واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۳۸ب.ظ)
امضاي تفاهم نامه توسعه روابط تجاري ايران و پاکستان در زاهدان موج-تفاهم نامه سومين نشست کميته مشترک تجارت مرزي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي پاکستان از سوي سرپرستان دو هيات ايراني و پاکستاني با هدف توسعه روابط اقتصادي و تجاري شامگاه 29مرداد در زاهدان امضا شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين نشست پس از دو روز مذاکره در روزهاي 28 و 29مرداد بين هيات ايراني به سرپرستي نادر ميرشکار رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان و هيات پاکستاني به سرپرستي دکتر سعيدخان جدون رئيس گمرک ايالت بلوچستان پاکستان به کار خود پايان داد.
در اين نشست طرفين بر توسعه روابط اقتصادي و تجاري بين دو استان همسايه(سيستان و بلوچستان ايران و ايالت بلوچستان پاکستان)، ايجاد تسهيلات لازم در افزايش مبادلات تجاري مرزي و اجراي تصميمات نشستهاي اول و دوم کميته مشترک تجارت مرزي تاکيد کردند.
مذاکرات اين دور طرفين نيز در فضاي دوستانه و توأم با درک متقابل انجام شد.
در تفاهمنامه سومين نشست کميته مشترک تجارت مرزي ايران و پاکستان آمده است:
1- دو طرف از افزايش ساعت کاري گمرکات در ميرجاوه و تفتان ابراز رضايت کردند و به منظور حذف موانع تجارت مرزي و با هدف تبادل اطلاعات تجاري موافقت خود را براي برگزاري ملاقاتهاي مرزي با حضور مقامات گمرکي، پايانه، مهاجرت و مرزباني در هر سه بخش تحت نظرت گمرکهاي دو طرف اعلام نمودند، نتايج حاصل شده در کميته ساليانه بعدي اعلام خواهد شد.
2- طرف ايراني بر اجراي توافقات قبلي در خصوص دفاتر قرنطينه اي در ميرجاوه، پيشين، ريمدان و کوهک تاکيد کرد و طرف پاکستاني نيز درخواست کرد تا زمان اجراي تعهدات اين کشور مبني بر تأسيس مراکز قرنطينه اي خود، از مراکز قرنطينه اي ايران استفاده کند، طرف ايراني سرمايه گذاري مشترک توسط بخش خصوصي دو کشور تحت نظارت دولتهاي ذيربط را پيشنهاد کرد.
3- دو طرف در خصوص باز کردن نقاط جديد مرزي/گذرگاههاي جديد بين المللي، پس از انجام مطالعات و امکان سنجي، در نقاط پيشنهادي و اعلام نتايج آن به مقامات مربوطه توافق کردند.
4- طرف ايراني با اشاره به پنج بازارچه مرزي در ميرجاوه، کوهک، جالق، پيشين و ريمدان و وجود ايستگاههاي گمرکي پاکستان در بازارچههاي مذکور، از طرف پاکستاني درخواست کرد تا سه ايستگاه گمرکي ديگر در مقابل بازارچههاي پيشنهادي ايران شامل شمسر، روتک و ايرافشان فعال کند، طرف پاکستاني متعهد شد با انجام بررسيهاي لازم از اين نقاط، در سه ماه آينده نتيجه را به اطلاع طرف ايراني برساند.
5- طرف پاکستاني با اشاره به ظرفيت موجود در بازارچههاي مرزي ايران، علاقه مندي خود را به استفاده از تسهيلات انباري موجود در ميرجاوه اعلام داشت، طرف ايراني نيز موافقت کرد که يک پايانه تجاري اختصاصي در ميرجاوه توسط اتاق بازرگاني زاهدان احداث کند و طرف پاکستاني ميتواند در اين پروژه و صنايع وابسته از جمله بسته بندي همکاري و سرمايه گذاري کند.
6- طرفين خشنودي خود را از اجراي بند 11 دومين نشست کميته مشترک تجارت مرزي در مورد بررسي تعرفههاي ترجيحي(PTA) که قرار است در جلسه آينده ملاقات مقامات دو کشور که در تاريخ سوم و چهارم شهريور سال جاري در اسلام آباد برگزار و بازنگري شود اعلام کردند.
