيز دچار چنين مشكلاتي نشويم و خود من نيز در جلسات ستاد اقتصادي دولت بارها گفتهام كه در شرايط پساتحريم براي حضور سرمايههاي خارجي در كشور شرايطي داريم كه آنها گمان نكنند ايران يك بازار 80 ميليون نفري است.
بردن برجام به مجلس به نفع 1+5 است
اما تنها سؤال اين نشست خبري كه به صورت مستقيم به پرونده هستهاي كشورمان مربوط ميشد، پيرامون دليل دولت در خصوص ارائه نشدن لايحه برجام به مجلس بود. رئيسجمهور در پاسخ به اين سؤال چنين گفت: طبق قانون اساسي اصل 77 و 125 كه اصل 77 را تبيين ميكند، ميگويد كه وقتي يك توافقنامه يا معاهده را رئيسجمهور يا نمايندهاش امضا ميكند براي تصويب به مجلس ميفرستند ولي ما كه چيزي را امضا نكرديم. آنچه امروز مطرح است مسئلهاي است كه ايران قبلاً آن را پذيرفته بود. بحث بر سر درست اجرا كردن انپيتي و پادمان است كه آيا ما درست اجرا كردهايم يا نه؟ تمام مذاكرات نيز سر اين بود و ايران تلاش ميكرد اين اتهام ناروا از بين برود و آنها بدانند كه فعاليت ايران صلحآميز است.
دكتر روحاني در ادامه تبيين اين موضوع ادامه داد: اگر برجام را به مجلس ببريم الزامي براي دولت ميشود، يعني كار را به نفع طرف مقابل انجام دهيم البته ممكن است برخيها نظرشان اين باشد كه بايد به مجلس برود اما در آن صورت چيزي را كه تا به حال رئيسجمهور و وزير خارجه امضا نكردهاند بايد امضا كنند يعني الزاماتي را بر خودمان وارد كنيم كه هيچ كشوري نكرده است.
رئيسجمهور همچنين در بخشي از نشست خبري خود، در پاسخ به سؤالي پيرامون رفع حصر محصورين به صراحت خواستار اجراي قانون در اين خصوص شد و گفت: همه بايد تلاش كنيم قانون اجرا شود اما اينكه يك مسئله را تبديل به يك شعار دائم و مداوم كنيم به كجا ميرسيم و نتيجه چه خواهد شد.
داراييهاي بلوكه شده دولت رقم بالايي نيست
دكتر روحاني در بخش ديگري از اين نشست خبري به موضوع ميزان داراييهاي بلوكه شده كشورمان نيز اشاره و عنوان كرد كه داراييهاي دولت از اين پولها رقم خيلي بالايي نيست. وي در تشريح اين موضوع اظهار كرد: گاهي كل ارزهايي كه ما در خارج از كشور داريم در مجموع چقدر است و گاهي كل ارقامي كه مربوط به صندوق توسعه ملي است، منها و كم ميشود و گاهي رقمي كه مربوط به ذخاير بانك مركزي است كه از آن كسر ميشود، بخشي از اين پول مال دولت است كه تبديل به ريال و وارد خزانه ميشود كه خيلي بالا نيست و رقمهايي است كه از سوي مقامات اقتصادي و رئيس بانك مركزي آن را اعلام كردند.
روحاني خاطرنشان كرد: رقمي كه مال دولت است، رقم زياد نيست، اما در كل بخشي از اين پول ذخاير بانك مركزي است كه براي كل تحركات اقتصاد خارجي ما تأثيرگذار است و مهم است و پشتوانه مهمي براي حركتهاي اقتصادي خواهد بود، بخشي براي صندوق توسعه ملي است كه بسيار مهم است و ميتواند در بخشهاي موردنظر فعال شود، بنابراين در برخي از اين ارقام اغراق و مبالغه هست، اما اينكه چند گونه رقم گفته ميشود بستگي دارد كه كل آن را در نظر بگيريم يا اينكه پول ذخاير بانك مركزي و پول صندوق توسعه ملي را از آن كم كنيم، بنابراين اين رقمها مختلف است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]