تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838384084




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نكات مثبت فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نكات مثبت فیلم سینمایی محمد رسول الله(ص)
از امروز فيلم سينمايي محمد رسول‌الله(ص) در سينما‌هاي كشور به نمايش در خواهد آمد. درباره اين فيلم مي‌توان مطالب مختلف و گاه متضادي را مشاهده كرد...
نویسنده : محمدصادق عابديني 


از امروز فيلم سينمايي محمد رسول‌الله(ص) در سينما‌هاي كشور به نمايش در خواهد آمد. درباره اين فيلم مي‌توان مطالب مختلف و گاه متضادي را مشاهده كرد. در اين گزارش بخشي از نكات مثبت و منفي درباره اين فيلم را مرور مي‌كنيم.

نكات مثبت
اولين فيلم سينماي ايران و دومين فيلم مطرح سينماي جهان درباره حضرت محمد(ص)
مصطفي عقاد در سال(1977م)1356 شمسي فيلم سينمايي «The Message» را ساخت، از آن سال تا كنون هيچ فيلم مهمي با موضوع زندگي خاتم‌الانبيا(ص) ساخته نشده بود. در سينماي ايران نيز كه معمولاً فيلم‌هاي بيوگرافيك كمتر ساخته مي‌شود، هيچ اثر سينمايي درباره آخرين پيامبر خدا ساخته نشده بود.
  
نشان دادن سيره نبي رحمت
موج اسلام‌هراسي و نشان دادن چهره موحش از اسلام در افكار عمومي جهان، مسئله‌اي است كه حداقل چند دهه است كه در غرب به شدت دنبال مي‌شود. حتي تلاش شد تا با توليد فيلم‌هاي موهن و ترسيم كاريكاتور‌هاي توهين‌آميز چهره نوراني پيامبر(ص) مورد هجمه قرار بگيرد. در اين بين نياز بود تا پاسخي فرهنگي و هنرمندانه به تمامي اين اقدامات داده شود. مجيدي تلاش كرده است تا سيره رحماني پيامبر(ص) را به نمايش بگذارد.
  
توليد فيلم فاخر با حضور عوامل بين‌المللي
 براي نشان دادن گوشه‌اي از عظمت وجودي حضرت محمد(ص) نياز به دقت فراواني است كه نه از عهده هر كسي بر مي‌آيد و نه اينكه مي‌توان آن كار را به چشم يك اثر معمولي نگاه كرد. توليد فيلم فاخر محمد رسول‌الله(ص) با حضور عوامل بين‌المللي اقدامي تاريخي بود. سينماي ايران نياز به همكاري‌هاي بين‌المللي براي حضور جدي‌تر در سطح جهان دارد.
  
ماندگاري فيلم محمد رسول‌الله(ص)   
گفته مي‌شود فيلم محمد رسول‌الله(ص) در يك سه‌گانه توليد خواهد شد و فيلم اخير كه بخش تولد، كودكي و نوجواني پيامبر را به نمايش گذاشته است، بخش اول اين سه‌گانه است و در دو بخش آتي «جواني» و «نبوت» پيامبر اسلام به تصوير كشيده خواهد شد. اين اقدام مي‌تواند بر ماندگاري اثر فاخر «محمد رسول‌الله(ص)» بيفزايد. اقدامي كه تا به حال حتي در هاليوود نيز براي زندگاني پيامبران قوم بني‌اسرائيل صورت نگرفته است.
  
همكاري نهاد‌ها و ارگان‌ها در خدمت به فيلم «محمد رسول‌الله(ص)»
اهميت ساخت فيلم محمد رسول‌الله(ص) آنقدر بود كه براي اولين بار ارگان‌ها و نهاد‌هاي مختلف هر كدام به نحوي امكانات و توان خود را در اختيار اين فيلم قرار دادند. صداوسيما كارگروه ويژه‌اي براي تبليغات اين فيلم راه‌اندازي كرده است و بخش عمده‌اي از تبليغات محيطي شهر تهران و ديگر شهر‌هاي بزرگ كشور به تبليغ فيلم «محمد رسول‌الله(ص)» اختصاص يافته است.
  
بازتاب‌هاي بين‌المللي
فيلم «محمد رسول‌الله(ص)» پيش از آنكه حتي اكران عمومي شود، توجه رسانه‌هاي خارجي را به خود معطوف كرده است. چندين خبرگزاري و روزنامه مطرح جهان گزارش‌ها و نقدهايي روي آخرين فيلم مجيد مجيدي منتشر و تلاش كرده‌‌اند نظر اين كارگردان ايراني را در باره فيلمش جويا شوند. با آنكه برخي از اين رسانه‌ها تلاش كرده‌اند تا گزارش‌هاي جهت‌داري را درباره فيلم «محمد رسول‌الله(ص)» منتشر كنند، اما چيزي از برد رسانه‌اي اين فيلم كاسته نشده است.

نكات قابل تأمل
   
مقايسه با يك فيلم ماندگار
فيلم «The Message» كه سال‌ها به عنوان تك فيلم ساخته شده درباره پيامبر(ص) از تلويزيون پخش شده است، علاوه بر اينكه در نوع خود شاهكاري سينمايي به شمار مي‌رود، باعث شده تا انتظار‌ها درباره فيلمي كه قرار است بعد از چهار دهه درباره پيامبر به نمايش گذاشته شود، بالا برود. يكي از نگراني‌هاي كساني كه فيلم «محمد رسول‌الله(ص)» ساخته مجيد مجيدي ديده‌اند، اين است كه اين فيلم نتواند در حد و اندازه‌هاي فيلم قبلي ظاهر شود.
   
مخالفت‌ها با فيلم
به‌رغم اينكه مجيدي تلاش كرده با سفر به كشور‌هاي اسلامي و ديدار با شخصيت‌هاي مذهبي نظرات مثبت درباره فيلم را جلب كند، اما در عين حال نظراتي هم مخالف و متضاد با اين فيلم است؛ موضع‌گيري الازهر به عنوان مركز مهم مذهبي در جهان عرب يكي از موارد است كه انتقاد‌ها از به تصوير كشيده شدن برخي از معصومين و اهل بيت(ع) اين پتانسيل را به وجود آورده كه عده‌اي بخواهند در برابر فيلم مجيدي موضع بگيرند. با آنكه در فيلم مجيدي چهره پيامبر به تصوير كشيده نشده است.
  
پروسه طولاني توليد و عدم استفاده از توان داخلي
فرايند توليد فيلم مجيدي بسيار كند و طولاني شد. در قياس با پروژه‌هاي مشابه در كشورهاي صاحب صنعت سينما، فيلم محمد پروژه‌اي كشدار به شمار مي‌رود. در اين فيلم مي‌شد بسياري از اموري را كه خارجي‌ها انجام داده‌اند، به هنرمندان ايراني سپرد و از كمك نيروهاي خارجي در بخش‌هاي ديگري استفاده كرد. بي‌توجهي به توان فني سينماگران ايراني در اين فيلم به چشم مي‌آيد؛ به طور مشخص در تصويربرداري و موسيقي فيلم.
   
نااميدي از عام‌الفيل
داستان حمله ابرهه به مكه و نزول ابابيل بر سر لشكر وي، به خودي خود داراي جذابيت‌هاي دراماتيكي است و قابليت تصويرسازي بالايي دارد. اين برهه تاريخي كه پيش از تولد حضرت محمد(ص) وجود دارد، در فيلم مجيدي گنجانده شده اما نه انتخاب بازيگر براي ابرهه و سپاهش و نه لشكر فيل‌ها و حركت آنها براي تخريب كعبه و نه صحنه مربوط به عذاب الهي و نزول ابابيل در حد قابل قبولي نيست و آن همه سفر به هند و آفريقا براي گرفتن اين سكانس‌ها و انتظار براي ديدن جلوه‌هاي ويژه خارق‌العاده با نااميدي به اتمام مي‌رسد.
  
فيلمنامه‌اي با ضعف‌هاي آشكار
فيلم محمد رسول‌الله(ص) از جمله آثاري است كه تماشاگر از فيلم جلوتر است. بيننده اين فيلم بسياري از روايت‌هاي مربوط به تاريخ زندگي نبي اكرم را به خوبي مي‌داند و همين، كار فيلم و فيلمنامه‌نويس را سخت مي‌كند. يكي از نقاط ضعف فيلم در نگارش فيلمنامه آن است. فيلمنامه از قد و قواره يك كار فاخر كم دارد.

این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن