واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هیچ گونه تولید IC در کشور نداریم/تحریمهای میکروالکترونیک تا 10 سال ادامه خواهد داشت
صنعت میرالکترونیک در کشور صفر است و به هیچ عنوان تولیدی در زمینه چیپهای میکروالکترونیک نداریم و به این واسطه، سالانه چند میلیارد دلار ارز از کشور خارج میشود.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛سید مجتبی عطاردی هدف از برگزاری اولین سمینار انجمن میکروالکترونیک ایران را معرفی این رشته عنوان کرد و گفت: در سال 2004 درآمد از میکروالکترونیک در دنیا 200 میلیارد دلار بوده که این درآمد در حوزه سامانههای مخابرات و الکترونیک هزار میلیارد دلار براورد شده است.
وی افزود: اما همین 200 میلیارد دلار باعث 5 هزار میلیارد دلار خدمات در زمینه الکترونیک و مخابرات در سطح دنیا شده که این میزان 10 درصد تولید ناخالص در جهان است.
عطاردی افزود: همچنین این درآمد در سال 2014 تا 385 میلیارد دلار افزایش داشته و میزان درآمد حاصل از خدمات این حوزه در این سال 2 هزار میلیارد دلار برآورد شده است که این از اهمیت و کاربردی بودن صنعت میکروالکترونیک در جهان حکایت دارد.
دانشیار دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: قرارداد وارد کردن صنعت میکروالکترونیک در سال 57 با شرکتهای آمریکایی بسته شد که به دلیل همزمان شدن آن با انقلاب 57 و شروع تحریمهای غرب این صنعت هنوز بعد از 34 سال وارد کشور نشده است. اما امروز دانشمندان ایرانی توانایی این را دارند که در صورت حمایت، چند ماهه این صنعت را در کشور راهاندازی کنند.
وی افزود: تقریباً صنعت میکروالکترونیک در ایران در حد صفر است و ما در کشور به هیچ عنوان تولید IC و چیپهای میکروالکترونیک نداریم.
هم اکنون بیشتر بازار داخلی در دست شرکتهای خارجی است که این بازار در 3 ساله آینده حدود 20 میلیارد دلار ارز از کشور خارج خواهد کرد؛ در حال حاضر بیشتر صنایع از جمله صنعت خودرو به خاطر قطعات الکترونیکی به خارج وابسته هستند که این لزوم توجه به صنعت میکروالکترونیک را دو چندان میکند.
ریس انجمن میکرو الکترونیک ادامه داد: صنعت میکروالکترونیک از خط قرمزهای بزرگ در تحریمهای غرب است و طبق توافق انجام شده نیز تحریمهای میکروالکترونیک تا 10 سال آینده برداشته نشده و ادامه خواهد داشت که این یک ضرر بزرگی برای صنایع کشور است.
همچنین 50 درصد نفرات اول کنکور در رشتههای مرتبط با میکروالکترونیک جذب میشوند که به دلیل نداشتن بازار کار و حمایتهای داخلی از کشور مهاجرت میکنند؛ به طوری که در حال حاضر 10 درصد درآمد آمریکا از صنعت میکروالکترونیک به دانشمندان ایرانی اختصاص دارد.
اولین سمینار میکروالکترونیک در ایران قرار است در اواخر آذر ماه با هدف چالشهای کسب و کار این رشته برگزار شود.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تاثیر لغو تحریم در افزایش صادرات قارچ
ایران می تواند همکار استراتژیک اروپا باشد/ هیچ محدودیتی برای سرمایه گذاری خارجی در کشور نداریم
اختصاص منابع بلوکه شده در توسعه بخش کشاورزی
امضا تفاهم نامه ایران با وزارت بازرگانی چین/ جذب 783 میلیون دلار سرمایه خارجی
۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]