تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844623055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد آقای دایرةالمعارف کشاورزی مازندران کیست


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
آقای دایرةالمعارف کشاورزی مازندران کیست
در عصری که بازار استفاده از سم و کود و مواد افزودنی و انرژی‌زا در بخش کشاورزی داغ است اما هستند کسانی که با جایگزین کردن حوصله و علم به جای سم و کود، به‌خوبی توانسته‌اند محصولاتی باکیفیت، سالم و کاملاً طبیعی را تولید کنند.

خبرگزاری فارس: آقای دایرةالمعارف کشاورزی مازندران کیست



 به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان گلوگاه، با افزایش جمعیت انسانی و به‌طور طبیعی افزایش نیاز به مواد غذایی و لزوم توجه به امنیت غذایی، راه‌های مختلفی برای بالابردن تولید در واحد سطح به ذهن فعالان بخش کشاورزی می‌رسد که از جمله آنها می‌توان به مبارزه شیمیایی یا بیولوژیک با آفات، استفاده از روش‌های مکانیزه در کاشت و برداشت و استفاده از موادی که به تسریع در رشد و نمو گیاه یا حیوان می‌انجامد، اشاره کرد. حوزه کشاورزی بخش‌های وسیعی دارد؛ از گل و گیاه گرفته تا نگهداری از دام و طیور که همه آنها زیر نظر مدیریت‌های مختلف در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌ها، نهادها، تعاونی‌ها و ادارات متبوع در سراسر کشور ساماندهی شده‌اند و هرساله نیز اعتبارات خوبی به فعالان این عرصه اختصاص داده می‌شود. یکی از بخش‌های کشاورزی، باغداری است که شاید نسبت به سایر بخش‌ها نیاز به حوصله، دقت، آگاهی و زمان بیشتری دارد، زیرا کشاورز باید حداقل دو سال منتظر بماند تا بارقه‌‌ای از به دست آوردن محصول را در مزرعه و باغ خود ببیند و علاوه بر آن به‌طور مرتب باید به آبیاری، هرس و نگهداری از محصولات خود بپردازد تا دچار آفت نشوند.

* ضرورت توجه به زمان و نحوه استفاده از سم موضوع مهمی که باغداران را با نگرانی مواجه می‌کند وجود آفت در باغات است که اگر بدون آگاهی از نوع، میزان و زمان استفاده از سموم به مقابله با آفت بپردازند، ممکن است هم درخت را از بین ببرند و هم محصولاتی ناسالم را وارد بازار کنند. اما در این میان، کسانی هستند که محصول ارگانیک را بر هر تولید دیگری ترجیح می‌دهند و معتقدند استفاده از سموم نمی‌تواند راه‌حل نهایی برای گریز از آفات کشاورزی باشد، شاید یافتن باغدارانی که از این روش، محصولی مرغوب را تولید می‌کنند بسیار سخت باشد! در یکی از روزهای گرم مردادماه بنا به وعده‌ای که به یکی از باغداران شهرستان گلوگاه داده بودم؛ به همراه دو تن از همکاران خبری به مزرعه او رفتیم، در ابتدای مزرعه دو درخت انجیر قرار داشت که البته وجود انجیر در دیاری که به داشتن بهترین نوع انجیر ایران معروف است، موضوعی عجیب و تازه نیست. * تنها پرورش‌دهنده نهال انجیر به صورت ارگانیک در مازندران این باغدار باتجربه که عمری را در جهاد کشاورزی گلوگاه صرف کرده و بارها در نقاط مختلف بخش کوهستانی و دشت بهشهر و گلوگاه با او همسفر شده‌ایم، دنیایی از اطلاعات کشاورزی است و به همین دلیل او را دایرةالمعارف کشاورزی نامیدم، هر وقت که مرا می‌بیند خوشحال می‌شود که او را با همین نام خطاب کنم، آقای دایرةالمعارف کشاورزی!

او عبدالحمید فرجی کارشناس و مسئول مرکز خدمات جهاد کشاورزی «توسکاچشمه» گلوگاه است، آن‌طور که خود می‌گوید، یک‌ونیم هکتار باغ دارد و در حال حاضر، یک‌هزار متر مربع از آن را به پرورش نهال انجیر سیاه، سفید و سبز اختصاص داده است که اکنون 7 هزار نهال انجیر را پرورش می‌دهد. این باغدار باتجربه، نخستین فرد در شهرستان گلوگاه و مازندران است که باغ متمرکز پرورش انجیر دارد و از اسفندماه 93، به روش قلمه توانسته است باغ انجیر خود را روبه‌راه کند، با نگاه به نهال‌هایی که در دل خاک با شادابی خاصی جا گرفته‌اند می‌بینیم که همه آنها محصول داده‌اند اما فرجی معتقد است که هر چند انجیر در سال دوم محصول می‌دهد ولی برای داشتن یک نهال و درختی پربار باید محصولات سال اول و دوم را با دقت خاصی از ساقه‌ها جدا کرد و از سال سوم برداشت آغاز شود. او قلمه انجیرها را از قلمه سالم یا به‌اصطلاح «پایه مادری» گرفته است تا نهالی که در آینده تبدیل به درخت می‌شود نیز خود بتواند پایه‌ای خوب و مطمئن باشد، این باغدار گلوگاهی از محصول درختان انجیری که در اطراف باغش دارد علاوه بر اینکه به صورت تازه‌خوری برای استفاده شخصی یا پذیرایی از میهمانان استفاده می‌کند، با کمک همسرش، از این میوه لذیذ و بهشتی برای پخت مربا، شیره و سرکه انجیر نیز بهره می‌برد.

