تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 16 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821297455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اسكندري تشريح كرد: اقدام‌هاي وزارت جهاد كشاورزي براي مقابله با خشكسالي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اسكندري تشريح كرد: اقدام‌هاي وزارت جهاد كشاورزي براي مقابله با خشكسالي
اقتصاد. جهاد كشاورزي. وزير كشاورزي
وزير جهاد كشاورزي اقدام‌هاي اين وزارتخانه براي مقابله با خشكسالي را تشريح كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مهندسمحمدرضا اسكندري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران معرفي چند رقم جديد محصولات مختلف كشاورزي با ويژگي مقاومت در مقابل خشكي، احداث ‪ ۲۲‬سد زيرزميني، خريد دام مازاد دامداران و عشاير، احيا و مرمت چاه‌ها و قنوات، توسعه كشت گلخانه و استفاده از ظرفيت‌هاي جديد توليد محصولات كشاورزي را از جمله اقدام‌هاي وزارت جهاد كشاورزي براي مقابله با خشكسالي در سال جاري برشمرد.

وي گفت: به تازگي محققان و پژوهشگران اين وزارتخانه ‪ ۲‬رقم جديد ذرت سينگل كراس ‪ ۲۶۰‬و ‪ ۴۰۰‬به ترتيب با نام‌هاي فجر و دهقان را براي كشت در مناطق معتدل و سرد كشور معرفي كرده‌اند كه ارقام جديد افزون بر زودرس بودن، نياز آبي كمتري داشته و به خشكي مقاوم هستند.

وزير جهادكشارزي ميزان عملكرد ارقام ذرت سينگل كراس ‪ ۴۰۰‬و ‪ ۲۶۰‬را بين هفت تا ‪ ۱۰‬تن در هكتار اعلام كرد كه در مقايسه با عملكرد رقم شاهد سينگل كراس ‪ ۷۰۴‬داراي عملكرد بالاتري بوده و طول دوره رشد كوتاه تري دارند.

اسكندري همچنين از معرفي ‪ ۲‬رقم جديد جو با نام‌هاي نصرت و نيمروز خبر داد و افزود: رقم اول ضمن دارا بودن ويژگي كشت در مناطق معتدل، مقاوم به خشكي است و حدود هفت تن در هكتار عملكرد دارد.

به گفته وي، رقم نيمروز نيز مقاومت بالايي نسبت به خشكي دارد و با مناطق گرم و خشكي نظير سيستان و بلوچستان سازگار است.

وي عملكرد اين رقم را حدود پنج تن در هكتار اعلام كرد و گفت: اين رقم نسبت به رقم شاهد حدود ‪ ۸۰۰‬كيلوگرم در هكتار افزايش عملكرد دارد.

وزير جهاد كشاورزي معرفي رقم جديد گلرنگ با نام گلدشت و مقاوم به خشكي را از ديگر اقدام‌هاي اين وزارتخانه براي مقابله با خشكسالي و حفظ ظرفيت توليد عنوان كرد و افزود: اين رقم براي كشت در مناطق معتدل و گرم مناسب است و با ‪ ۲/۵‬تن توليد در هكتار، ‪ ۹۰۰‬كيلوگرم بيش از رقم شاهد عملكرد دارد.

وي همچنين از معرفي نخستين رقم بذري سيب زميني ايران به نام ساوالان خبر داد و گفت: اين رقم ويژه مناطق كشت بهاره است و در استان‌هاي اصلي كشت سيب زميني مثل همدان و اردبيل قابليت كشت دارد.

به گفته وي، اين رقم به ويروس‌هاي سيب زميني مقاوم بوده و ‪ ۶/۵‬تن در هكتار محصول توليد مي‌كند كه نسبت به رقم شاهد عملكرد بهتري دارد.

وي در ادامه با اشاره به توليد نان جديد لواش با استفاده از مخلوط آرد ذرت با گندم يا سيب زميني با گندم توسط موسسه تحقيقات فني و مهندسي جهاد كشاورزي، اظهار داشت: ‪ ۲۰‬درصد از آرد اين نان را آرد ذرت يا سيب زميني و ‪ ۸۰‬درصد را آرد گندم تشكيل مي‌دهد ، ضمن آنكه نسبت به نان‌هاي مشابه كيفي تر بوده و دوره ماندگاري بيشتري دارد.

وزير جهادكشاورزي توليد اين نان جديد را اقدامي در جهت ايجاد ظرفيت هاي جديد در توليد مواد غذايي اعلام كرد.

وزير جهاد كشاورزي سپس يكي ديگر از اقدام‌هاي اين وزارتخانه را براي مقابله با خشكسالي
و كاهش خسارات ناشي از آن، خريد دام مازاد دامداران و عشاير مناطق درگير خشكسالي عنوان كرد و گفت: ايستگاه‌هاي خريد دام در كشور از اواخر فروردين ماه ‪ ۸۷‬فعال شده و تاكنون ‪ ۲۴۰‬هزار راس دام در ‪ ۱۵‬استان خريداري شده است كه بخشي از دام‌ها براي پروار بيشتر نگهداري و بخشي نيز روانه كشتارگاه مي شوند.

به گفته وي، ستاد خشكسالي ‪ ۲‬تريليون و ‪ ۵۰۰‬ميليارد ريال اعتبار براي تامين علوفه، خريد دام مازاد، تامين آب شرب مناطق روستايي و عشايري و آب شرب مورد نياز دام‌ها و يكسري اقدام‌هاي اضطراري براي تامين آب محصولات كشاورزي اختصاص داده كه در بين ‪ ۱۷‬استان توزيع شده است.

وي با بيان آنكه بيش از ‪ ۷۵‬درصد مساحت كشور در شرايط نسبتا شديد و شديد خشكسالي قرار دارند، افزود: متوسط بارندگي از ابتداي سال آبي جاري تاكنون نسبت به دوره مشابه پارسال ‪ ۵۱‬درصد و نسبت به دوره درازمدت ‪۵۲‬ درصد كاهش يافته است.

اسكندري با بيان آنكه ايران در منطقه‌اي خشك و نيمه خشك واقع شده است، اظهار داشت: با اين وجود، رفتار منطقي در سال‌هاي گذشته درخصوص آب در كشور صورت نگرفته و با كاهش سطح سفره‌هاي آب زيرزميني در سال‌هاي گذشته، اين مشكل در سال جاري به نقطه اوج خود رسيده است.

وي با تاكيد بر لزوم استفاده از روش‌هاي آبياري مناسب در بخش كشاورزي، گفت: بازده آبياري در بخش كشاورزي هم اكنون ‪ ۴۰‬درصد است ، در حالي كه با يك درصد افزايش بازده آبياري مي‌توان به اندازه سه برابر حجم سد كرج در مصرف آب صرفه جويي كرد.

به گفته اسكندري، شرايط كشور به گونه‌اي است كه آبي براي هدر دادن وجود ندارد و برنامه ريزي‌هاي توليد بايد به گونه‌اي انجام شود كه در سخت ترين شرايط به توليد لطمه وارد نشود.

وي، توسعه آبياري تحت فشار را در اين خصوص ضروري دانست و افزود: اجراي سامانه‌هاي آبياري تحت فشار از ‪ ۲۰‬سال پيش در كشور آغاز و تاكنون حدود ‪ ۷۰۰‬هزار هكتار به اين سامانه‌ها مجهز شده‌اند كه از اين ميزان ‪ ۲۰۰‬هزار هكتار در ‪ ۲‬سال گذشته انجام شده و روند توسعه سامانه‌هاي آبياري تحت فشار سرعت بيشتري گرفته است.

اسكندري در ادامه بازده آب چشمه‌ها و قنوات را ‪ ۴۷‬درصد و آب‌هاي سطحي را ‪ ۳۲‬درصد اعلام كرد و گفت: هم اكنون نزديك به ‪ ۸۶‬ميليارد متر مكعب آب از منابع مختلف در كشور استحصال مي‌شود كه ‪ ۵۲/۳‬درصد آن به چاه ها، ‪۲۰/۹‬ درصد به چشمه ها، ‪ ۹/۴‬درصد به قنوات و ‪ ۱۷/۴‬درصد به آب‌هاي سطحي اختصاص دارد ، اما سرمايه‌گذاري براي تامين آب از سه منبع نخست مورد كم توجهي قرار گرفته است.

اين مقام مسوول اظهار داشت: پارسال احيا و مرمت قنوات و چاه‌ها مورد توجه قرار گرفت و ‪ ۶۳۰‬ميليارد ريال به اين امر اختصاص يافت ، ضمن آنكه در سال جاري نيز نزديك به يك تريليون ريال براي احيا و مرمت قنوات و چاه ها پيش بيني شده و در لايحه ‪ ۲۰‬تريليون ريالي دولت به مجلس نيز توجه ويژه اي به اين امر شده است.

وي با بيان آنكه در سال جاري سرعت دادن به فعاليت‌هاي زيربنايي تامين آب مورد توجه قرار گرفته است، افزود: توسعه فعاليت‌هاي آبخيزداري و آبخوانداري و شناسايي مناطق براي ايجاد ‪ ۳۰۰‬سد زيرزميني از اقدام‌هاي ضربتي براي تامين آب در سال جاري است كه عمليات اجرايي ‪ ۲۲‬سد در استان هاي فارس، كرمان، سمنان، اصفهان، كهگيلويه و بويراحمد و خراسان جنوبي آغاز شده و حدود ‪ ۵۵‬ميليارد ريال به اين منظور اختصاص يافته است.

