واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۷ب.ظ)
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت: نقش دولت حذف قوانين دست و پاگيري است که بخش خصوصي نمي تواند در آن ها ورود کند موج-قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: نقش دولت در اين خصوص، حذف قوانين دست و پاگير و ورود به موضوعاتي است که بخش خصوصي نمي تواند به آن ورود کند.
به گزارش خبرگزاري موج، مجتبي خسروتاج در نشست هم انديشي تجارت فرش دستباف ايران در کشورهاي خارجي که در حاشيه بيست و چهارمين نمايشگاه فرش دستباف ايران برگزار شد، افزود: برخي از فعالان از کم کاري دولت در زمينه صادرات فرش دستباف گله مي کنند؛ در حالي که دولت بايد از تصدي گري به سمت سياست گذاري حرکت کند.
وي ادامه داد: وظيفه دولت تنها سياست گذاري است و مرکز ملي فرش ايران با استفاده از انديشه و افکار فعالان بخش خصوصي فرش دستباف و فرايندسازي اين افکار، به سياست گذاري در حوزه فرش دستباف بپردازد.
خسروتاج با اشاره به پيشنهاد ممانعت از صدور فرش هاي نامرغوب و لزوم رعايت استانداردهاي اجباري براي توليد فرش در کشور، گفت: اين استانداردها را در صنايع مختلف داريم و اتحاديه صادرکنندگان فرش دستباف نيز بايد استانداردهاي مورد نظر خود را به دولت ارايه دهد تا وزارت صنعت معدن و تجارت در شوراي عالي استاندارد آن ها را به تصويب برساند.
وي با اشاره به لزوم بررسي سلايق و علايق مورد نظر مخاطبان خارجي در نشست هاي اتحاديه هاي توليدکنندگان و مصرف کنندگان فرش دستباف، تصريح کرد: آن چه مزيت رقابتي فرش دستباف ايران با ساير فرش هاي توليدي رقباي فرش ايران است، اصالت فرهنگي و هنري و اعمال خلاقيت هنري در فرش ايران است؛ در غير اين صورت به دليل بالا بودن قيمت دستمزد توليد فرش تجاري در ايران نسبت به چين، هند و پاکستان، ما توان رقابت با اين کشورها در زمينه توليد فرش تجاري را نداريم.
قائم مقام وزير صنعت معدن و تجارت با اشاره به وجود رقيبي قدرتمند براي فرش دستباف به نام کفپوش هاي صنعتي مانند فرش ماشيني، پارکت، سراميک، سنگ و امثال اين نوع کفپوش هاي صنعتي، گفت: دولت مي تواند با اعمال سياست هاي تشويقي با ايجاد برخي معافيت هاي مالياتي از فرش دستباف حمايت کند.
وي، اهميت بازاريابي علمي و استفاده از بازاريابي الکترونيکي را يادآور شد و اظهارداشت: دنيا تجربه خوبي در زمينه ايجاد شرکت هاي بزرگ، برندسازي و شناسنامه دار کردن توليد انواع محصولات را دارد و اتحاديه صادرکنندگان نيز بايد از اين تجربه سود برده و با اين اقدام مانع از توليد فرش هاي نامرغوب و فروش آن در دنيا با نام فرش ايراني مي شود.
رئيس مرکز ملي فرش ايران نيز در نشست هم انديشي بازرگانان برون مرزي فرش دستباف با اشاره به وضعيت کنوني صادرات فرش دستباف ايران، به ارائه گزارشي کوتاه از اقدامات مرکز ملي فرش ايران در تسهيل صادرات پرداخت.
حميد کارگر با اشاره به لغو ممنوعيت صادرات فرش دستباف به آمريکا، اظهار اميدواري کرد:شاهد افزايش صادرات فرش دستباف ايران باشيم ضمن اين که ورود به بازار آمريکا نيازمند برنامه ريزي و هوشمندي است.
وي با اشاره به تغييرات مداوم سلايق و علايق مخاطبان خارجي فرش دستباف، تاکيد کرد: لازم است براي ورود به بازار آمريکا برنامه ريزي مناسبي داشته باشيم تا بتوانيم بر اساس ميزان سليقه مخاطبان امروزي، به توليد فرش دستباف پرداخت.
در اين نشست بازرگانان، صادرکنندگان و فعالان بخش خصوصي فرش دستباف به بيان نظرات، انتقادات و مشکلات خود پرداختند.
ظهور انواع کفپوش هاي جديد و صنعتي، مشکلات اقتصادي مردم و دولت هاي اروپايي، نبود تبليغات تخصصي و معرفي فرش به اروپايي ها، لزوم استفاده توليدکنندگان از مواد اوليه مرغوب، لزوم اعمال معافيت مالياتي براي فعالان فرش دستباف، کمک به توليد انبوه و اشتغال زايي با فرش دستباف در استان ها، نبود تنوع کافي در فرش ايراني براي استفاده در صنايع مد و مبلمان، ضعف و کم تواني در انجام سفارش هاي انبوه و تحويل به موقع محصول، بالا بودن قيمت تمام شده توليد فرش دستباف در ايران بر خلاف توليد فرش در هند و پاکستان، حذف مشوق هاي صادراتي، لزوم ايجاد تورهاي جذاب براي گردشگران خارجي و توسعه توريسم فرش از جمله محورهاي مطرح شده در اين نشست بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]