تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نجات و رستگارى در سه چيز است: پايبندى به حق، دورى از باطل و سوار شدن بر مركب جدّيت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852769265




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشست ابتکار با اعضاي فراکسيون محيط زيست مجلس


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۱۴ب.ظ)
نشست ابتکار با اعضاي فراکسيون محيط زيست مجلس موج - رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر ضرورت تعامل و همکاري مجلس در خصوص بودجه و اعتبارات تخصيصي به محيط زيست در سال آينده و تدوين برنامه ششم توسعه، تصريح کرد: همکاري مجلس و محيط زيست منجر به ايجاد تحول مثبت در حوزه محيط زيست ايران خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در جلسه با اعضاي فراکسيون محيط زيست مجلس که در محل سازمان حفاظت محيط زيست برگزار شد، با اشاره به بحران‌هاي متعدد کنوني محيط زيست ايران، ابراز اميدواري کرد: تعامل و همکاري ميان مجلس و محيط زيست منجر به مواجه صحيح و منطقي با هجمه تخريب و آلودگي‌هايي که به محيط زيست و طبيعت و در نتيجه اقتصاد و سلامت جامعه وارد مي‌شود، باشد.
معاون رئيس جمهور گفت: همزمان با هفته دولت سه گزارش خلاصه وضعيت محيط زيست هشت سال گذشته، گزارش دو سالانه سازمان حفاظت محيط زيست، گزارش کارنامه زيست محيطي اعضاي دولت تهيه شده که در اختيار نمايندگان محترم نيز قرار خواهد گرفت.
تأخير هشت ساله در ارائه گزارش وضعيت محيط زيست کشور
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: عدم تهيه و ارائه گزارش وضعيت محيط زيست کشور از سال 84 تا 92 منجر بدان شد که در ابتدا دوره کاري جديد در سازمان، مصمم به تهيه و ارائه اين گزارش باشيم تا بتوانيم با آمار و اطلاعات دقيق از وضعيت محيط زيستي که در ابتداي کار دولت يازدهم تحويل گرفته‌ايم در راستاي بهبود محيط زيست کشور گام برداريم.
وي ادامه داد: از آنجا که گزارش خلاصه وضعيت محيط زيست هشت سال گذشته بر اساس شاخص‌هاي بين المللي و قابل سنجش تهيه و تدوين مي‌شود، يکي از مهم‌ترين ابزار براي سياست گذاري‌هاي کلان است.
ابتکار با اشاره به بيانات رهبري مبني بر صدور کارنامه محيط زيستي براي کليه نهادها و دستگاه‌ها، اظهار کرد: طي هفته آينده کارنامه زيست محيطي اعضاي هيات دولت بر اساس شاخص‌هاي از پيش تعيين شده بر مبناي قانون برنامه و تکاليف و مقررات صادر خواهد شد.

همه دستگاه‌ها در قبال حفظ محيط زيست کشور مسئوليت دارند
معاون رئيس جمهور ضمن يادآوري وظيفه حاکميتي سازمان حفاظت محيط زيست، خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌ها در قبال حفظ محيط زيست کشور مکلف و موظف هستند و به همين جهت تهيه و ارائه کارنامه زيست محيطي اعضاي هيات دولت کمک بزرگي براي ارزيابي عملکرد مثبت و همچنين خلاء ها و کمبودهاي موجود در روند فعاليت‌هاي محيط زيستي دستگاه‌هاست.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ضروري است در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه به بحران‌هاي محيط زيست کشور و راه کارهاي رفع آن نيز توجه ويژه داشته باشيم.
وي با تاکيد بر عزم جدي دولت يازدهم و سازمان حفاظت محيط زيست طي دو سال گذشته براي مقابله با بحران‌ها و چالش‌هاي محيط زيست ايران، تصريح کرد: غفلت از محيط زيست طي سال‌هاي گذشته ضربه عظيمي بر پيکره محيط زيست ايران وارد کرده است و به طور مثال در عسلويه به عنوان قطب انرژي خاورميانه حتي اداره محيط زيست وجود نداشت.

