واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور : بیش از 750 تشکل زیست محیطی در کشور فعال است خبرگزاری پانا:معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : بیش از 750 تشکل مردم نهاد طرفدار محیط زیست درکشور فعالیت می کنند.
۱۳۹۴ چهارشنبه ۴ شهريور ساعت 08:30
به گزارش خبرگزاری پانا،سید محمد مجابی معاون توسعه مدیریت ، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در حاشیه دومین نشست سراسری شبکه تشکلهای زیست محیطی و منابع طبیعی کشور در تبریز افزود: آذربایجان شرقی به عنوان استان های پیشگام در حوزه فعالیت تشکل های زیست محیطی بوده و هم اکنون بیش از 40 تشکل زیست محیطی دراین استان فعال هستند. وی ادامه داد : برای اینکه بتوانیم به اهدف محیط زیستی برسیم ضروری است از ظرفیت ها و پتانسیل های تشکل های مردم نهاد برای جذب مشارکت عامه جامعه بهره مند شد.
مجابی گفت : براساس قانون اساسی اصل پنجاهم حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است و همه احاد مردم نسبت به محیط زیست پیرامون خود مسوول هستند.
وی اظهارکرد : درتمامی قسمت های فرآیند اداره محیط زیست کشور، از آموزش، فرهنگ سازی، مشارکت تا بحث های مربوط به سیاست گذاری و نظارتی از ظرفیت نهادهای مردمی استفاده کرد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود : خوشبختانه رویکرد دولت یازدهم ، توجه به موضوع نهادهای مردمی است و به همین خاطر در شورای برنامه ریزی که مسوولیت برنامه ششم برعهده دارد، نمایندگانی از نهادهای مردمی به عنوان عضو با حق رای شرکت می کنند که می توانند در مراحل تهیه و تدوین برنامه تاثیر موثری داشته باشند.
وی درپاسخ به اینکه اعتبارات اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی بسیار اندک است، گفت : این اعتبارات استانی است و از طریق استان ها جذب می شود ولی در طی دوسالی که دولت تدبیر و امید مسوولیت کار را برعهده گرفته، اعتبارات سازمان محیط زیست رو به رشد است.
مجابی ادامه داد : بطوری که اعتبارات سازمان مرکزی از 900 میلیار ریال به یکهزار و 800 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد : این میزان با آنچه که نیازهای محیط زیست امروزی کشور است فاصله زیادی دارد و امیدواریم در برنامه ششم بتوانیم شاهد رشد قابل توجهی برای بخش محیط زیست باشیم.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص سیاست گذاری حوزه محیط زیست گفت: این موضوع از مهمترین مباحثی است که وجود دارد که براساس اصل 101 قانون اساسی سیاست گذاری حوزه محیط زیست باید آماده می شد.
وی با بیان اینکه سیاست های کلی محیط زیست براساس این اصل توسط مقام معظم رهبری ابلاغ می شود، افزود : پیش نویس این سیاست ها آماده شده و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی و به تصویب رسیده و مراحل لازم را برای ابلاغ طی می کند.
مجابی اضافه کرد : درصورت ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست، پیش بینی های لازم برای تمامی مباحث در رابطه با برنامه های میان مدت انجام شده است.
وی ادامه داد : با توجه به اینکه براساس مسایل و مشکلاتی که در حوزه های مختلف آب، هوا، خاک و تنوع زیستی و یا به عبارتی منابع حیاطی داریم ضروری است که بتوانیم برنامه های لازم را برای حل این مشکلات پیشرو داشته باشیم.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد : بهترین شرایط برای پیگیری این مسایل برنامه ششم توسعه است که امیدواریم در برنامه ششم این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست یک سازمان حاکمیتی است، افزود : به عنوان سازمان حاکمیتی مسوولیت ویژه ایی در حوزه های مختلف محیط زیست از جمله حفاظت و بهسازی و نحوه جلوگیری از آلودگی هوا براساس قوانین برعهده این سازمان است.
وی اظهارکرد : یکی دیگر از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست حفاظت از مناطق ارزشمند طبیعی است که براساس قانون این مناطق در غالب پناهگاه حیات وحش، اثر طبیعی ملی، پارک ملی، منطقه حفاظت شده و مناطق شکار ممنوع تقسیم بندی می شود .
مجابی گفت : بیش از22 میلیون هکتار عرصه از ارزشمندترین عرصه های طبیعی کشور توسط سازمان محیط زیست حفاظت می شود که جمعیتی بیش از دو هزار و 500 محیط بان برای انجام این وظیفه فعالیت می کنند که با نرم های جهانی فاصله زیادی دارد.
وی افزود : در بسیاری از مناطق سهولتی که برای تردد وجود دارد در حدی است که باید فردی که حفاظت می کند امکانات لازم را برای این موضوع داشته باشد و در برنامه ششم به دنبال این هستیم که بتوانیم با مجوزی که لایحه دولت و قانون دراختیار سازمان محیط زیست قرار می دهد امکان بهره گیری از نیروی بیشتری را داشته باشیم تا در حوزه های تخصصی دیگر، نیروهای تخصصی که وجود دارند بتواند با ظرفیت کامل نسبت به انجام وظیفه خود اقدام کنند.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: در خرداد ماه سالجاری برای افزایش امتیاز سختی کار محیط بانان مصوبه ای در دولت به تصویب رسیده که میزان سختی کار آنان را در یک مرحله از 900 به یکهزار و از یکهزار به سه هزار امتیاز افزایش داده است.
وی افزود : تصویب این مصوبه در هیات وزیران، نشان از توجه به وضعیت محیط بانان دارد و خوشبختانه این مصوبه مورد تایید مجلس شورای اسلامی نیز قرارگرفته است.
مجابی گفت : از اواخر خرداد ماه جاری با ابلاغ آن، تعدادی از استان ها توانسته اند این امتیاز را برای محیط بانان اعمال کنند و به مرور در دیگر استان ها اعمال می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]