واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۳۳ب.ظ)
ايجاد 10 دانشکده طب سنتي در کشور موج - معاون طب سنتي وزارت بهداشت بر استفاده از ظرفيت دانش بومي هر کشور در حوزه طب تاکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود خدادوست در نشست خبري، طب سنتي ايران را داراي قدمتي چند هزار ساله بيان کرد و گفت: طب سنتي ايران برخلاف طبهاي برخي کشورها که داراي طبي بومي هستند، داراي منابع غني، معتبر و شناخته شده از جمله کتاب قانون که در دانشگاههاي ساير کشورها تدريس ميشود است.
به گفته معاون طب سنتي، سازمان جهاني بهداشت از سال 1978 ميلادي استفاده از ظرفيت طب سنتي در نظام سلامت کشورها را مورد تاکيد قرار داده است.
خدادوست استفاده از ظرفيت دانش بومي هر کشور در حوزه طب به دليل ريشه دار بودن در فرهنگ مردم، ارزانتر و در دسترس بودن خدمات اين طب و کمک به اقتصاد سلامت مردم را مورد تاکيد قرار داد.
معاون طب سنتي در ادامه، يکي از اقدامات اين معاونت را در سال گذشته، تشکيل شوراي سياست گذاري طب سنتي به رياست وزير بهداشت بيان کرد و اظهار داشت: ايجاد دانشکده طب سنتي در 10 دانشگاه کلان منطقه اي و اضافه شدن تدريس دو واحد درسي آشنايي با اصول و مباني طب سنتي به دروس رشتههاي دانشگاهي علوم پزشکي از ديگر اقدامات و مصوبات اين معاونت در سال پيش بوده است.
خدادوست هدف از اين اقدامات را ادغام طب سنتي در نظام سلامت عنوان کرد و افزود: لازم است براي رسيدن به اين هدف تمام دست اندرکاران حوزه سلامت قابليتهاي طب سنتي را ياد بگيرند که در اين راستا، کميته راهبري وزارت بهداشت برنامه آموزشي طب سنتي را جزو برنامههاي آموزشي مصوب کارکنان وزارت بهداشت قرار داد.
وي افزود: در اين زمينه اگر پزشکان در همايشي يک پنل تخصصي طب سنتي داشته باشند، به آنها امتياز ويژه داده ميشود.
تدوين بستههاي آموزش طب سنتي براي کارکنان مراکز بهداشتي و درماني پزشکان خانواده
معاون طب سنتي همچنين، از تدوين بستههاي آموزش طب سنتي ويژه بهورزان، کارشناسان و پزشکان مراکز بهداشتي و درماني و پزشکان خانواده با مشارکت معاونت بهداشت خبر داد و گفت: در فاز اول که در حال تدوين اين بستههاي آموزشي هستيم، مقرر شد تا از ميان 10 استان کشور 10 شهرستان به صورت پايلوت انتخاب شود تا بستههاي آموزشي در اين سطوح ذکر شده آموزش داده شود.
خدادوست اظهار اميدواري کرد تا خدمات طب سنتي با تاکيد بر پيشگيري، حفظ صحت و اصلاح سبک زندگي در شهرستانهاي پايلوت آموزش داده شود.
وي در ادامه، با اشاره به اين که تاکنون متولي ارائه برنامههاي طب سنتي در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور نداشتيم، افزود: از اواخر سال گذشته اداره تعالي طب سنتي در دانشگاههاي علوم پزشکي کشور ايجاد و شاخصهاي ارزيابي دانشگاهها در خصوص طب سنتي تعريف و به آنها ابلاغ شد.
به گفته دکتر خدادوست، ارزيابي دانشگاههاي علوم پزشکي در خصوص ارائه برنامه عملياتي براي طب سنتي توسط اداره کل ارزيابي وزارت بهداشت صورت گيرد.
معاون طب سنتي همچنين، ارتقاي PhD طب سنتي به دستياري يا رزيدنتي طب سنتي را از ديگر اقدامات اين معاونت عنوان کرد.
آغاز احداث 20 سلامتکده با معماري سنتي، اسلامي و ايراني
دکتر خدادوست در ادامه، از آغاز احداث 20 سلامتکده با معماري سنتي، اسلامي و ايراني در 20 دانشگاه علوم پزشکي کشور خبر داد و گفت: از ميان اين 20 دانشگاه، 17 دانشگاه داراي رشته محل طب سنتي ميباشند و 3 دانشکده ديگر لازم است مجوز را دريافت کنند.
وي افزود: در حال حاضر 10 سلامتکده مستقل ارائه دهنده خدمات طب سنتي و 19 سلامتکده ارئه دهنده خدمات طب سنتي در کنار طب رايج داريم.
تدوين پيش نويس آيين نامه ساماندهي ارائه دهندگان خدمات طب سنتي
خدادوست همچنين، از آماده شدن تدوين پيش نويس آيين نامه ساماندهي ارائه دهندگان خدمات طب سنتي خبر داد و گفت: در حال حاضر بيش از 6 هزار پزشک عمومي خدمات طب سنتي ارائه ميدهند و ضروري است اين پزشکان مجوز لازم براي ارائه اين خدمات را بگيرند.
وي با اشاره به برگزاري آزمون به منظور گرفتن مجوز براي ارائه اين خدمات، افزود: انجمن علمي طب سنتي ايران جهت آمادگي در اين آزمون آموزشهاي لازم را ميدهد.
تاکيد بر توسعه مراکز مجاز ارائه دهنده خدمات طب سنتي
خدادوست در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين که فعاليت عطاريها بر عهده صنف عطاري و وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: عطاريها اجازه عرضه گياه دارويي به صورت مفرده را دارند و مجاز به درمان، تجويز دارو و ارائه داروهاي ترکيبي نميباشند.
معاون طب سنتي افزود: علاوه بر صنف عطار و وزارت صنعت و معدن و تجارت که بر فعاليت عطاريها نظارت دارند، نظارت در بخش توزيع داروهاي ترکيبي گياهي توسط عطاريها توسط سازمان غذا و دارو، در بخش درمان و تجويز دارو بر عهده معاونت درمان و نظارت بر مکان و محيط اين عطاريها از لحاظ رعايت نکات بهداشتي بر عهده معاونت بهداشت وزارت بهداشت است.
خدادوست همچنين، وظيفه معاونت طب سنتي را سياستگذاري بيان کرد و بر توسعه مراکز مجاز ارائه دهنده خدمات طب سنتي تاکيد کرد.
وي همچنين با اشاره به تصويب آيين نامه مراکز ارائه دهندگان فرآوردههاي طب طبيعي و سنتي، افزود: اين آيين نامه باعث ميشود تا اصول بهداشتي در اين مراکز رعايت شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]