تلاش براي مواجه صحيح و علمي با چالش‌هاي محيط زيست ايران
ابتکار ضمن يادآوري محدوديت‌هاي اعتباري و انساني دولت تدبير و اميد، اظهار کرد: به رغم کمبودها و کاستي‌ها و مشکلات پيش رو، تلاش و توان سازمان محيط زيست در دوره جديد بر آن است که از طريق بازمهندسي فرآيندها، ساختارها و توانمندي‌ها مواجه صحيح و علمي با چالش‌هاي محيط زيست ايران داشته باشد.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد: به رغم تمام سختي‌ها طي دو سال اخير با حمايت مجلس و همکاري و تعامل بين بخشي موفقيت‌هاي مهمي همچون بهبود کيفي و چشمگير هواي تهران در سال 93 نسبت به سال 92، کاهش يک چهارمي تعداد روزهاي ناسالم در اصفهان به دليل حذف سوخت مازوت به دست آمد.
وي ادامه داد: هشت کلان‌شهر ايران به اضافه حاشيه تهران، حدود 35 ميليون نفر جمعيت را در بر مي‌گيرند و بهبود هواي هشت کلان‌شهر کشور به معناي بهبود تنفس و افزايش سلامت حدود 35 ميليون نفر ايراني است و اين در حالي است که طبق آخرين گزارش‌هاي سازمان بهداشت جهاني، از هر هفت مورد مرگ و مير در دنيا، يک مورد بر اثر آلودگي هوا است.
ابتکار افزود: موضوعاتي همچون آلودگي هوا، احياي تالاب‌ها، تقويت فرآيند ارزيابي زيست محيطي از طريق بازنگري دقيق در اين فرآيند، ترويج آموزش و فرهنگ سازي محيط زيست از مهم‌ترين اولويت‌هاي برنامه ريزي سازمان محيط زيست در دوره جديد است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست برقراري تعامل سازنده با صدا و سيما از طريق شکل گيري کارگروه مشترک بين دو سازمان، اجرايي کردن تفاهم نامه مشترک با آموزش و پرورش در بندهايي همچون آموزش معلمان در حوزه محيط زيست، تشکيل مدارس جامع زيست محيطي، آموزش دانش آموزان و اصلاح و بازنگري کتب درسي آموزش و پرورش با محوريت توجه به محيط زيست را از جمله تلاش‌هاي صورت گرفته براي فرهنگ سازي محيط زيست برشمرد.
معاون رئيس جمهور با اشاره به حضور هفته گذشته خود در اردوي پيشاهنگي معلمان آموزش و پرورش، گفت: مضاف بر پيشرفت بسيار خوب پيشاهنگي منطبق بر ارزش‌هاي ديني و ملي ايران، حفظ محيط زيست، همراهي و دوستدار طبيعت بودن از جمله محورهاي مهم پيشاهنگي در دوره جديد است.
وي احياء مجدد جشنواره بين المللي فيلم سبز و برگزاري آن در سال جاري که تا کنون با استقبال وسيع هنرمندان و سينماگران مواجه شده لاست را يکي ديگر از اقدامات مهم براي فرهنگ سازي محيط زيست برشمرد.
ابتکار ضمن يادآوري استقبال از نقش يوز بر پيراهن تيم ملي فوتبال و تأثير مثبت اين اقدام در جامعه، اظهار کرد: اين اقدام در ابعاد وسيع تر و توسط ساير فدراسيون‌ها ورزشي در قالب تفاهم نامه با وزارت ورزش و جوانان در حال پيگيري است که قطعاً با توجه به علاقمندي جوانان به مباحث ورزشي نقشي مهم در فرهنگ سازي محيط زيستي جامعه خواهد داشت.
تصويب لوايح محيط زيست دريايي در مجلس گامي مهم براي حفظ محيط زيست دريايي
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اهميت دريا و محيط زيست دريايي، گفت: يکي از گام‌هاي مهم در حوزه محيط زيست دريايي تصويب لوايح محيط زيست دريايي در مجلس حدود دو هفته پيش با همکاري و حمايت نمايندگان مجلس بود.
معاون رئيس جمهور اشاره اي به هم مصوبات دولت در حوزه مديريت شهري داشت و افزود: تصويب تسهيلات ويژه براي حمايت از مديريت پسماند، افزايش فضاي سبز، ساماندهي ميادين ميوه و تره بار و پايش بقاياي سم و کود در ميادين از جمله اين مصوبات است.