* زندگی در باغ به عشق باغداری عبدالحمید آن‌قدر به باغ‌داری علاقه دارد که خانه‌ای کوچک در باغ خود ساخته و تقریباً تمام سال را با همسرش در همین خانه زندگی می‌کنند و به باغداری می‌پردازند، او در باغ خود انواع درختان و بوته‌های میوه را دارد، از گلابی و سیب و آلو و شلیل گرفته تا انگور و توت‌فرنگی و تمشک. او در تمام مدت بازدید از باغ که در واقع یک مصاحبه میدانی بود، علاوه بر اینکه از فعالیت‌ها و تجربیات خود برای به دست آوردن محصول ارگانیک سخن می‌گفت، به من و دو تن از همکارانم نیز نحوه صحیح قلمه و پیوند زدن را آموخت.

* روشی ارگانیک برای از بین بردن شته‌ این باغدار مجرب معتقد است که با سموم تنها می‌توان آفات را کنترل کرد اما نمی‌شود آنها را از بین برد، لذا با موافق سم‌پاشی نیست، او تأکید دارد که مورچه عامل انتقال شته است و توصیه می‌کند که اگر یک‌بسته تنباکوی 100 گرمی را با یک‌لیتر آب مخلوط کرده و زیر ساقه درخت و گل بریزیم، به روش کاملاً طبیعی می‌توانیم مورچه‌ها را فراری داده و در نهایت نیز شته‌ها را از بین ببریم. در گوشه‌ای از باغ او کندوی عسل نیز وجود دارد که البته ترجیح داد ما را به آن سمت نبرد، فرجی در باغ خود پرتقال و محصولاتی از این خانواده دارد که علاوه بر استفاده از میوه آن، از گل‌های پرتقال و نارنج برای پخت مربا و عرق بهار استفاده می‌کند.

* پرورش گیاهان دارویی در باغ عبدالحمید فرجی سبزی‌ها و محصولات جالیزی نیز پرورش داده می‌شود و علاوه بر آن گیاهان دارویی از جمله نعناع فلفلی، بادرنج‌بویه، کاسنی، گل گاوزبان، نعناع محلی و سوسن‌بر پرورش می‌یابد که هم به صورت تازه و هم به صورت فرآوری شده (خشک‌شده و گلاب) استفاده می‌شود. انگورهای تازه در باغ او نیز هر چند از نظر شکل و ظاهر با انگورهای بازار تفاوتی ندارد اما تا زمانی که از آن تناول نکنی نمی‌توانی تفاوت در لذیذ و خوش‌خوراک بودن آن را تشخیص دهی، این انگورها بدون استفاده از سم و به روش کاملاً طبیعی پرورش یافته‌اند و شیرینی خاصی دارند. این باغ‌دار به کمک همسرش از فرآوری کردن محصولات باغی لذت می‌برد، از آلو و شلیل برای تهیه لواشک هم استفاده کرده است، یعنی استفاده بهینه از محصولات.

* مبارزه زراعی و تغذیه، راهی مناسب برای مبارزه با آفات از او درباره افزایش تولید در واحد سطح به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های بخش کشاورزی پرسیدم و پاسخ داد: در محصولات باغی فقط صبر، حوصله و مراقبت مداوم جواب می‌دهد و استفاده از سم و کود شیمیایی جنبه کنترلی دارد. فرجی معتقد است، تنها راه برای مبارزه با آفات، مبارزه زراعی و بیولوژیک و تغذیه است، به عنوان مثال علف‌های هرز باید از ریشه جدا شده و از بین بروند، اگر شاخه‌ای آلوده شده فقط همان شاخه حذف شود و تمام باغ سم‌پاشی نشود.

وی در پایان گفت: به‌هیچ وجه از کود شیمیایی برای افزایش تولید و بارور شدن درخت استفاده نکرده است و ترجیح داده که تنها از کود حیوانی آن‌هم براساس شرایط خاص، زمان مناسب و به میزان کافی استفاده کند. به گزارش فارس، مشاهده فعالیت‌های این باغدار و چشیدن طعم لذیذ میوه‌ها و محصولات ارگانیک باغ او در کنار توضیحات ارائه شده، این نکته را یادآور می‌شود که راه تولید محصول ارگانیک راهی سخت و دشوار نیست، بلکه مسیری همراه با صبر و دانش کافی و استفاده از کمترین هزینه با بالاترین نتیجه و کیفیت است. ---------------------------------- عکس و گزارش از آزاده بابانژاد --------------------------------- انتهای پیام/86001/ت40

94/06/02 - 00:05





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن