واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
انقلاب آرام فوتبال زنان در ایران
فوتبال زنان و حضور آنها در ورزشگاه ها برای تماشای بازی فوتبال همچنان یکی از موضوعات جنجالی در عرصه سیاست و اجتماع ایران است و بسیاری از تندروها در ایران با حضور زنان در ورزشگاه ها برای تماشا و تشویق فوتبالیست ها مخالف اند.
عصر ایران: فوتبال زنان و حضور آنها در ورزشگاه ها برای تماشای بازی فوتبال همچنان یکی از موضوعات جنجالی در عرصه سیاست و اجتماع ایران است و بسیاری از تندروها در ایران با حضور زنان در ورزشگاه ها برای تماشا و تشویق فوتبالیست ها مخالف اند.
روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا در گزارشی با عنوان” انقلاب فوتبالی زنان در ایران” می نویسد تعداد کم سابقه فوتبالیست های دختر زیر ۱۴ سال در کشوری که حضور زنان در ورزشگاه ها همچنان یک تابو است به لطف و مدد یک فوتبالیست زن جوان ایرانی – آمریکایی در حال رشد است.
بر اساس این گزارش ” کتایون خسرو یار” ۲۷ ساله مربی ایرانی – آمریکایی تیم فوتبال نوجوانان (دختر) زیر ۱۴ سال، ۱۰ سال پیش برای نخستین بار به این کشور رفت. او در تیم ملی فوتبال به عنوان کاپیتان تیم بازی کرد و حالا مربی تیم نوجوانان زیر ۱۴ سال فوتبال ایران است.
زمانی که خسرویار ۱۰ سال پیش برای نخستین بار برای دیدار اقوام و فامیل به ایران رفت حتی به خوبی بلند نبود فارسی حرف بزند اما پس از حضور در ایران با حضور در تیم فوتبال زنان ایران به عنوان جوان ترین بازیکن توانست موقعیت خود را در فوتبال بانوان ایران تثبیت کند.
به نظر می رسد انقلابی آرام و زیر پوستی در فوتبال زنان در ایران در حال رخ دادن است و یکی از رهبران این انقلاب آرام کتایون خسرویار است. کتایون که شاگردان و دوستانش به او ” کتی” می گویند در زلزله اخیر نپال (در آوریل ۲۰۱۵) برای هدایت تیم فوتبال نوجوانان دختر زیر ۱۴ سال ایران به نپال رفته بود ولی توانست پس از زلزله اعضای تیم را زنده و سالم از شهر زلزله زده بیرون آورد. او ۲۴ ساعت پس از زلزله نوجوانان تیم ملی فوتبال را به فرودگاه برد و از نپال به تهران آورد.
بر اساس اعلام فدراسیون فوتبال ایران هم اکنون بیش از ۴ هزار زن و دختر ایرانی در تیم های مختلف فوتبال این کشور مشغول بازی هستند در حالی که آمار ها در سال ۲۰۰۵ یعنی ۱۰ سال پیش در این زمینه صفر بود.
الهه عرب عامری نایب رییس بانوان در فدراسیون فوتبال ایران به وال استریت ژورنال می گوید: بزرگ ترین مشکل ما در فوتبال بانوان نداشتن مربیان زن حاذق است. خسرویار تنها یکی از این مربیان زن آینده دار است.
عرب عامری و خسرویار امیدوارند توافق هسته ای اخیر ایران بتواند رونق بیشتری را برای فوتبال بانوان در ایران داشته باشد به ویژه در زمینه هایی چون کسب حامیان مالی خارجی (اسپانسر) برای تیم های فوتبال بانوان ایران و برنامه های مشترک تمرینی با دیگر تیم های اروپایی و آمریکایی بانوان.
با این حال رشد و توسعه فوتبال بانوان در ایران با مخالفت هایی که وجود دارد موانع جدی بر سر راه خود دارد.
حمید رضا ترقی عضو حزب موتلفه در گفت و گو با وال استریت ژورنال درباره دلایل مخالفت ها با حضور زنان در استادیوم های ورزشی می گوید: اگر همه تهران را بگردید شاید تنها در این شهر بزرگ فقط هزار زن بخواهد به ورزشگاه برود و یک بازی فوتبال را نزدیک تماشا کند.” او می گوید افکار عمومی غالب جامعه ایرانی مخالف حضور زنان در استادیوم است.
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]