واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ایران بزودی قدرتش را در خلیج فارس نشان میدهد
یک اندیشکده آمریکایی نوشت: ایران با خرید جنگ افزارهای جدید و عرضه نامحدود قطعات و پشتیبانیهای فنی میتواند شکاف ایجاد شده با دشمنانش را پر کرده و تهدیدی علیه منافع آمریکا در منطقه باشد.
کد خبر: ۵۲۶۹۶۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵ - 26 August 2015
یک اندیشکده آمریکایی نوشت: ایران با خرید جنگ افزارهای جدید و عرضه نامحدود قطعات و پشتیبانیهای فنی میتواند شکاف ایجاد شده با دشمنانش را پر کرده و تهدیدی علیه منافع آمریکا در منطقه باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، اندیشکده آمریکایی «دفاع از دموکراسی» در گزارشی ویژه پیرامون «رشد نیروهای مسلح ایران در دوران پسا تحریم» نوشت: ایران هم اینک ارتش نیرومندی ندارد ولی دارای مجموعهای از جنگ افزارهای خطرناک نبرد نامتقارن است. ارتش این کشور به خاطر سالها تحریمهای بینالمللی و تسلیحاتی بشدت قدیمی شده است اما تحت توافق وین ایران به زودی به سلاحهای نظامی خارجی دست مییابد و این رویداد به طور قابل ملاحظهای جمهوری اسلامی را قادر میسازد نیروهای نظامی خود را ارتقا داده و به تلاشها جهت بیثبات سازیاش واکنش نشان دهد.
این اندیشکده با اشاره با تلاشهای صورت گرفته برای تحریم تسلیحاتی ایران و تاثرات نبرد تحمیلی با دولت وقت عراق به مدت 8 سال نوشت: ایران آن زمان مجبور بود در پی منابع جدید نظامی چون چین،لیبی ،سوریه،کره شمالی و نیز شبکه تامین سلاح قاچاق برود تا نیازهای تسلیحاتیاش را تامین کند. از سوی دیگر حکومت ایران به شبیه سازی تجهیزات ساخت خارج و قطعات آنها مباردت نماید.
اما خلال سالهای دهه 90 تا سال 2010 روسیه و چین سامانههای جدیدی را به ایران ارسال کردند که منجمله میتوان به جنگندههای «میگ »29، بمب افکن «سوخو _»24، زیردریایی کلاس «کیلو»، موشکهای سطح به هوای «تور ام» و موشکهای ضد کشتی «سی_ 802 » و موارد دیگر اشاره کرد. ایران همچنین توانست در آن برهه از دهها جنگنده فرانسوی و روسی عراق که به خاطر جنگ سال 1991 خلیج فارس بدین کشور گریخته بودند، استفاده کند.
در ادامه این گزارش با اشاره به مجموعه تلاش های صورت گرفته در مسیر تحریمهای تسلیحاتی ایران و قطعنامههای صادره سازمان ملل متحد در این مسیر آمده است: روسیه و چین در مذاکرات هستهای از اولین مدافعان لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران بودند و حال نیز انتظار میرود این کشورها از جمله اولین سود برندگان ورود مجدد قانونی به بازار تسلیحاتی این کشور باشند.
اندیشکده یاد شده نوشت: هرچند به خاطر سرمایه گذاریهای کشورهای عرب همسایه ایران در کسب قابلیتهای نظامی مدت زمانی طول میکشد تا ایران رقیب برابر با آنها باشد اما ایران با سرمایه گذاری بر سلاحهای چینی و روسی، میتواند قدرت مرگبار و تهاجمی خود را در بخش هوایی و دریایی در خلیج فارس اجرا گذاشته و تهدیدی علیه منافع آمریکا باشد. ایران همچنین میتواند در خرید ادوات جنگی زمینی چون تانک، و زره پوش در نبرد غیر محتمل زمینی با رقبایش ظاهر شود. گزارشها نیز حکایت از رایزنیهای ایران برای خرید 24 تا 150 فروند جنگنده «جی _10» چین دارد که نشان از میل این کشور در بدست آوردن جنگندههای بروز برای نوین سازی نیروی هواییاش دارند.
در ادامه این مطلب با اشاره به بنیه نیروی هوایی ایران آمده است: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران (IRIAF ) و نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارای جنگندههای «اف _14 تام کت»، «فانتوم اف _4» ، «اف _ 5 »، جنگنده چینی «چنگدو اف _ 7» ، «میگ _ 29 فالکرامز»، «سوخو _ 24 فنسرز»، «سوخو _ 25 فراگ فووتز» و «میراژ اف _ 1 اس» است. ایران همچنین مجموعهای از جنگندههای ساخت خود از قبیل «آذرخش» و «صاعقه» را در خدمت دارد. اندیشکده دفاع از دموکراسی سپس به خریدهای احتمالی نیروی هوایی ایران اشاره کرده و از جنگندههای «جی_ 10» چین، «جی اف _ 17» چین و پاکستان، «سوخو _ »30 و «میگ _ 35 » روسیه و «میراژ _2000» ساخت فرانسه به قیمت 25 میلیون دلار تا 42 میلیون دلار یاد کرده و نوشت: البته به تنهایی خرید این جنگندههای چند منظوره کافی نیست و ضرورت دارد ایران ادوات پیشرفته و هوشمند دیگر چون موشکهای هوا به هوا، ضد کشتی و موشکهای برد بلند تهاجمی بخرد.
در انتهای این مطلب آمده است: ایران با چنین جنگ افزارهای جدید و عرضه نامحدود قطعات و پشتیبانیهای فنی میتواند شکاف ایجاد شده با دشمنانش را پر کرده و بمراتب اراده خود را در خلیج فارس راحتتر اعمال کند. البته ایران در مواجهه با آمریکا و اعراب خلیج فارس در نبردی طولانی هنوز معایب قابل توجهی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]