تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804319652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دنياي اين روزهاي داريوش مهرجويي


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دنياي اين روزهاي داريوش مهرجويي




نام مهرجويي در تاريخ سينما دركنار فيلمسازان موج نوي سينماي ايران آمده، فيلمسازي كه با آثارش دغدغه‌هاي روشنفكران را بازتاب مي‌دهد.





روزنامه اعتماد: در روزهايي كه مهرجويي به خاطر توقف اكران فيلم «رستاخيز» در گفت‌وگويي اعلام كرده كه وزارت ارشاد بايد پشت مجوزهايي كه مي‌دهد بايستد و اگر نمي‌تواند درمقابل فشار‌هاايستادگي كند، پس تكليف فيلمسازاني كه به اميد حمايت مجوز مي‌گيرند چيست، اميدواري اين كارگردان به توافق، تنها يك اميدواري اجتماعي است و ربطي به سينما و تمام آنچه مهرجويي يك‌عمر زندگي خود را به پاي آن ريخته ندارد.


روزنه‌هاي اميد را مي‌بينم



مهرجويي درباره حال و روز اين روزهاي دنياي هنر و سينما و هنرمندانش مي‌گويد: «فضا براي هنرمند هنوز آنچنان كه بايد آزاد نشده است. هنرمند عاقل است، سخيف نيست، دانشگاه رفته و خودش مي‌تواند تشخيص دهد چه چيزي به صلاح مردم است. نيازي نيست كه هميشه يك قاضي تشخيص دهد كه هنرمند چه كاري را انجام دهد و چه كاري را انجام ندهد. اميدوارم اين قاضي‌ها عادل باشند، همچنين آگاه به مسائل روز هم باشند.»

مهرجويي دنياي امروز هنر را متفاوت از گذشته مي‌داند، تفاوتي كه متناسب با آن نياز بشر هم تغيير كرده است. اين فيلمساز با سابقه، رواداري و بردباري را در پيشرفت هنر تاثيرگذار مي‌داند. «دنياي امروز دنياي رسانه‌ها است، سختگيري‌هايي كه پيش از اين در عرصه هنر وجود داشت، امروز ديگر بي‌معنا شده است. تساهل و تسامح و رواداري واژه‌هاي مهمي است كه ما در حوزه هنر به آنها نياز داريم. دنياي امروز دنياي تكثر عقيده و نظر است، نبايد فكر كنيم در همه موارد حق با خود ماست. سانسور به آن شكلي كه در گذشته وجود داشت امروز ديگر معني نمي‌دهد. بهتر است با بردباري و رواداري به حوزه هنر سروسامان دهيم. بهتر است روا بداريم كه مردم با شيوه‌اي ديگر زندگي كنند و آثار هنري متفاوت‌تري را ببينند. رواداري فرهنگي به پيشرفت هنر كمك مي‌كند.»

مهرجويي معتقد است كه محدوديت‌ها و فشارها، روي هنرمند و در نهايت هنر اثر مي‌گذارد و تعريف مي‌كند: «يك فيلم از همان مرحله اول ساخت بايد مجوزهاي زيادي بگيرد و پس از اينكه همه مجوزهايش را گرفت و به مرحله پاياني رسيد اگر جلوي آن گرفته ‌شود، تاثير بدي روي سازنده آن مي‌گذارد. اين اتفاق بدي است كه باعث سرخوردگي و خستگي هنرمند مي‌شود». اين كارگردان قديمي مديران فرهنگي را مسوول ايستادگي مقابل چنين اتفاق‌ها و فشارهايي مي‌داند. مديران فرهنگي كه دو سال پيش وقتي وارد بهارستان شدند و درهاي خانه سينما را باز كردند، همه خبر از فصلي تازه و اميدوار دادند، اما امروز اگر از كارگرداني مثل مهرجويي درباره شرايط بپرسيد، جواب مي‌دهد: «محدوديت‌هاي حوزه هنر به همان شكل سابق است و فرقي نكرده. در همه حوزه‌ها محدوديت وجود دارد، از كتاب و نقاشي و موسيقي گرفته تا سينما و تئاتر. اين محدوديت‌ها جلوي پيشرفت هنر را مي‌گيرد و به شكوفايي آن آسيب مي‌زند».


