واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شایش سفارتخانه ها گام مثبتی در گسترش روابط تهران و لندن است
‘ریچارد بیکن’ رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران ضمن ابراز خرسندی از بازگشایی سفارت خانه های دو کشور، این اقدام را گام مثبتی در گسترش مناسبات و همکاری ها میان لندن و تهران توصیف کرد.
آفتاب : به گزارش ایرنا، ‘ریچارد بیکن’، نماینده مجلس عوام در ارتباط با بازگشایی همزمان سفارتخانه های انگلیس و ایران در لندن و تهران، به خبرنگار ایرنا گفت: این خبر خوبی است و من بسیار خوشحال هستم که سفارتخانه های دو کشور قرار است بازگشایی شود.
نماینده پارلمانی حزب محافظه کار تصریح کرد: بازگشایی سفارتخانه ها گام بسیار مهمی در راستای عادی سازی روابط میان انگلیس و جمهوری اسلامی ایران بشمار می آید.
رییس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران افزود: امیدوارم که این مساله سبب همکاری های گسترده تر در بسیاری از زمینه ها اعم از موضوعات آموزشی، فرهنگی و تجاری که به نفع هر دو کشور است، شود.
بیکن همچنین با تأکید بر نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در ایجاد ثبات در منطقه، بازگشایی سفارتخانه های دو کشور را حائز اهمیت دانست و گفت: لندن و تهران دارای مواضع مشترکی در ایجاد امنیت در منطقه هستند؛ بالأخص اینکه ایران نقش راهبردی مهمی در منطقه دارد.
نماینده منطقه ˈساوت نورفولکˈ از حزب محافظه کار پیشتر در گفت وگو با (ایرنا) با تأکید بر اهمیت ازسرگیری روابط لندن با تهران با توجه به ناآرامی های منطقه خاورمیانه تأکید کرده بود: ایران در ایجاد ثبات در منطقه نقش بسزایی دارد و من معتقدم حل این مشکلات بدون حضور ایران امکان پذیر نیست.
وی تصریح داشت: زمانی که ایران می تواند در حل مشکلات منطقه ره گشا باشد چرا باید وقتمان را برای بازگشایی سفارتخانه انگلیس در تهران این قدر صرف کنیم؟.
مراسم بازگشایی و فعالیت کامل سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن روز یکشنبه با حضور "مهدی دانش یزدی" معاون وزیر خارجه ایران و مقامات وزارت خارجه انگلیس برگزار می شود.
در مراسم بازگشایی سفارت ایران در لندن، «محمدحسن حبیب الله زاده» کاردار سفارت ایران در انگلستان، شماری از میهمانان انگلیسی و ایرانی ازجمله اعضای گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران و روسای نهادهای ایرانی و ایرانیان مقیم حضور خواهند داشت.
بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن همزمان با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران با حضور «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه این کشور صورت می گیرد.
انتشار خبر بازگشایی سفارت انگلیس در تهران در روز یکشنبه آینده با حضور فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه این کشور، بازتاب گسترده ای در روزنامه های مهم انگلیس داشته است.
روزنامه «فایننشال تایمز» دراین باره نوشت: انگلیس و ایران یک گام مهم برای ازسرگیری روابط کامل دیپلماتیک در روز یکشنبه با بازگشایی سفارت انگلیس در تهران بر خواهند داشت.
این روزنامه افزود: فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس قرار است برای بازگشایی سفارت این کشور که در سال 2011 میلادی بسته شد به تهران سفر کند.
گاردین نیز نوشت: «بازگشایی سفارت انگلیس در تهران همزمان با گرم شدن روابط ایران و غرب به دنبال توافق میان ایران و پنج به علاوه یک در مورد برنامه هسته ای ایران صورت می گیرد».
این روزنامه افزود: «سفر فیلیپ هاموند به ایران که نخستین سفر یک وزیر خارجه این کشور در 12 سال اخیر محسوب می شود، به دنبال سفر وزیران خارجه فرانسه و ایتالیا و همچنین مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران انجام می شود.»
روزنامه گاردین در گزارش خود همچنین نوشت که یک هیئت تجاری و «سیمون گس» مدیر امور سیاسی دفتر وزارت خارجه انگلیس، هاموند را در این سفر به تهران همراهی می کنند. گس، یکی از اعضای گروه ارشد مذاکره کننده انگلیس در گروه پنج به علاوه یک بود.
به نوشته گاردین، قرار است در ابتدای فعالیت سفارت، گروه کوچکی از دیپلمات ها به ریاست «آجی شارما» که تاکنون کاردار غیرمقیم انگلستان بود، در تهران مستقر شوند. سفارت انگلیس در ایران از سال 2011 (1390) تاکنون بسته بوده است و سطح روابط دو کشور به داشتن کاردار غیرمقیم در تهران و لندن کاهش پیداکرده بود.
در هشتم آذرماه 1390 به دنبال ورود تعدادی از دانشجویان به سفارت انگلیس در تهران، لندن روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با کشورمان قطع و از دیپلمات های ایرانی نیز خواست خاک این کشور را ترک کنند.
اما به دنبال دیدار وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و انگلستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ اول مهرماه 1392 و متعاقب دیدارهای برگزارشده بین مسئولان وزارت امور خارجه دو کشور در نیویورک و ژنو، وزارت امور خارجه 20 آبان 1392، محمدحسن حبیب الله زاده را به عنوان کاردار ترددی کشورمان در انگلیس تعیین و به طرف انگلیسی معرفی کرد.
همزمان با این اقدام ، وزارت امور خارجه انگلیس نیز «آجی شارما» را به عنوان کاردار غیرمقیم خود در تهران معرفی کرد.
شارما از سال 2012 میلادی رییس بخش ایران در وزارت خارجه انگلیس بوده و در خلال سال های 2007 تا 2008 نیز به عنوان معاون سفیر انگلیس در تهران فعالیت کرده است.
ایران و انگلیس در پی مذاکرات و توافقات به عمل آمده، از اول اسفندماه 1392 نیز رسما به وضعیت حفاظت منافع پایان دادند و ازآن پس به صورت مستقیم و از طریق کارداران غیرمقیم خود روابط دوجانبه را دنبال کردند.
از ابتدای اسفندماه 1392 همچنین بخش کنسولی سفارت ایران در انگلیس به صورت کامل بازگشایی و کلیه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه گردید.
از همان تاریخ نیز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران بر فراز ساختمان سفارت در منطقه «کنزینگتون» لندن و اماکن دیپلماتیک کشورمان در لندن برافراشته شد.
حبیب الله زاده کاردار جمهوری اسلامی ایران در انگلستان اخیرا درباره روابط با انگلستان گفته بود در طول یک و نیم سال گذشته، باوجود برخی مشکلات، رایزنی های دو کشور در مورد امور دوجانبه، منطقه ای و پارلمانی انجام و هیئت هایی بین دو کشور تبادل شده است.
به گفته وی، هم اکنون بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن فعال است و خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم ارائه می کند.
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]