واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۱ب.ظ)
اجراي برچسب انرژي ساختمان بايد از بدنه دولت شروع شود/ ايجاد محدوديت در ساختوساز ساختمانهاي بدون کيفيت موج - دبير کميته مديريت انرژي سازمان ملي استاندارد با تأکيد بر اين که دولت در اجراي برچسب انرژي ساختمان بايد از بدنه خود شروع کند، گفت: ساختمانهاي اداري زيادي در کشور وجود دارند که مصرف انرژي آنها نامناسب است و هيچ کنترلي بر روي آنها انجام نميگيرد و چون دولت هزينه آنها را پرداخت ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، شيرزاد حسن بيگي، دبير کميته مديريت انرژي سازمان ملي استاندارد، افزود: در اين ساختمانها سيستمها قديمي است، عايقبندي وجود ندارد و دستگاههاي مصرف کننده انرژي بيرويه روشن و استفاده ميشوند و نگهداري مناسبي از ساختمانها صورت نميگيرد.
وي تأکيد کرد: سازمان استاندارد، دو استاندارد ملي براي اين موضوع تدوين کرده که اولي استاندارد 14253 است و دستورالعمل برچسب انرژي ساختمان براي ساختمانهاي مسکوني را شرح ميدهد و ديگري دستورالعمل ملي شماره 14254 مختص ساختمانهاي غيرمسکوني شامل اداري و... است.
حسن بيگي با بيان اين که در حوزه مصرف بهينه انرژي، دولت بايد ابتدا ساختمانهاي اداري را تحت اجراي اين استانداردها در بياورد، افزود: سپس ميتواند از طريق اعمال محدوديت در صدور پايان کار و مجوز ساخت از طرف شهرداريها، با الزام مصرف بهينه انرژي در ساختمانها، کنترل لازم را در ساختوسازهاي بخش خصوصي اعمال کند.
وي با بيان اين که برچسب انرژي به معني شناسنامه يک ساختمان براي تعيين ميزان مصرف انرژي آن است، افزود: همچنين مهندسان ناظر بايد با بحث مصرف بهينه انرژي آشنايي پيدا کنند تا بتوانند اين دستورالعمل را در بحث نظارت بر ساختوسازها پياده کنند.
به گفته مسوول گروه انرژي پژوهشگاه استاندارد، تعداد ساکنان، نوع کاربري، شرايط آب و هوايي به عنوان متغيرهايي هستند که بر مصرف انرژي ساختمان تأثير ميگذارند و با در نظر گرفتن اين شرايط ما ميتوانيم براي هر ساختماني براساس اين دستورالعمل يک برچسب در نظر بگيريم که اين برچسب از رتبه A تا G را شامل ميشود و رتبه A معمولا ساختماني است که مصالح مؤثر در کاهش مصرف انرژي در آن به کار رفته و مصرف انرژي آن در سطح حداقل يا بهينه است.
حسن بيگي همچنين در خصوص راهکار اجرايي شدن برچسب انرژي ساختمان گفت: نهادهاي ذيربط از جمله وزارت راه، شهرداريها، سازمان نظاممهندسي ساختمان و سازمان ملي استاندارد ميتوانند، ضمن تعامل با يکديگر و اتخاذ سياستگذاري مناسب، روش صحيحي براي اجراي برچسب انرژي ساختمان در پيش گيرند.
دبير کميته مديريت انرژي سازمان ملي استاندارد همچنين اظهار داشت: با استفاده از برچسب انرژي ساختمان ميتوانيم محدوديتي در ساختوساز ساختمانهاي بدون کيفيت ايجاد کنيم تا خريدار بتواند از سازنده، ساختماني را مطالبه کند که از نظر مصرف انرژي وضعيت مناسبي داشته باشد و هزينههاي کمتري به وي تحميل کند.
وي در خصوص لازمه پذيرش برچسب انرژي از سوي مردم تصريح کرد: بهينهسازي مصرف انرژي در بين مردم به لحاظ صرفه اقتصادي براي مردم جذابيت خاصي دارد. اگر اين آموزش به مردم ارائه شود که سود بهينهسازي مصرف انرژي در گام اول به جيب خود آنها ميرود و هزينه انرژي مصرفي آنها تا حد قابل توجهي کاهش پيدا ميکند، قطعا استقبال زيادي از آن صورت ميگيرد.
حسن بيگي ادامه داد: در گام بعدي با ارائه آموزشهاي لازم درباره مسائل اجتماعي و بروز مسائل زيست محيطي ناشي از مصرف بيرويه انرژي، مردم از اين موضوع استقبال ميکنند. براي نمونه اگر مردم آگاه باشند که به ازاي مصرف هر کيلووات ساعت در يک ساختمان، حدود 800 گرم CO2 توليد و موجب آلودگي و چالشهاي زيستمحيطي در کشورمان ميشود، مصرف انرژي خود را مديريت و در راستاي کاهش مصرف آن حرکت خواهند کرد.
اين مسوول سازماني با اشاره به برگزاري دورههاي آموزشي در استانها و سازمانهاي مختلف تأکيد کرد: متأسفانه در طول اين دورهها مشاهده کردهايم که حتي قشر تحصيل کرده کشور اطلاعاتي از مبحث انرژي و شرايط دشوار توليد و ميزان اتلاف آن ندارند.
وي با ارائه مثالي خاطرنشان کرد: براي نمونه نميدانند براي توليد يک کيلووات برق، بايد چندين بشکه نفت سوزانده شود که درنهايت حدود 70 تا 80 درصد آن به دود و گرما و فقط 20 تا 30 درصد از آن تبديل به انرژي الکتريکي شده و تحويل مصرف کننده نهايي ميشود. حيف است که اين ثروت با ارزش در ساختمانها به راحتي اتلاف شود و هيچ گونه ارزش افزودهاي براي مردم در پي نداشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]