تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان، درنده اى است كه اگر رها شود، گاز مى گيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846570012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فغانی مثالی برای داوری بدون آموزش


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فغانی مثالی برای داوری بدون آموزش




علیرضا فغانی را می‌توان اینگونه تحلیل کرد: او محصول فوتبالی است که در آن آموزش معنای واقعی خودش را ندارد.





روزنامه ایران ورزشی: علیرضا فغانی را می‌توان اینگونه تحلیل کرد: او محصول فوتبالی است که در آن آموزش معنای واقعی خودش را ندارد.

 می‌خواهیم همه را به گذشته‌ای نه چندان دور ببریم؛ به آن روزها که فغانی تازه در میان داوران الیت و درجه اول برای خودش جایگاهی دست و پا می‌کرد و با اخطارهای بی‌جایش به فرهاد مجیدی نه فقط این بازیکن که هواداران یک تیم را عاصی کرده بود. آن روزها مسوولان کمیته داوران کورکورانه پای تصمیمات داور خود ایستاده بودند بی‌آنکه توجهی به رفتارهای غیراستاندارد این داور داشته باشند، از فغانی حمایت می‌کردند. نتیجه این شد که همه دیدیم. افتضاح در هفته آخر لیگ و بازی تراکتورسازی و نفت و حالا هم یک بازی پر اشتباه که صدای همه را درآورده است.

علیرضا فغانی همواره می‌خواهد ستاره میدان باشد؛ او از این بابت به محسن قهرمانی شبیه است اما ستاره‌ستیزی او و تقابل‌های همیشگی‌اش با سوپراستارها – از مجیدی تا آندو تیموریان و حالا محسن بنگر – را کمتر از داوران بزرگ دیده‌ایم و اشکال کار فغانی همین جا است. او همواره می‌خواهد به بازیکنان داخل میدان القا کند که اگر سوپراستار و میلیاردر هستند، در زمین مسابقه بایستی زیر سلطه داور قرار بگیرند و برای نشان دادن قدرت خود با ابزارهایی که قانون در اختیار او قرار داده، به جنگ دانه درشت‌ها می‌رود، در حالی که یک داور استاندارد هرگز خود را وارد چنین تقابل‌هایی نمی‌کند و تمایلی به ستاره‌‌ستیزی که ندارد هیچ، هرگز خود را به کانون توجهات تبدیل نمی‌کند. داور اساسا وقتی کار خود را به درستی انجام می‌دهد که نقش موثری در شکل گرفتن فوتبال زیبا داشته باشد. به عبارتی روح فوتبال را زنده نگه دارد و در عین بودن در تمام صحنه‌ها دیده نشود و در روند فوتبال تاثیرگذار نباشد.

کمیته داوران – آن بخشی که متولی آموزش و پرورش داوران است – اگر همان روزها که فغانی با ابروهای درهم گره خورده و اخم‌هایش گاه و بی‌گاه قدرتش را در قالب کارت زرد به رخ فرهاد مجیدی – ستاره آن روزهای استقلال – می‌کشید، به جای حمایت‌های بیجا، این داور را تحت آموزش درست و اصولی قرار می‌داد، امروز بهترین و مهم‌ترین داور ایران عامل خراب شدن بازی‌ها لقب نمی‌گرفت.

بحثی نیست که در موضوعات اخیر، اشتباهات داوران آگراندیسمان شده است؛ اینکه گفته می‌شود باید علیرضا فغانی را یک سال محروم کرد یا با او برخورد جدی شود، از پایه و اساس با روح فوتبال منافات دارد و اینجا وظیفه کمیته داوران است که در کنار حمایت از داور خود و مقابله با بزرگنمایی اشتباهات داوران، بحث آموزش را جدی‌تر دنبال کند؛ حتی داوری در قواره علیرضا فغانی با این سابقه بین‌المللی و داخلی، می‌تواند تحت آموزش قرار بگیرد تا اشکالات رفتاری و فنی خود را برطرف سازد.

در این زمینه می‌توان فغانی – و چه بسا تمام داوران – را به بازی‌های بزرگ دنیا ارجاع داد. ال‌کلاسیکوها می‌تواند نمونه خوبی باشد یا در فوتبال باشگاهی انگلیس هر هفته شاهد تقابل‌های بزرگ و دربی‌های حساس هستیم. آیا در چنین میدان‌هایی داوران نقش اول مسابقه هستند و با تحمیل خود به ستاره‌هایی مثل رونالدو، مسی، نیمار، اینیستا، گرت‌بیل، بنزما و... خود را به چهره اول رسانه‌ها تبدیل می‌کنند یا با تصمیمات و رفتارهای خود به بالا رفتن کیفیت فوتبال و اجرای بازی روان‌تر و سریع‌تر، شتاب بیشتری می‌دهند؟

در مجموع شخصیت داوری علیرضا فغانی سال‌ها پیش شکل گرفته است و ایجاد تغییر در نوع قضاوت او شاید امروز امری دشوار باشد که به واسطه سن و سال او، توجیه چندانی هم نداشته باشد اما کمیته داوران بایستی از امروز برای داوران جدید و مردانی که قرار است به زودی زود جایگزین فغانی، ترکی، قهرمانی، جهانبازی و... شوند، برنامه بهتری داشته باشد و لااقل برای نسل بعدی، آموزش را به شکلی تازه و مدرن اعمال کند تا داوری ایران از این بحران خودساخته رهایی یابد و داوران در جایگاه خود هم صاحب احترام و حرمت باشند و هم در زمین مسابقه به شکل‌گیری فوتبالی بهتر و زیباتر کمک کنند.






تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن