واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۵۶ب.ظ)
توان متقاضيان با قيمتهاي مسکن مهر فاصله دارد موج - ساير رسانه ها؛ عضو هيأت مديره کانون انبوهسازان کشور با بيان اينکه توان متقاضيان با قيمتهاي مسکن مهر فاصله دارد، ميگويد: تزريق حدود 5 هزار ميليارد تومان به پروژه مسکن مهر نميتواند در افزايش پايه پولي و ايجاد تورم تأثير چنداني بگذارد و نگرانکننده نيست.
ايسنا نوشت:
سيد محمد مرتضوي، عضو هيأت مديره کانون انبوهسازان کشور، اظهار کرد: در حال حاضر بحث پايان پروژههاي کمتر از 75 درصد پيشرفت فيزيکي مسکن مهر مطرح است که با توجه به طولاني بودن زمان و محدوديت منابع، امکان گردش مالي سخت است و اين نگراني وجود دارد که ورود منابع بيشتر باعث تورمزايي شود.
وي افزود: بايد توجه داشت که رکود از يکسو و نياز به مسکن از سوي ديگر باعث ايجاد خلائي شده که براي پر کردن آن نياز به تزريق منابع جديد داريم. اگر تورمزايي در بخش مسکن معادل چيزي که در سطح جامعه تجربه ميکنيم باشد، طبيعتا مشکل خاصي به وجود نميآيد و تزريق حدود 5 هزار و 500 ميليارد تومان براي مسکن مهر نميتواند نگرانکننده باشد.
اين کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: از سوي ديگر هرچه در تأمين منابع مورد نياز مسکن مهر تأخير صورت گيرد با فرسودگي واحدهايي که به تدريج عمر مفيد خود را از دست ميدهند مواجه ميشويم که اين مساله باعث هدر رفت قابلتوجهي از سرمايههاي ملي خواهد شد.
به گفته مرتضوي، افزايش قيمت مصالح و نتيجتا افزايش پرداختيهاي متقاضيان مسکن مهر، موضوعي بوده که در سالهاي 1392 و 1393 مورد رسيدگي قرار گرفته و تعديلهاي مشخصي را با در نظر گرفتن نحوه محاسبه و فرمولهايي که وزارت راه و شهرسازي تدوين کرده، محاسبه و در نظر گرفته شد تا به پيمانکاران پرداخت شود.
وي تأکيد کرد: با توجه به اينکه اينها ارقام قابلملاحظهاي بوده و پيمانکاران بسياري از سايتهاي مسکن مهر در حال کار کردن بر روي آنها بودند، تفاوت قيمتها به اندازهاي رسيد که از توان مالي متقاضيان خارج شد. به همين دليل در طول چند سال گذشته زمينهسازيهايي در قالب مذاکرات طولاني و سنگين با بانک مرکزي و بانک مسکن به عمل آمد تا ضمن جلوگيري از ايجاد تورم ناشي از تزريق نقدينگي، منابع لازم براي اتمام پروژههاي مسکن مهر تأمين شود.
اين کارشناس اقتصاد مسکن با بيان اينکه بانک مرکزي پيشنهاد کرد تأمين منابع از محل بازگشت تسهيلات 42 هزار ميليارد توماني مسکن مهر انجام شود، گفت: بنا بر اين شد تا بانک مسکن از سيستم بانک مرکزي استقراض و بخشي از تسهيلات را تأمين کند.
مرتضوي ادامه داد: طبيعتا بانک مسکن بايد به سراغ پروژههايي ميرفت که بيش از 95 درصد پيشرفت فيزيکي داشته و زودتر به سرانجام ميرسيدند. از اين جهت واحدها آماده و با اين تغيير و تحول، امکان فروش اقساطي براي متقاضيان از محل بازگشت منابع فراهم ميشد.
وي، مرحله بعد را اتمام پروژههاي بالاي 75 درصد پيشرفت عنوان و خاطرنشان کرد: به اکثريت اين پروژهها مبالغ اختصاص يافته، اما؛ در مورد نحوه پرداخت، مباحثي وجود داشت. بانک ميگويد که پايان کار با پرداختيها همزمان انجام شود تا روند ساختوساز سرعت بگيرد و بحث فروش اقساطي به سرانجام خوبي برسد. اين نوعي خدماتدهي متقابل است که بانک منابع را تزريق کند و انبوهسازان هم به کار سرعت بدهند. در اکثر استانها اين مدل موفق بوده و بحث تورمزايي هم نگراني حاد و خاصي نيست؛ چون غالب پرداختيها از محل بازگشت تسهيلاتي تأمين شده که قبلا پرداخت شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]