واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۸ب.ظ)
احساسي گري برخي پزشکان با قواعد طب سنتي در تضادند/ عطاري ها حق ويزيت و تجويز دارو ندارند موج - معاون طب سنتي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از برگزاري دوره هاي آموزشي و آزمون براي پزشکان عمومي که طب سنتي را تجويز مي کنند خبر داد و گفت: پس از برگزاري اين آزمون با پزشکاني که دوره آموزشي را نگذراندند برخورد خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمود خدادوست معاون طب سنتي وزارت بهداشت در اولين نشست خبري اين وزارتخانه در هفته دولت با بيان اين که ايران داراي قدمت چند هزار ساله و توانمندي هاي بي نظيري در طب سنتي است، گفت: چون پزشکان ما قابليت ها و توانمندي هاي طب سنتي را نمي شناسند ورود آن را به طب رايج برنمي تابند.
خدادوست با اشاره به اينکه سازمان جهاني بهداشت از سال 1978 طب سنتي را در نظام سلامت مورد استفاده قرارداده است، تاکيد کرد: طب سنتي مورد نظر سازمان بهداشت جهاني در واقع طب بومي است در حالي که طب سنتي ما فراتر از طب بومي است.
معاون طب سنتي وزارت بهداشت گفت: سازمان بهداشت جهاني از کشورهاي عضو خواسته بود تا سال 2007 طب سنتي را در نظام سلامت خود ادغام کند.
اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که طب سنتي هر کشور ريشه در فرهنگ و باور مردم آن کشور دارد، اظهار کرد: طب هاي سنتي داراي نگاهي کل گرا هستند برعکس اين کلي نگري، طب رايج علاوه بر اين دسترسي به خدمات طب سنتي راحت تر و ارزان تر است.
به گفته اين مقام مسئول؛ اين دلايل اشکال سازمان جهاني براي کمک به اقتصاد سلامت هر کشوري است.
خدادوست با بيان اين که ايران برخلاف بسياري از کشورها مانند چين که طب سنتي خود را در سال 1951 ميلادي در قانون اساسي خود تصويب کردند، گفت: متوليان سلامت در ايران حدود 100 سال پيش با ورود طب فرنگي جلوي آموزش طب سنتي را گرفتند.
وي با اشاره به اقدامات مهم سال گذشته اين وزارتخانه در خصوص طب سنتي به تشکيل شوراي سياست گذاري طب سنتي به رياست وزير بهداشت و با حضور افراد شاخصي مانند دکتر ولايتي، رئيس ستاد گياهان دارويي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري خبر داد و گفت: همچنين دو واحد درسي آشنا با اصول مباني طب سنتي به واحدهاي آموزشي همه گروه هاي پزشکي اضافه شده است.
وي افزود: هر ساله در همايش هاي برگزار شده 25 امتياز بازآموزي از طريق برگزاري پنل هاي آموزشي طب سنتي به پزشکان داده مي شود.
خدادوست تبديل PHD طب سنتي را به دستياري طب سنتي از ديگر دستورات وزير بهداشت عنوان کرد که به اين ترتيب دستياري طب سنتي در سال 95 در دفترچه دستياري پزشکي وارد خواهد شدو
وي همچنين از احداث 20 سلامتکده طب سنتي با معماري اسلامي- ايراني در 20 دانشگاه علوم پزشکي کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر 10 سلامتکده طب سنتي در کشور فعال است.
وي از برگزاري آزمون و دوره هاي آموزشي براي پزشکان عمومي که خدمات طب سنتي را ارائه مي دهند نيز اشاره کرد و افزود: پس از برگزاري اين دوره آموزشي و برگزاري آزمون تنها پزشکاني که گواهينامه طب سنتي را دريافت کرده اند امکان ارائه اين خدمات را دارند.
وي از افراطي گري برخي پزشکان در پرداختن به طب سنتي انتقاد کرد و گفت: بايد بر اساس قوانين قواعد منابع مکتوب طب سنتي عمل کنيم.
خدادوست ادامه داد: عده اي غيره پزشک در حال انجام خدمات درماني طب سنتي هستند و هر چقدر هم حادق باشند اما به دليل عدم آگاهي از طب رايج فعاليتشان غير قانوني است.
معاون طب سنتي وزارت بهداشت با اعلام اين که دو سوم عطاري هاي فعال در کشور مجوز ندارند، گفت: عطاري هايي که داروهاي ترکيبي بي نام و نشان ارائه مي کنند و همچنين کساني که در عطاري ها به تجويز دارو مي پردازند برخورد خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]