واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تأیید رسمی کشته شدن مرد شماره 2 داعش/ ادعای ایهود باراک درباره طرح حمله رژیم اسرائیل به ایران/ درخواست کره شمالی از شورای امنیت
بیانیه کاخ سفید درباره کشته شدن مرد شماره 2 گروه تروریستی داعش، پیوستن 30 ژنرال و دریادار آمریکایی به حامیان توافق هسته ای ایران، ادعای سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا درباره توافق ایران و آژانس، از برنامه خارج شدن طرح حمله رژیم اسرائیل به ایران در سال 2011 و درخواست کره شمالی برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۵۲۵۹۴۹
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲ - 22 August 2015
بیانیه کاخ سفید درباره کشته شدن مرد شماره 2 گروه تروریستی داعش، پیوستن 30 ژنرال و دریادار آمریکایی به حامیان توافق هسته ای ایران، ادعای سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا درباره توافق ایران و آژانس، از برنامه خارج شدن طرح حمله رژیم اسرائیل به ایران در سال 2011 و درخواست کره شمالی برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش «تابناک»، کشته شدن فرد شماره دو گروه تروریستی داعش در حمله هوایی آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. شبکه تلویزیونی «العربیه» اشاره می کند که کاخ سفید با انتشار بیانیه ای، کشته شدن «حاجی معتز»، مردم شماره دو داعش را در حملات سه روز پیش جنگده های آمریکا به عراق تأیید کرده است. در بیانیه کاخ سفید آمده فاضل احمد الحیالی که به حاجی معتز شهرت داشت و معاون فرمانده گروه تروریستی داعش بود در حمله هوایی روز 18 اوت به یک دستگاه خودرو در شهر موصل عراق کشته شد. فردی که وی را همراهی می کرد و از فعالان رسانه ای داعش به نام ابو عبدالله بود نیز در این حمله جان باخت. الحیالی عملیات داعش را هم در عراق و هم سوریه پشتیبانی می کرد و مسئولیت این عملیات را در عراق بر عهده داشت.
*****
اما مباحث مربوط به بررسی توافق هسته ای ایران در کنگره آمریکا نیز امروز همچنان در مرکز توجه مطبوعات و رسانه ها قرار دارد. در این زمینه، پایگاه اینترنتی «هیل» از پیوستن 30 ژنرال و دریادار بازنشسته آمریکایی به جمع حامیان توافق هسته ای ایران خبر داده است. در این مطلب اشاره شده که پیش از این 100 سفیر سابق آمریکا، 29 دانشمند، 60 مسئول امنیتی آمریکا و 11 مسئول امنیتی و نظامی رژیم اسرائیل نیز از این توافق حمایت کرده بودند. همه این افراد اعلام کرده اند که توافق ایران، چه از نظر خود توافق و چه از نظر پیامدهای احتمالی آن برای امنیت خاورمیانه و آمریکا، یک توافق بسیار خوب است. به عقیده هیل، آمریکا و متحدانش توانسته اند یک توافق بسیار خوب را به دست بیاورند. بنابراین، هیچ دلیل خوبی برای مخالفت با این توافق وجود ندارد و تنها دلایلی که مطرح می شود، سیاسی و حزبی هستند.
*****
در همین حال و در ادامه واکنش ها به گزارش های منتشره درباره توافقات محرمانه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، سفیر رژیم اسرائیل در آمریکا از ترتیبات در نظر گرفته شده میان ایران و آژانس به شدت انتقاد کرده است. بر اساس گزارش «سی بی اس»، ران درمر در تازه ترین موضع گیری در مخالفت با برنامه جامع اقدام مشترک هسته ای، توافق های دوجانبه ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را مضحک و نامعقول خوانده است. وی همچنین مدعی شده: «توافق هسته ای، برنامه ایران را برای دستیابی به بمب به پیش می برد. توافق نه تنها مسیر ایران را برای دستیابی به سلاح هسته ای مسدود نمی کند، بلکه در حقیقت این مسیر را هموار می کند و اگر هم ایران به این توافق پایبند بماند تا بخواهد حسن نیت خود را نشان دهد، فقط چند سال دستیابی اش را به سلاح هسته ای به تعویق می اندازد».
*****
روزنامه «هاآرتص»، اظهارات وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل را بازتاب داده که مدعی شده طرح حمله به تأسیسات هسته ای ایران در سال 2010 به طور جدی در این رژیم مطرح بوده، اما از دستور کار خارج شده است. به گفته وی، طرح رژیم اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته ای، در سال 2011 به علت آنکه موشه یعلون، وزیر امور استراتژیک پیشین و وزیر دفاع کنونی و یووال استینیتز، وزیر دارایی پیشین و وزیر انرژی کنونی در لحظه آخر تغییر عقیده دادند، از دستور کار خارج شد. باراک می افزاید این طرح در فاصله سال های 2009 و 2010 و در زمانی ریخته شد که وی و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به این باور رسیدند که حمله باید پیش از گسترش تأسیسات هسته ای ایران و یا پیش از آنکه ایرانی ها بتوانند تأسیساتی زیرزمینی برای ناکارآمد کردن حمله بسازند، صورت گیرد.
*****
در مطلبی دیگر درباره ایران، روزنامه «گاردین» به موضوع بازگشایی سفارت انگلیس در ایران پرداخته و پیشنهاد کرده که دولت انگلیس به طور رسمی بابت نقش خود در کودتای 28 مرداد 1332 از ایران عذرخواهی کند. این روزنامه به «فیلیپ هاموند»، وزیر خارجه انگلیس پیشنهاد کرده در مراسم بازگشایی سفارت آن کشور در تهران که روز یکشنبه انجام میشود، بابت رفتار لندن در قبال تهران، از جمله در کودتای 28 مرداد عذرخواهی کند. نویسنده این مطلب، بازگشایی سفارت انگلیس در تهران را یک گام رو به جلو خوانده، اما افزوده: «هاموند باید به رویدادهایی مانند کودتای مورد حمایت انگلیس در سال 1953 اعتراف کند». وی اشاره می کند که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا پیشتر به نقش کشورش در کودتای مذکور اشاره کرده، اما انگلیس تاکنون در این زمینه سکوت کرده است.
*****
در نهایت، در میان دیگر مطالب، درخواست کره شمالی برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت جهت بررسی اوضاع در شبه جزیره کره، مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، معاون نماینده کره شمالی در سازمان ملل با توجه به وقایع اخیر در شبه جزیره کره در نشستی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل گفت: در چهارم اوت، انفجار بمب در منطقه غیرنظامی کره جنوبی رخ داد و در 10 اوت، سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی ادعای ورود غیرقانونی به منطقه غیر نظامی آن کشور و مین گذاری عمدی را مطرح کرد و مدعی شد این اقدامات توسط کره شمالی صورت گرفته است. وی ضمن غیرواقعی خواند این اتهامات، اوضاع در شبه جزیره کره را نتیجه اقدامات سیاسی و نظامی خصمانه نیروهای نظامی آمریکا و کره جنوبی خواند و تاکید کرد: «اوضاع در این منطقه فاصله کمی با جنگ دارد؛ لذا از شوراى امنیت درخواست جلسه فورى کرده ایم».
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]