7-طرفين رضايت خود را از افزايش تعداد مراکز کنترل بهداشتي انبه پاکستان اعلام و در اين راستا نسبت به افزايش تعداد مراکز مشابه براي ديگر محصولات کشاورزي از جمله برنج پاکستان توافق کردند.
8-طرفين موافقت کردند در سه ماه نسبت به ارائه ليست اسامي نمايندگان براي ايجاد کميته مشترک اتاقهاي بازرگاني کويته و زاهدان اقدام کنند.
9-طرف ايراني براي برگزاري نمايشگاه در کويته در صورت تأمين مکان و امنيت در آن شهر اعلام آمادگي کرد و متقابلاً به طرف پاکستاني براي برپايي نمايشگاه در زاهدان پيشنهاد داد که طرف پاکستاني متعهد شد پس از انجام هماهنگيهاي لازم نتيجه را در يک ماه آينده به هيات ايراني اعلام کند.
10- طرف پاکستاني درخواست کرد تا نارنگي و سيب زميني به فهرست کالاهايي که قابليت واردات توسط مرز نشينان را دارد افزوده شود که طرف ايراني نير از طرح اين موضوع به مقامات مربوطه خبر داد.
11- به منظور بهبود روابط بانکي و مالي، دو طرف موافقت خود را براي احداث بانک در زاهدان و کويته اعلام کردند.
12- طرفين به منظور استفاده از ظرفيتهاي شيلاتي خود براي همکاري در زمينه ساماندهي فعاليتهاي قايقهاي ماهيگيري توافق کردند، آنها همچنين براي تسهيل تردد بار و مسافر از طريق دريا براي ايجاد خطوط کشتيراني دريايي و تردد لنچ ها ميان بندر چابهار و گوادر توافق کردند.
13- دو طرف موافقت خود را براي بررسي سرمايه گذاري مشترک در زمينههاي چرم، نساجي، سيمان، معادن، انرژي، گردشگري و خدمات فني مهندسي اعلام کردند.
14- طرف ايراني پذيرفت تا اختلاف قيمت سوخت را با توجه به قيمتهاي جهاني مد نظر قرار داده و موضوع را به مقامات ذيربط منعکس کند.
15- گمرک دو طرف براي تبادل الکترونيکي اطلاعات توافق کردند.
16- طرف ايراني خواستار تردد قطار به اين استان به صورت دو نوبت در ماه شد و طرف پاکستاني نيز اين مهم را پذيرفت و نيز اعلام داشت که در صورت بارگيري 50درصد واگنهاي قطار در مسير برگشت به پاکستان، آمادگي دارد تا اين قطار را به صورت هفته اي به حرکت درآورد.
17- دو طرف موظف شدند امکان پرواز مستقيم زاهدان کويته را بررسي و نتيجه را در شش ماه آينده به اطلاع يکديگر برسانند.
18- دو طرف توافق کردند براي تسهيل تردد رانندگان دو کشور، رواديد کثيرالورود شش ماهه با اقامت 30 روزه و بدون در نظر گرفتن محل تولد صادر کنند، دو طرف همچنين توافق کردند روند صدور رواديد گردشگري تسريع يابد.
19- طرف پاکستاني در جواب به درخواست طرف ايراني مبني بر ايجاد امکانات رفاهي براي رانندگان در خاک پاکستان اعلام کرد: در مسير تفتان کويته براي اين موضوع زمين اختصاص داده شده است و پيشرفت اين طرح را در نشست ساليانه بعدي ارائه خواهد داد.
20- دو طرف موظف شدند تهديدات و مشکلات امنيتي پيش آمده براي رانندگان در مسير زاهدان به کويته را به اطلاع مقامات مربوط برسانند.
طرف پاکستاني آمادگي خود را براي برگزاري چهارمين نشست کميته مشترک تجارت مرزي در کويته در سال 1395(2016 ميلادي) اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]