وي ادامه داد: در بحث مديريت پسماند اقدامات مشترکي نيز با وزارت کشور با اولويت استان‌هاي شمالي به ويژه گيلان و مازندران در حال انجام است و در همين راستا براي استان گيلان برنامه جامع مديريت پسماند استان تدوين شده و به زودي عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

گرد و غبار يکي از مهم‌ترين محورهاي اجلاس وزاري محيط زيست جهان
ابتکار اشاره اي هم به بحث گرد و غبار در کشور داشت و گفت: پيگيري‌هاي ايران براي برنامه ريزي و اقدام عمل فوري در اين حوزه در ابعاد بين المللي نتيجه بخش بوده و در اجلاس وزاري محيط زيست جهان در نايروبي يکي از مهم‌ترين محورها به موضوع گرد و غبار و ايجاد صندوق و اعتبار جهاني براي اين مقابله با اين پديده اختصاص داده شده است.
معاون رئيس جمهور به برنامه‌هاي ملي در خصوص مقابله با پديده گرد و غبار هم اشاره اي داشت و افزود: برنامه اقدام چهار استان که از مهم‌ترين کانون‌هاي گرد و غبار داخلي هستند به صورت کامل تدوين شده و برنامه ساير استان‌ها نيز به زودي تدوين خواهد شد و با جمع بندي اين برنامه‌ها، برنامه ملي تهيه خواهد شد که مبناي بحث گرد و غبار در برنامه ششم نيز قرار خواهد گرفت.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تاکيد کرد: موضوع گرد و غبار از جمله مباحث کلان مديريتي است که در شاخه‌هاي مختلف همچون آبخيزداري و آبخوان داري، حفظ و حفاظت از مرتع و اصلاح و مديريت صحيح دامداري نياز به برنامه ريزي و پيگيري دارد.
وي تصريح کرد: مخالفتي با دامداري وجود ندارد بلکه هدف اصلاح شيوه‌ها و رويکردها در موضوع دامداري است که به طور مثال در منطقه توران استان سمنان با همکاري و تعامل عشاير، دامداران، استانداري و محيط زيست اين اتفاق رخ داده است و ورود دام به ذخيره گاه توران به شيوه کاملاً درست مديريت مي‌شود.
معاون رئيس جمهور ضمن اعلام خبر تصويب سياست‌هاي کلي نظام در حوزه محيط زيست در مجمع تشخيص مصلحت نظام، گفت: به زودي اين سياست‌ها توسط مقام معظم رهبري ابلاغ و لازم الاجرا خواهد شد که نقطه عطف بزرگي در محيط زيست ايران خواهد بود که دستور کار فصل محيط زيست برنامه ششم قرار خواهد گرفت.
ابتکار با تاکيد بر ضرورت تعامل و همکاري مجلس در خصوص بودجه و اعتبارات تخصيصي به محيط زيست در سال آينده و تدوين برنامه ششم توسعه، تصريح کرد: همکاري مجلس و محيط زيست منجر به ايجاد تحول مثبت در حوزه محيط زيست ايران خواهد شد.
ميزان مصرف منابع زيستي بيش از دو برابر ظرفيت زيستي کشور است
همچنين زهرا جواهريان مديرکل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد محيط زيست سازمان حفاظت محيط زيست در اين جلسه خلاصه اي از گزارش SOE به نمايندگان ارائه داد.
وي با اشاره به آناليزهاي انجام شده توسط شبکه ردپاي جهاني (Global Footprint Network)، گفت: در حال حاضر جمعيت جهان معادل 6/1 ظرفيت کره زمين را در سال مصرف مي‌کند و اين بدان معناست که براساس تجزيه و تحليل تقاضاي جمعيت جهان از کره زمين، انسان‌ها ذخيره سالانه منابع طبيعي را در کمتر از هشت ماه اول سال تمام کرده‌اند.
وي با بيان اينکه ظرفيت زيستي به معناي توانايي کلي يک اکوسيستم براي حفظ شرايط طبيعي اصلي خود است، اظهار کرد: ظرفيت زيستي کره زمين معادل 9/11 ميليارد هکتار جهاني است که سرانه آن حدود 7/2 هکتار در سال است.
مديرکل دفتر توسعه پايدار و اقتصاد محيط زيست افزود: چنانچه ميزان مصرف منابع به اندازه ظرفيت زيستي باشد، زمين قادر به خود پالايي سالانه بوده وپسماند توليد شده را جذب مي‌نمايد اما در حال حاضر ردپاي اکولوژيک ميزان مصرف بشر نشان مي‌دهد که در شرايط فعلي تقاضاي ما از کره زمين بيش از توان بازتوليد آن است.
جواهريان با بيان اينکه در ايران هم استفاده از منابع بيش از طرفيت زيستي است، گفت: در ايران سرانه ظرفيت زيستي 9/0 و ردپاي اکولوژيک 1/2 است يعني ميزان مصرف منابع زيستي و تأثير آن بر محيط زيست بيش از دو برابر ظرفيت زيستي کشور است و در واقع نشان دهنده اين واقعيت است که وضعيت اکولوژيک به سمت ناپايداري حرکت مي‌کند.
وي يادآور شد: ايران جز 10 توليد کننده نخست CO2 در جهان است که حدود 84/1 درصد CO2 جهان را توليد مي‌کند و اين در حالي است که ردپاي کربن بالاترين سهم در ردپاي اکولوژيک را دارد.

تاکيد نمايندگان بر ضرورت ارائه گزارش مداوم در خصوص چالش‌ها و اقدامات مهم محيط زيست کشور
بنابراين گزارش، محمدرضا تابش، رئيس سخنگوي فراکسيون محيط زيست و توسعه پايدار مجلس، در اين نشست با تقدير از تلاش‌هاي سازنده براي حفظ محيط زيست کشور و رفع بحران‌هاي اين حوزه، همچنين همکاري‌هاي صورت گرفته ميان مجلس و محيط زيست، خواستار افزايش تعامل محيط زيست با نمايندگان از طريق ارائه گزارش‌هاي مدوام در خصوص چالش‌ها و اقدامات مهم محيط زيست کشور شد.
تابش ابراز اميدواري کرد: همکاري و تعامل مجلس و دولت منجر به افزايش اعتبارات محيط زيست و رفع بخشي از چالش‌هاي بودجه اي اين سازمان براي انجام فعاليت‌ها شود.
وي ايجاد مديريت يکپارچه و کارآمد مقابله با آلودگي هواي کلان شهرها، احياي مديريت آب و منابع آب، مديريت انرژي عرضه و تقاضا، احياي کامل صندوق محيط زيست، ترويج اخلاق و فرهنگ محيط زيستي، اصلاح ساختار محيط زيست متناسب با رشد و توسعه کشور، ايجاد بانک جامع اطلاعات محيط زيست کشور را برخي از خواسته‌هاي نمايندگان از محيط زيست برشمرد.
مويد حسيني صدر، سخنگوي فراکسيون محيط زيست و توسعه پايدار مجلس، نيز در اين جلسه با اشاره به سختي کار محيط بانان، خواستار افزايش حمايت قضايي از محيط بانان و ارتقاء جايگاه اجتماعي آنان شد.
صدر افزود: يکي از مهم‌ترين راه کارها براي افزايش تعامل و همکاري نمايندگان و محيط زيست، ارائه گزارش‌هاي ماهانه به نمايندگان از مهم‌ترين چالش‌ها و اقدامات است.
مديريت پسماند، کمبود نيروي انساني و منابع مالي سازمان حفاظت محيط زيست، مقابله با شکار، فرهنگ سازي در حوزه محيط زيست، استفاده از فرهنگ اصيل ديني و ملي براي حفظ محيط زيست، احياي تالاب‌ها، مقابله گرد و غبار، مقابله با آلودگي هوا، بهره گيري از جرائم محيط زيستي براي افزايش اعتبارات محيط زيست، افزايش نظارت بر فعاليت معادن و صنايع، ارتقاي جايگاه محيط بانان از مهم‌ترين محورهاي صحبت‌هاي نمايندگان حاضر در جلسه بود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن