واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۵۳ب.ظ)
همايش تجليل از تشکل هاي فعال صنايع دستي استان کرمانشاه برگزار شد موج - معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در همايش تجليل از تشکل هاي فعال صنايع دستي که در استان کرمانشاه برگزار شد اظهار داشت: حوزه توليد نيازمند يک نهضت طراحي است تا بتواند پاسخگوي نيازهاي جوانان امروزي باشد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ بهمن نامور مطلق افزود: فراموش کرده ايم صنايع دستي بايد در زندگي روزمره مردم جريان داشته باشد، و با رضايت و خرسندي خريداري شود. کالاهاي چيني هم ارزان تر هستند و هم کاربردي تر، به همين سبب پنچ درصد گردش مالي سوغات در خراسان سهم کشور ايران است و مابقي به محصولات کشورهاي ديگر تعلق دارد.
وي عنوان کرد: اداره طراحي را در معاونت صنايع دستي راه اندازي کرده ايم اما در نهايت اين صنعتگران هستند که بايد به طراحي توجه کرده و کالايي را عرضه کنند که هم ريشه در تاريخ چندهزارساله ما داشته باشد و هم با نوآوري، در زندگي مردم نفوذ کند.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور گفت: اکنون در يکي از مقاطع سرنوشت ساز کشور به سر مي بريم. برنامه شششم توسعه، اقتصاد مقاومتي و پساتحريم اگر هم افزايي نداشته باشند قطعا" به خطا مي روند که وابستگي مجدد به کشورهاي خارجي، واردات بي رويه و ضربه زدن به فرهنگ کشور را به دنبال خواهد داشت.
نامور مطلق افزود: يکي از راه هايي که در دوران پساتحريم مانع تسلط فرهنگ غربي مي شود، بها دادن به فرهنگ کشور است، از طرفي ما نيازمند تعامل با دنيا هستيم اما اين تعامل نبايد موجب از دست رفتن هويت ما گردد.
وي تصريح کرد: همه وابستگي ها از وابستگي به فرهنگ آغاز مي گردد و صنعتگران، سکان دار هويت و ترسيم کننده فرهنگ مملکت هستند. بنابراين بايد جايگاه مناسبي در برنامه پساتحريم براي شما درنظر گرفته شود.
اين مقام مسئول خاطرنشان ساخت: نيازمند ده هزار ميليارد ريال اعتبار براي راه اندازي موتور خاموش شده صنايع دستي هستيم. درهمين راستا مي بايست حمايت هاي تازه تري در قالب تسهيلات ويژه از صنعتگران بعمل آيد، و آن زمان است که دولت به شما صنعتگران نياز دارد و نه شما به دولت.
نامور مطلق تأکيد کرد: صدا و سيما وظيفه دارد براي صنايع دستي تبليغ کند و شهرداري هم مي بايست بازارچه هاي را مختص صنعتگران احداث کند و دولت هم توجه کافي به موضوع صنايع دستي داشته باشد، دراين صورت است که مي توان بازارهاي داخلي و خارجي را فتح کرد.
همچنين در ابتداي اين همايش مهندس علي فعله گري مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان کرمانشاه، ضمن خير مقدم به مهمانان و صنعت گران، اظهار داشت: حمايت از صنعت گران جزو اولويت هاي کاري سازمان و اداره کل است و در اين راستا همواره تلاش ما بر اين بوده است تا بيشترين حمايت ها را از صنعت گران به عمل آوريم.
وي افزود: اهداي وام هاي کم بهره، برگزاري نمايشگاه هاي متعدد، اعزام صنعت گران به نمايشگاه هاي کشوري و بين المللي و ... از جمله اين حمايت ها بوده است.
فعله گري، قرار گرفتن صنعت گران در غالب تعاوني ها و تشکل هاي مربوطه را يکي از راه کارهاي مهم توسعه صنايع دستي عنوان کرد و گفت: صنعت گران در غالب تعاوني ها و تشکل ها مي توانند ضمن برخورداري از امکانات تسهيلاتي بهتر، شرايط بازاريابي و فروش بهتر محصولات صنايع دستي را فراهم نمايند.
گفتني است در اين همايش از 113 تشکل فعال صنايع دستي استان کرمانشاه تجليل به عمل آمد.
همچنين از سه دست آورد و ابتکار نوين در حوزه صنايع دستي شامل دستگاه نخ ريسي نيمه اتوماتيک، بسته بندي نوين صنايع دستي و بازي شترنج کوردينه توسط دکتر بهمن نامور مطلق رونمايي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]