واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کتاب الکترونیکی «فراتر از بودجه سالانه» منتشر شد
کد خبر: ۵۲۷۰۹۹
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴ - 26 August 2015
کتاب الکترونیکی «فراتر از بودجه سالانه» توسط مرکز پژوهش های مجلس منتشر شد.
به گزارش خانه ملت، کتاب الکترونیکی «فراتر از بودجه سالانه، تجربیات جهانی درباره الگوهای مخارج میان مدت» توسط این مرکز چاپ و منتشر شد.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: در پایان سال 2008، الگوی مخارج میانمدت در بیش از دوسوم کشورهای جهان در حال اجرا بود و اشکال مختلف این الگو هماکنون در تمام کشورهای جهان یافت میشود. به رغم این که کاربرد این روش بودجهریزی از اوایل دهه 1980 آغاز شده است معالوصف منافع آن از سالهای پایانی دهه 1990 آشکار شد. این گزارش میافزاید: در گسترش الگوی مخارج میانمدت دو روند کلی قابل مشاهده است؛ کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط الگوهای مخارج میانمدت را بیش از هر چیز به این دلیل به اجرا درآوردند که کشورها و سازمانهای بینالمللی اهداکننده کمکهای مالی به این روش بودجهریزی بهعنوان راهی برای اطمینان از رعایت تعهدات چند ساله کشورهای کمکگیرنده برای مصرف منابع دریافتی بهمنظور اجرای سیاستهایی چون اسناد راهبرد کاهش فقر و تلفیق آن با استانداردهای توصیه شده برای اصلاحات بودجهای، مینگریستند. بااینحال، اجرای موفق الگوهای مخارج میانمدت و اثر آن بر مدیریت بودجه و عملکرد مالی در کشورهای جهان بهطور چشمگیری متفاوت بوده است. اجرای الگوی مخارج میانمدت مستلزم این است که سیاستگذاران با بررسی دقیق تمام بخشها، برنامهها، و طرحها، این موضوع را که چگونه مخارج بخش عمومی میتواند به بهترین شکل در خدمت هدفهای ملی توسعه در میانمدت قرار گیرد مورد بررسی قرار دهند. در این خصوص، در برخی از مطالعات تحلیلی که بانک جهانی و دیگران از اوایل دهه 2000 انجام دادهاند، کاستیهای مهم در زمینه برنامهریزی و اجرای الگوی مخارج میانمدت شناسایی شده است. براساس این مطالعات، که بیشتر بر کشورهای کمدرآمد متمرکز بودهاند، در اصلاحات انجام شده به جنبههای بنیادی مدیریت بودجه توجه کافی نشده و یا واقعیتهای سیاسی و نهادی مرتبط با اصلاحات بودجهای بهطور کامل در نظر گرفته نشدهاند. این نقاط ضعف امکانپذیری اجرای کامل و موفق الگوهای مخارج میانمدت را در کشورهای در حال توسعه با تردید مواجه ساخته است. مطالعه حاضر با بررسی جامع تجربیات حاصل از اجرای الگوهای مخارج میانمدت، که برخی از محدودیتهای مطالعات پیشین هم در آن شناسایی شده، به نتیجهگیری گروه تضمین کیفیت واکنش نشان داده است.
بنابراین گزارش، کتاب حاضر در قالب 7 فصل تحت عناوین الگوهای مخارج میان مدت چیستند و چه کاربردهایی دارند؟، مبانی الگوهای مخارج میان مدت، وظایف الگوهای مخارج میان مدت و دلایل توجیهی آن، پیشنیازهای الگوهای مخارج میان مدت کارآمد، درسهای حاصل از اجرای الگوی مخارج میان مدت با پشتیبانی بانک جهانی و نتایج و پیامدهای مرتبط با نقش آینده بانک جهانی، تدوین شده است.
کتاب الکترونیکی «فراتر از بودجه سالانه، تجربیات جهانی درباره الگوهای مخارج میان مدت» با ترجمه علی حبیبی در 364 صفحه منتشر و 100 هزار ریال قیمتگذاری شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]