واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تا پایان سال 94 سطح روابط به سفیر میرسد
کد خبر: ۵۲۵۹۹۶
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰ - 22 August 2015
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به بازگشایی سفارت انگلیس در ایران، گفت: اگر انگلیسی ها همان سیاست گذشته خود را در قبال ایران اتخاذ کنند، این بازگشایی جای خوشحالی ندارد.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با تاکید بر اینکه برای بازگشایی سفارت انگلیس نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی نیست، در خصوص بازگشایی سفارت بدون خدمات کنسولی اظهار داشت: وقتی سفارتی بدون خدمات کنسولی در کشوری بازگشایی می شود تنها دلیل آن را می توان نگاه سیاسی در جهت تنش زدایی دانست.
نماینده سابق مردم اسلام آباد غرب در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: ایران و انگلیس نیز در عمل با بازگشایی سفارت بدون خدمات کنسولی سعی می کنند مانع تساعد و گسترش بحران فی ما بین این دو کشور شود و اراده سیاسی طرفین را نشان دهند آن است که در هر دو کشور تلاش برای تنش زدایی در روابط وجود دارد.
تجربه تلخ در روابط با انگلیس
وی اظهار داشت: با این حال ایران حق دارد که همچنان با نگرانی به روابط با انگلیس نگاه کند برای این مسئله دو دلیل دور و نزدیک وجود دارد. ما فراموش نمی کنیم که در سال 1990 میلادی در شرایطی که از سمت ایران سیاست تنش زدایی اتخاذ شده بود انگلیسی ها با کمک برخی کشورهای اروپایی موضوعی تحت عنوان حقوق بشری و سیاسی در ایران را دنبال کردند. به وایطه این سیاست عملا فرصت روابط مناسب بین ایران و اروپایی ها هشت سال بی پایه از بین رفت.
فلاحت پیشه با بیان اینکه باید مواظب باشیم تجربه دهه 90 میلادی تکرار نشود تاکید کرد: نباید اجازه دهیم دور تازه گشایش روابط ایران و انگلیس به فرصت کشی دیپلماسی تبدیل شود.
کارشناس مسائل بینالملل به دلیل نزدیک برای بدبینی ایران نسبت به انگلیس اشاره کرد و گفت: امادلیل نزدیک تر در موضوع هسته ای است، در این موضوع انگلیسی بالاترین سطح فشار را راهبری کرد و کمتر از آمریکا عمل نکرد اما وقتی کار به توافق رسید سعی کرد در قالب توافق جهانی با ایران، سیاست همسویی را اتخاذ کند.
وی تاکید کرد: به اعتقاد بنده این گشایش را از لحاظ سیاسی باید به عنوان فرصت تلقی کرد منتهی ارزیابی روابط و گسترش آن روابط باید بر اساس شاخصها عینی باشد. باید نقش انگلیس در ادامه راه تنش زدایی هسته ای را زیر نظر داشت تا اگر مسائل انحرافی را مجدد مطرح کردند بتوان سیاست درستی اتخاذ کرد. اما اگر تجربه های گذشته تکرار نشود و قصد دخالت در امور داخلی ایران را نداشته باشد مشخص می شود روابط دو کشور در مسیر درستی قرار گرفته است.
توجه به روابط اقتصادی
فلاحت پیشه با بیان اینکه باید نوع روابط اقتصادی دو کشور بعد از بازگشایی سفارت را مد نظر قرار داد، اظهار داشت: در سال 80 هجری روابط اقتصادی دو کشور محدود به واردات کالای لوکس از انگلیس بود که سودی را متوجه ایران نمی کرد اما آنها در عضو با حساسیت خاصی تحریم ها را دنبال کردند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرد که حداقل تا پایان سال 94 سطح روابط به سفیر ارتقا می یابد اما این موضوع منوط به توافق هسته ای و سیاست ها اتخاذ شده از سوی انگلیسیها است.
وی تاکید کرد: انگلیسی نگاه حیثتی به سفارت ندارند اما می خواهند که سفارت در عالی ترین سطح باز باشد و خیلی اگر سیاست استعماری را دنبال کنند بازگشایی سفارت اتفاق خوبی نیست با این حال ممکن است شاهد تغییرات اخلاقی و سیاسی در انگلیسی ها باشیم.
نماینده سابق مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اعتقاد دارم تغییر در اخلاق و سیاست انگلیس به دلیل تغییر در شاخص های سیاست خارجی شان نیست بلکه آنها واقعیت قدرت ایران را همراه با کشورهای قدرتمند جهانی پذیرفتهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]