واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۱۴ق.ظ)
تلاش دولت يازدهم براي اصلاح ساختاري بخش سلامت موج - وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي، گفت: دولت يازدهم از جمله سياستگذاران بخش سلامت و مسوولان نظام بيمهاي با اتکا بر همراهي جامعه پزشکي، درصدد است که اصلاح ساختاري بخش سلامت را شروع کند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي ربيعي شامگاه شنبه در مراسم جشنواره چهرههاي ماندگار پزشکي که در مرکز همايشهاي برج ميلادي برگزار شد، اظهار داشت: پزشکي همواره در همه جوامع انساني مورد احترام بوده است و اين احترام فقط به واسطه نياز مردم به پزشک نيست، بلکه از ماهيت کار آنان، ممارست و نزديکي آنان با مردم ناشي ميشود که احترام جامعه را نسبت به پزشکان ايجاد کرده است.
وي افزود: پزشکي خرده نظامي است که در خدمت توسعه اجتماعي است و ضروري است که نظام سلامت، درمان و پزشکي مورد تحليل قرار گيرد.
ربيعي با تأکيد بر آن که تاکنون دستاوردهاي خوبي در زمينه برخي از موضوعهاي سلامت نظير افزايش طول عمر، کاهش مرگومير مادر و کودک و برخي از مسائل ديگر داشتهايم، گفت: عليرغم اين پيشرفتها، اما؛ هنوز در خصوص شيوع بيماريهاي قلبي و عروقي، نرخ رشد سرطان و برخي از بيماريهاي مزمن مشکل داريم و بايد گامهاي بلندي در خصوص مهار اين نوع بيماريها برداريم.
وي ادامه داد: همچنين هنوز شکاف اجتماعي در ميزان برخورداري مردم مناطق مختلف از خدمات سلامت و درمان مشاهده ميشود. همانگونه که توسعه در بخشهاي مختلف کشور تفاوت دارد هنوز در ارائه خدمات پزشکي در مناطق مختلف کشور تفاوت مشاهده ميشود.
وي در خصوص پايداري منابع مالي، اظهار داشت: نيازمند نظام دقيقي از خدمات بيمهاي، کنترل هزينهها، سطحبندي خدمات، خريد راهبردي خدمات، وجود دستورالعملهاي درماني دقيق و چندين عامل ديگر هستيم. در تنظيم اين عوامل در کنار يکديگر بهگونهاي که پايداري را تنظيم کنند، نقص داريم.
به گفته وزير کار، ارائه خدمات درماني نيازمند مشارکت تيمهاي خدمات درماني است. نظام انگيزشي گروههاي مختلف پزشکي اعم از پرستاران، پيراپزشکان، داروسازان و غيره تعيينکننده کيفيت ارائه خدمات درماني است که امروز نياز به بازتعريف دارد تا بتوان نواقص آن را رفع کرد.
وي تأکيد کرد: پزشکي به مثابه حرفه انساني بايد مورد توجه قرار گيرد. متأسفانه برخي انسان حرفهاي در پزشکي را بيش از حرفه انساني نمود ميدهند و تنشي که در رابطه بين پزشک و بيمار ايجاد کردهاند ناشي از همين معنا است.
وي يادآور شد: پزشک ستيزي که از سوي عدهاي دامن زده ميشود به نفع جامعه نيست و نقدهايي اين چنين به نفع جامعه پزشکي کشور نميباشد.
ربيعي ادامه داد: آنان که بر تنش ميان جامعه پزشکي و مردم دامن ميزنند ناآرامي رواني را در جامعه افزايش ميدهند. جامعه بيش از هر چيز نياز به آرامش و ثبات دارد.
وي اضافه کرد: بايد به سمت پزشکي در خدمت توسعه اجتماعي به شکل هدفمند گام برداريم و حرفه انساني پزشکي در خدمت توسعه را به يک گفتمان اجتماعي تبديل کنيم. رفتن به سمت پزشکي در خدمت توسعه اجتماعي ملزوماتي فراتر از آنچه درون خود پزشکي به آن پرداخته ميشود، دارد.
وي با تأکيد بر اين که ايده من، کلنگري به نظام سلامت، درمان و پزشکي است بيان داشت: در صورتي که اين کلنگري را حل نکنيم و ناکارآمديها را جبران نکنيم قادر نيستيم پزشکي را در جايگاه واقعي خود قرار دهيم، موجب ارتقاي آن شويم و در نهايت در خدمت توسعه اجتماعي قرار دهيم.
ربيعي معتقد است: تقويت اعتماد بين پزشک و بيمار از يکسو به برنامههاي ما در نظام سلامت و از سوي ديگر به خود پزشکان متکي است.
ربيعي گفت: ارتقاي جايگاه پزشکي در کشور تعامل زيادي از دستگاهها با بخش خصوصي و جامعه مدني را نياز دارد. رسيدن به اين کار يعني کلنگري در زمينه پزشکي است.
به گفته وزير کار، متهم کردن دائمي بيمهها به ناکارآمدي و نپرداختن به مشکلات ساختاري دردي را دوا نميکند و موجب افزايش پايداري مالي منابع نظام درمان هم نميشود.
وزير کار تأکيد کرد: بايد در کنار يکديگر ضمن احترام به تفکيک توليد خدمات درمان و تأمين مالي که در همه کشورهاي توسعهيافته مورد قبول است مشکلات را حل کنيم.
به گفته ربيعي، مشکلات نظام بيمه و تأمين مالي مشکل به تنهايي مشکل بيمهها نيست. بايد به کل سيستم توجه کنيم و در نظر داشته باشيم که هر خدشهاي در يکي از اجزاي نظام سلامت درمان و پزشکي اعتماد مردم نسبت به کل اين سيستم را از بين ميبرد.
وي يادآور شد: بايد ميان عقلانيت کوتاه مدت و عقلانيت درازمدت که منشأ توسعه پايدار و توسعه اجتماعي است، تفاوت قائل شويم.
ربيعي در توضيح عقلانيت کوتاه مدت افزود: در اين نوع از عقلانيت ميتوانيم بدون اين که نگران پايداري مالي باشيم به بيمهها فشار بياوريم.
وي ادامه داد: اما؛ در عقلانيت بلندمدت به اين موضوع ميپردازد که با در پيش گرفتن برخي از رويهها بقاي سيستم را براي درازمدت تأمين ميکنيم. در صورتي که بخواهيم پزشکي کشور در موقعيت با ثباتي قرار بگيرد بايد تضمين عقلانيت دراز مدت در اولويت قرار گيرد.
ربيعي با اشاره به اين که بايد به دنبال منابع با ثبات رفت، گفت: متهم کردن بيمههاي دردي را دوا نميکند؛ زيرا همه ميدانيم که مشکل ناپايداري منابع کجا است.
وي با اشاره به اين که هم اکنون رياست شوراي عالي بيمه را بر عهده دارد، گفت: در اجراي طرح تحول سلامت مسير خوبي را طي کردهايم و با همه توان مالي با کم کردن هزينه ساير بخشهاي وزارت کار جهت تحقق اين طرح عظيم همگام با جامعه پزشکي حرکت کردهايم.
وي يادآور شد: به دنبال مديريت بهينه و يکپارچهسازي منابع مالي در حوزه بيمه سلامت هستيم. همچنين استقرار گاين لاين هاي نظام سلامت را پيگيري ميکنيم.
وي ادامه داد: در زمينه تبادل الکترونيک اسناد بستري بيماران بسيار پيشرفت داشتهايم و جهانيسازي خدمات جراحي را از 90 مورد به 120 مورد ارتقا دادهايم.
يکسانسازي رويههاي سازمانهاي بيمهگر پايه، تعيين تعرفههاي خدمات سلامت براي سال 95، ساخت بيمارستان و درمانگاه در کشور، اجراي برنامه کاهش پرداخت از جيب بيمار از ديگر مواردي بود که ربيعي به آنها اشاره کرد.
وي اظهار داشت: دولت تدبير و اميد بر اين باور است که تدبير امور متعلق به نظام کارشناسي از جمله پزشکان است و آنان را همراه خود ميداند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]