واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۲۸ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي: توسعه حملونقل و شهرسازي نياز به سرمايهگذاري ۸۰ ميليارد دلاري دارد موج - وزير راه و شهرسازي توسعه زيربناهاي حملونقل و شهرسازي را نيازمند سرمايهگذاري ۸۰ ميليارد دلاري خواند و بر تغيير رويکرد زبان گفتمان سرمايهگذاري کارشناسان سازمانها به گفتمان بازرگاني بينالمللي تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دومين نشست مقدماتي همايش معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري در «حملونقل» و «مسکن و شهرسازي»با هدف هماهنگي بيشتر براي نشست اصلي اين همايش در مهر سال جاري ديروز، ۳۱ مرداد، با حضور معاونان و مشاوران وزير راه و شهرسازي برگزار شد. در اين نشست سازمانها و شرکتهاي تابعه وزارت راه و شهرسازي به ارائه گزارش و فرصتهاي سرمايهگذاري خود پرداختند.
عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، با تأکيد بر اين که حتي در شرايطي که وضعيت اقتصادي کشور رو به بهبود باشد نياز به سرمايهگذاري خارجي وجود دارد، گفت: حجم سرمايهگذاري مورد نياز در کشور بسيار بيش از آن چيزي است که تصور ميشود. بهطوريکه تنها در حوزه زيربنايي، حملونقل و شهرسازي حدود ۸۰ ميليارد دلار سرمايهگذاري نياز است حال آن که اين ميزان با احتساب ساير حوزهها مانند نفت، پتروشيمي و ساير بخشها چند صد ميليارد دلار برآورد ميشود.
وي با اشاره به تنگناي مالي دولت گفت: در حال حاضر مجموعه بدهيهاي دولت از گذشته تاکنون به بانکها، بخش خصوصي، پيمانکاران و عرضهکنندگان کالا و خدمات حدود ۲۰۰ هزار ميليارد تومان است که اگر اين ميزان به هزينههاي جاري اضافه شود در واقع منابع مالي جدي دولتي براي توسعه سرمايهگذاري وجود ندارد، به طوري که تا حداقل تا ۱۰ سال آينده نميتوان بر استفاده از منابع دولتي متکي بود.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر لزوم تغيير رويکرد گفتمان درون سازماني گفت: با توجه به تغيير و تحولات بينالمللي و ايجاد فضاي جديد، زبان گفتمان سرمايهگذاري کارشناسان و بدنه سازمانها بايد از درون سازماني و دولتي بودن به گفتمان بازگاني و تجارت بينالمللي تغيير يابد و اساس آينده نحوه مديريت اقتصاد ملي بايد به اين سمت برود. هر چند قاعدتا در سنوات آتي وضعيت بودجه و منابع دولتي بهبود مييابد، اما؛ براي خروج از وضعيت تنگناي مالي موجود و رونق اقتصادي، نياز به استفاده از ظرفيتهاي اقتصادي خصوصي و خارجي مانند ترانزيت و تجارت خارجي احساس ميشود.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اين که گشايش فضاي سرمايهگذاري داخلي، سرمايهگذاري خارجي و ترکيب اين دو اقدام بسيار مهمي است و بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد يادآور شد: با توجه به کمبود منابع مالي دولتي٬ حداقل در ۱۰ سال آينده مدلهاي تأمين مالي پروژهها بايد براي استفاده از ظرفيتهاي سرمايهگذاري باشد.
آخوندي ادامه داد: منطق بازار جهاني به مفهوم عام بايد قانع شود که ايران فرصتهاي بسياري براي سرمايهگذاري دارد و در همين راستا از معاونان، مشاوران و مديران ارشد و مديران مياني وزارت راه و شهرسازي و سازمانهاي تابعه درخواست ميکنم موضوع جذب سرمايهگذاري را به عنوان يک استراتژي در دستور کار قرار دهند.
وي افزود: ميتوان فضايي را ايجاد کرد تا از تمام ظرفيتهاي اقتصادي جهاني، منطقهاي و ملي استفاده کرد و پروژهها از طريق همين منابع تأمين مالي شود؛ البته روشهاي سرمايهگذاري متناسب با هر پروژه متفاوت است.
وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اين که براي تسهيل تجارت بايد هماهنگيهايي با وزارت اقتصاد و دارايي و بانک مرکزي صورت پذيرد، گفت: طبق توافق اوليه با وزارت اقتصاد و دارايي و بانک مرکزي، بانک مسکن به عنوان بانک توسعهاي حملونقل به عنوان يک بانک کارگزار ايفاي نقش ميکند که از مديرعامل بانک مسکن ميخواهم در اين زمينه براي روند ايفاي نقش خود بررسيهاي لازم را انجام دهد.
آخوندي خطاب به ارائه دهندگان فرصتهاي سرمايهگذاري پروژههاي زيرساختي ايران در «حملونقل» و «مسکن و شهرسازي» گفت: بايد تصويري از اقتصاد ايران به سرمايهگذاران خارجي ارائه شود تا ابهامات سرمايهگذاران در حوزه تجاري، بازرگاني و حقوقي را برطرف کنيم.
آخوندي با بيان اين که در ارائه فرصتهاي سرمايهگذاري ايران به سرمايهگذاران خارجي در حوزه حملونقل، موضوع حملونقل ترکيبي بايد مورد توجه جدي باشد، گفت: کسي که قصد سرمايهگذاري در بندر شهيد رجايي را دارد بايد بداند چگونه اين بندر با حملونقل ترکيبي پيوند ميخورد.
وي ادامه داد: پروژههاي قابل سرمايهگذاري بايد به نحوي ارائه شوند که يک سرمايهگذار در بندر شهيد رجايي بداند که به چه شکل ميتواند با آپرين حملونقل پيوسته داشته باشد، بنابراين؛ بهرغم اين که ارائه هر پروژه به تنهايي براي سرمايهگذار جذابيت دارد، اما؛ اگر ارتباط پروژهها با يکديگر و به صورت ترکيبي به سرمايهگذاران خارجي معرفي شود چون ارزش مضاعف براي سرمايهگذار ايجاد ميکند.
وي افزود: علاوه بر اين بايد به سرمايهگذار خارجي تصوري از روند و زمان عمليات گمرکي و امور بروکراتيک بدهيم، چراکه؛ فرصت سرمايهگذاري هر چقدر جذاب باشد، اما؛ پيچيدگيها و طولاني شدن عمليات گمرکي و بانکي از جذابيت سرمايهگذاري ميکاهد، ضمن اين که در اين خصوص بانک مرکزي نيز بايد اقداماتي در جهت تسهيل امور بانکي براي سرمايهگذاران خارجي انجام دهد.
نشست اصلي همايش دو روزه معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري در حملونقل، مسکن و شهرسازي ۱۱ و ۱۲ مهر با حضور سرمايهگذاران خارجي برگزار ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]