واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با اجرای طرح تحول در بخش دارویی شاهد کاهش چشمگیر تعداد نسخ در داروخانه های خصوصی هستیم که ادامه این روند اقتصاد داروخانه های این بخش را تضعیف می کند.
به گزارش تراز ،دکتر سید مهدی سجادی دبیر انجمن داروسازان ایران،با بیان اینکه بالغ بر 55 درصد از کل گردش دارویی کشور مربوط به بخش دولتی است، افزد: تنها 45 درصد از گردش دارویی کشور به بخش خصوصی اختصاص یافته که آسیب های متعددی را به این بخش وارد می کند.وی ادامه داد : اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت موجب شد نهایتا مردم رضایتمندی بیشتری داشته باشند اما با پیشرفت بیشتر طرح تعدادی از گروههای پزشکی در معرض آسیبهای حرفه ای قرار گرفتند که از آن جمله می توان به همکاران داروساز در بخش خصوصی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه تعهد نظام سلامت در طرح تحول بر پوشش خدمات بستری و سرپایی بیماران است، اظهار داشت: پوشش صد در صدی خدمات سرپایی سبب شده داروخانه های بخش خصوصی که در حریم مراکز و بیمارستان های دولتی هستند، تحت تاثیر قرار گرفته و تعداد مراجعه به این داروخانه ها کاهش چشمگیری داشته باشد.
سجادی با تاکید بر اینکه در طرح تحول نظام سلامت، از داروخانه های بخش خصوصی هیچ حمایتی صورت نگرفته است، تصریح کرد: تمامی تسهیلات و داروهای خاص به بخش دولتی اختصاص یافته و این انحصار اقتصاد داروخانه های خصوصی را با چالش مواجه کرده است.
دبیر انجمن داروسازان ایران در خصوص احداث کلینیک های ویژه در کلان شهرها و گردش اقتصادی داروخانه ها اذعان داشت: با اجرایی شدن این مهم نه تنها بیماران برای تهیه داروهای مورد نیاز خود به زحمت می افتند بلکه داروخانه ها با رانت و لابی در آن مراکز تاسیس می شوند.
وی با اشاره به پراگندگی داروخانه ها در سطح شهرها افزود: به شدت با تاسیس کلینیک ویژه مخالفیم چرا که اغلب گروه پزشکان برای منافع و گردش اقتصادی خود به آن مراکز می روند و این امر آسیب های زیادی را به سیستم داروسازی وارد می کند.
به گفته وی با اجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت تعداد مراجعات داروخانه های بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی افزایش یافته است اما داروخانه های بخش خصوصی با عدم حمایت و تضعیف گردش اقتصادی خود مواجه شده اند که ادامه این روند آن ها را به سمت تعطیلی می کشاند.
فعال بودن بخش خصوصی تبدیل به رانت نشود
سجادی با بیان اینکه در فاز بعدی اجرای طرح تحول پزشکان متخصص در داخل کلینیک ها خدمات تخصصی را به مردم ارائه خواهند داد ؛تصریح کرد : اگر قرار است در قسمتهای بعدی اجرای این طرح کلینیک های تخصصی ایجاد شود و به نوعی بخش خصوصی فعال شود؛ پیشنهاد ما این است که این فعال بودن بخش خصوصی تبدیل به ایجاد رانت نشود و به نوعی نظارت بخش دولتی را داشته باشیم.
وی افزود: وقتی تمرکز در ارائه خدمات درمانی ایجاد می شود بدنبال آن می تواند این شائبه باشد که آن تعداد از همکارانی که در آن قسمت مطب یا داروخانه تاسیس می کنند به گونه ای تقویت بیشتری بروی آنها صورت گرفته و بار مراجعات بیماران در سطح شهر به آن سمت هدایت می شود.
دبیر انجمن داروسازان با اعلام اینکه پیشنهاد مشخص ما این است که به هیچ وجه داروخانه ها در کلینیک های تخصصی به صورت شخصیت حقیقی تاسیس نشود؛ خاطرنشان کرد : بهتر است داروخانه ها از شرکتهای تعاونی با سهام همه داروسازان در داخل این کلینیکهای ویژه تاسیس شود .
وی با بیان اینکه تاسیس کلینیک های ویژه در کلان شهرها موجب بر هم خوردن بالانس درمانی می شود، گفت: با تاسیس این کلینیک ها گروه پزشکان به منظور افزایش مراجعات خود در آنها متمرکز شده که این امر سبب کساد گردش اقتصادی داروخانه های پراکنده در سطح شهر می شود.
زمانبندی انتشار: 5 شهر 1394 - 10:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]