اسكندري هزينه تامين آب از طريق ايجاد سدهاي زيرزميني را ‪ ۲۵‬درصد تامين آب از سدهاي بزرگ دانست و پيش بيني كرد: با ايجاد ‪ ۳۰۰‬سد شناسايي شده، نزديك به ‪ ۱۰۰‬ميليون متر مكعب آب استحصال و ذخيره شود.

وي يكي از مشكلات استفاده بي‌رويه از آب‌هاي زيرزميني را حفر چاه‌هاي غير مجاز دانست و افزود: در سال‌هاي گذشته پنج هزار حلقه چاه غير مجاز فقط در استان فارس حفاري شده است ، در حالي كه دولت نهم از ابتداي آغاز بكار خود اجازه حفر چاه غير مجاز را در كشور نداده است.

وزير جهاد كشاورزي سپس يكي ديگر از اقدام‌هاي اين وزارتخانه را براي مقابله با خشكسالي، توسعه كشت گلخانه‌اي اعلام كرد و گفت: اين اقدام ضمن صرفه جويي در مصرف آب، توليد كشور را نيز تضمين مي‌كند.

وي با اشاره به برنامه ريزي وزارت جهاد كشاورزي براي توسعه ‪ ۴۵‬هزار هكتاري كشت گلخانه‌اي در سه سال آينده، تصريح كرد: با ايجاد اين گلخانه ها مي‌توان محصولات صيفي و سبزي را از ‪ ۳۵۰‬هزار هكتار سطح باز كنوني در ‪۴۵‬ هزار هكتار گلخانه توليد كرد.

اسكندري همچنين از گسترش مجتمع‌هاي گلخانه‌اي در چند سال گذشته خبر داد و افزود: تا سال ‪ ۸۴‬حدود ‪ ۱۰۰‬هكتار مجتمع گلخانه‌اي در كشور راه اندازي شده بود، اما در ‪ ۲‬سال گذشته اجراي زيرساخت‌هاي ‪ ۹‬هزار و ‪۹۰۰‬ هكتار مجتمع گلخانه‌اي در كشور آغاز شده كه بخشي از آنها به بهره برداري رسيده است.

اسكندري در ادامه با تاكيد بر لزوم تغيير الگو و روش‌هاي كشت در برخي مناطق و نيز ايجاد ظرفيت‌هاي جديد توليد براي مقابله با تنش‌هاي اقليمي نظير سرما و خشكسالي، گفت: اگر چه تنش‌هاي اقليمي در سال زراعي جاري، توليد برخي محصولات را تحت تاثير قرار داده است ، اما تلاش مي‌شود با انتقال دانش و فناوري به سطح عرصه‌هاي توليد، ضمن حفظ توليد موجود آمادگي لازم براي مقابله با تنش‌هاي اقليمي در سال‌هاي آينده نيز ايجاد شود.

وي درادامه اظهار داشت: وزارت جهاد كشاورزي در اين خصوص ايجاد ظرفيت هاي جديد توليد نظير توليد كاكتوس علوفه‌اي و جلبك دريايي را مورد توجه قرار داده و امسال ‪ ۶۰۰‬هكتار از سطح آب دريا در استان‌هاي بوشهر و هرمزگان به توليد جلبك اختصاص يافته است كه از آن مي‌توان به جاي ذرت در جيره غذايي مرغداري‌ها استفاده كرد.

وي عملكرد توليد جلبك در سطح آب دريا را بين ‪ ۷۰‬تا ‪ ۸۰‬تن در هكتار اعلام كرد و افزود: هزينه توليد جلبك دريايي به واسطه دوره رشد ‪ ۴۵‬روزه بسيار پايين بوده و قابل مقايسه با درآمد آن نيست و با توسعه كشت جلبك دريايي در ‪ ۲‬هزار كيلومتر نوار ساحلي جنوب كشور، مي‌توان ‪۲۰‬درصد از جيره غذايي مرغداري‌ها را تامين كرد.

اسكندري در پايان هدف پيش بيني شده در برنامه چهارم را توليد ‪۱۱۲‬ ميليون تن انواع محصولات كشاورزي تا پايان سال ‪ ۸۸‬اعلام كرد و گفت: با اجراي برنامه‌هاي تدوين شده، اين هدف تا پايان برنامه چهارم محقق خواهد شد.
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن