واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موشكهاي نقطهزن ايران دوربردتر شدند
نویسنده : مهدی پورصفا
رونمايي از موشك نقطهزن فاتح 313 دستاوردي جديد در عرصه موشكي كشور محسوب ميشود كه سلاح جديدي در عرصه هوافضا در اختيار كشور قرار داده است و ميتواند تكيهگاه جديدي در حوزه هوا فضا براي كشور محسوب شود. نگاهي كوتاه به خصوصيات ممتاز اين موشك نكته فوق را براي همگان روشن ميكند كه ايران ميتواند راهي را كه در مسير فناوريهاي موشكي پيموده است ادامه دهد.
نكته مهم درباره اين موشك و رونمايي از آن اين است كه موشك فاتح 313 در شرايطي انجام شده است كه قطعنامه جديد شوراي امنيت سازمان ملل متحد از ايران ميخواهند، توسعه و كاربرد موشكهاي بالستيك را در حوزه حمل تسليحات هستهاي متوقف كند. گرچه ايران هرگونه استفاده از سلاحهاي هستهاي را در دكترين هستهاي خود غيرممكن ميداند، اما اين مسئله ميتواند بهانهاي را فراهم سازد تا فشار بر اصليترين سلاح دفاعي كشور افزايش يافته و زمينه براي تحديد قدرت ايران در حوزه امنيت بينالمللي افزايش يابد.
رونمايي از اين موشك شايد پاسخي به تمام نگرانيهايي باشد كه در اين حوزه از سوي برخي كارشناسان ابراز ميشد و آن را به عنوان يك مهم در امنيت ملي ايران ذكر ميكردند.
موشك فاتح دقيقترين موشك ايراني
موشكهاي فاتح جزو دقيقترين موشكهاي ايراني است كه مدل فاتح 110 در چند نسل مختلف در سالهاي قبل ساخته و تحويل نيروهاي مسلح شده است.
در طراحي موشك نقطهزن فاتح 313 كه نوع جديدي از موشك جديد فاتح به شمار ميرود علاوه بر سبكسازي بدنه، نسل پيشرفتهاي از پيشرانههاي سوخت جامد، مركب و سنسور كه با دانش بومي طراحي شده نيز به كار گرفته شده است. در آزمايش زواياي انجام شده توانمندي سيستمهاي بومي نصب شده در اصابت به هدف به اثبات رسيده است با توجه به آزمايشهاي موفق موشك نقطهزن فاتح 313 توليد انبوه اين محصول در دستور كار وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح قرار گرفته است.
با توليد اين موشك، ايران به جمع انگشتشمار كشورهاي صاحب موشك با سوخت جامد، مركب و نقطهزن با برد 500 كيلومتر پيوست.
اطلاعاتي در خصوص قدرت حمل اين كلاهك منتشر نشده است اما به طور حتم ميتوان طيف مختلفي از كلاهكهاي گوناگون را بر آن نصب كرد تا اهداف دشمن با قدرت منهدم شود.
توان نقطه زني اين توانمندي را به اين موشك ميدهد تا با دقت بسياربالا اهداف مهم از جمله مراكز فرماندهي، تجمع و استقرار دشمن را با دقت بسيار بالا مورد هدف قرار بگيرد و در نهايت تلفات سنگين تري را به دشمن فراهم كند؛ نكتهاي كه هم اكنون مورد تأكيد تمام ارتشهاي روز دنيا قرار دارد.
افزايش دقت موشكهاي بالستيك هم راهبردي است هم اكنون در راس سياستهاي دفاعي كشور قرار دارد كه به وسيله رهبر معظم انقلاب به عنوان هدف اصلي براي نيروهاي موشكي كشور تعيين شده است. افزايش دقت موشكهاي بالستيك هم اكنون به مرز نقطه زني رسيده است و امكان هدف قرار دادن اهداف مهم و استراتژيك با دقت كمتر از يك متر فراهم ميكند.
تدبير رهبر معظم انقلاب براي دقيقتر كردن موشكها
نسل موشكهاي فاتح را ميتوان تدبير رهبر معظم انقلاب براي افزايش توان كيفي نيروهاي ايراني دانست، چراكه بنابر دستور مستقيم ايشان برد موشكهاي راهبردي ايران در 2 هزار كيلومتر متوقف و توان متخصصان ايران بر دقت موشكهاي بالستيك استوار شد. از آن زمان تاكنون قدمهاي بلندي در اين مسير برداشته شده است كه موشك فاتح 313 آخرين محصول آن است.
موشكهاي سري فاتح مهمترين موشكيهايي هستند كه قابليت انهدام سپرهاي موشكي، پايگاهاي نظامي و مراكز استراتژيك امريكا در اطراف ايران را دارد و با حمل سر جنگي 500 كيلوگرمي، كابوسي براي فرماندهان نظامي امريكا در منطقه خواهند بود.
در اين ميان نوع دريايي اين موشك يعني «موشك خليج فارس» به عنوان اصليترين موشك مافوق صوت و بالستيك دريايي ايران ميتواند ناوهاي غول پيكر فرامنطقهاي را در دريا مورد هدف قرار دهد و به راحتي ميتواند پايگاههاي امريكايي را در اطراف ايران كه نزديكترين آنها 70 كيلومتر و دورترين آنها نيز در 120 كيلومتري ما قرار دارند، مورد هدف قرار دهد.
همين مسئله سب شده است تا نصب سامانههاي دفاعي ضد موشك به عنوان يك راهبرد در دستور كار نيروهاي نظامي ايالات متحده قرار بگيرد. موشكهاي سري فاتح را ميتوان يك موشك بالستيك استراتژيك با برد ميانه تعريف كرد كه از يك موتور تك مرحلهاي با سوخت جامد بهره گرفته و 10 سال قبل اولين نسل آن، تست خود را پشت سر گذاشت و از روز يكشنبه نسل جديد آن نيز رونمايي شده است.
موشكهاي سري فاتح از راداري داخلي و الكترواپتيك براي هدايت خود استفاده ميكنند كه به آن دقتي بسيار زياد بخشيده است. به كارگيري روشهاي هدايتي نوين و قابليت نقطه زني روي اين موشك ها، توانايي آنها را در اصابت به هدف بدون انحراف اثبات كرده و ديگر قابليتهاي افزوده شده به موشك فاتح ايران را جزو معدود كشورهاي توليد كننده اين نوع موشك در سطح دنيا قرار داده است.
اگرچه در نسلهاي قبلي اين موشك، سرعت عمل در پرتاب، قدرت تخريب بالا و دقت در هدفگيري متعارف حاصل شده بود، اما امروز اضافه بر قابليتهاي قبلي، نيروهاي مسلح كشورمان قادر خواهند بود با نسل جديد اين موشك اهداف زميني و دريايي، نقاط تجمع دشمن، مراكز فرماندهي، سايتهاي موشكي، زاغههاي مهمات، رادارها و ساير اهداف مورد نظر را به صورت نقطهاي مورد هدف قرار داده و منهدم كنند.
سپر دفاعي امريكا بيمصرف ميشود
شايد مهمترين ويژگي اين موشك جديد را بتوان توانمندي آن براي گذر از تجهيزات ضد موشكي رژيم صهيونيستي عنوان كرد. البته فرماندهان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران بارها با تأكيد بر ناكارآمدي اين سامانهها در مقابل شليك انبوه موشكهاي بالستيك سپاه به سوي اهداف از پيش تعيين شده، گفتهاند كه تمامي سناريوها براي مقابله با اين سپرها انديشيده شده و در روز واقعه، هم امريكايي ها، هم صهيونيستها و هم همپيمانان منطقهاي آنها به ناكارآمدي اين سپرها و قدرت موشكي ايران پي خواهند برد.
در اين ميان سري موشكهاي فاتح 313 ميتواند نقطه اتكايي باشد تا سپر دفاع موشكي اسرائيل تبديل به وسيلهاي بيهوده شود و اين رويايي است كه صنعت دفاعي كشور هم اكنون محقق كرده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]