روزنه‌هاي اميد را مي‌بينم



نام مهرجويي در تاريخ سينما دركنار فيلمسازان موج نوي سينماي ايران آمده، فيلمسازي كه با آثارش دغدغه‌هاي روشنفكران را بازتاب مي‌دهد. او تا پيش از يكي، دو دهه اخير از فيلمسازان شناخته شده ايران در سطح جهان بود. داريوش مهرجويي كه پس از مدتي سكوت با «هامون» به سينما بازگشت، غوغايي در سينماها راه انداخت؛ فيلمي تاثيرگذار كه مصائب روشنفكران ديروز و امروز جامعه را براي نسلي روايت كرد كه مي‌خواستند عشق‌ها و شكست‌هاي‌شان را در سيماي يك «كاراكتر» ببينند. «خسرو شكيبايي» در قامت «حميد هامون» اسطوره شد و نام سازنده آن در جهت‌گيري تاريخ سينماي ايران ماند.

با اينكه سال‌ها از ساخت فيلم هامون مي‌گذرد، اما هنوز دغدغه مهرجويي همان دغدغه نسلي است كه براي ديدن «هامون» بارها و بارها به سالن‌هاي تاريك سينما رفتند. دغدغه‌ هميشگي نسل‌هايي كه با كتاب و قلم به تلاطم مي‌افتادند. همانطور كه دختر جوان شخصيت فيلم «پري» با خواندن كتاب سبز كوچكي درباره سلوك عارف گمنامي در قرن پنجم دچار تحولات فكري و پريشان حالي شد. مهرجويي پري را با اقتباس آزاد از رمان «فراني و زويي» نوشته «ديويد سالينجر» در سال ٧٣ساخت.

اين كارگردان كه هميشه تصويري از مصائب روشنفكران را در فيلم‌هايش بازتاب داده، درباره آنچه اين روزها به آن فكر مي‌كند و دغدغه‌اش را دارد، مي‌گويد: «الان هم همان دغدغه‌اي كه٥٠ سال پيش داشتم را دارم، دغدغه هايم هيچ فرقي نكرده. اين روزها دلهره‌ام اين‌ است كه پروژه جديدم قبول مي‌شود يا قبول نمي‌شود. جلوي ساخت يا اكران فيلمم را مي‌گيرند يا نمي‌گيرند.»

مهرجويي فيلمسازي را از دهه ٤٠ آغاز كرد و در طول بيش از ٤٠ سال بي‌وقفه فيلم ساخت. فيلم «گاو» مهرجويي به همراه فيلم‌هاي «آرامش در حضور ديگران» از ناصر تقوايي و «قيصر» از مسعود كيميايي نقطه آغاز موج نوي سينماي ايران بوده است. مهرجويي را در مجامع جهاني «دانشمند سينماي ايران» خطاب مي‌كنند؛ او فلسفه خوانده، ادبيات را مي‌شناسد، رمان مي‌نويسد، نقاشي مي‌كند، پيانو و سنتور مي‌نوازد و به انگليسي و فرانسه تسلط كامل دارد. چند اثر مهم هم تاكنون ترجمه كرده است.

در كارنامه ٤٠ و چند ساله او ـ در حالي كه از ٧٠سالگي سه، چهار سالي است عبور كرده- بيش از ٢٠ فيلم سينمايي وجود دارد؛ فيلم‌هايي كه برخلاف دو سه فيلم آخرش همه در فهرست فيلم‌هاي پرفروش سينماي ايران بودند. با تمام اينها مهرجويي هنوز از فيلمسازي دست نكشيده و درباره پروژه تازه‌اش مي‌گويد: «اين روزها روي نمايشنامه‌اي به نام «غرب واقعي»كار مي‌كنم و در حال ساخت يك پروژه سينمايي هم هستم. چند تا از پروژه‌هاي سينمايي‌ام كه سال‌ها پيش كار كرده بودم و مجوز داشتند، براي نمايش عمومي رد شدند و مي‌خواهم بعد از اين نمايشنامه، كار تازه‌اي را شروع كنم.»







تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن