واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۰ق.ظ)
بانک جهاني گزارش داد: افت 3.3 درصدي رشد کشاورزي کامبوج طي دو سال اخير موج - بانک جهاني گزارش کرده است که بخش کشاورزي کامبوج طي سال هاي 2004 تا 2012، 5.3 درصد (پنج مميز 3)، رشد داشته و اين ميزان براي سال هاي 2013 و 2014 به کمتر از 2 درصد رسيده است.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، بر اساس آمار موجود رشد 5.3 درصدي کشاورزي کامبوج جزء بالاترين نرخ هاي رشد اين بخش در جهان بوده است.
به گزارش بانک جهاني، بازده تمامي محصولات کشاورزي کامبوج طي دوره زماني ده ساله مورد بحث، 4% افزايش يافته است و توليد محصولات کشاورزي در سطح قيمت رقابتي اين امکان را براي کامبوج به وجود آورده است که ضمن افزايش صادرات کشاورزي خود با توليد کنندگان تايلند، ويتنام و ميانمار نيز رقابت کند.
در گزارش بانک جهاني آمده است که سطح زندگي بسياري از کشاورزان کامبوجي که در سطح وسيعي به کشاورزي مي پردازند و به ويژه محصولاتي مانند برنج توليد مي کنند در اين دوره زماني ارتقا پيدا کرده بود.
بهبود وضعيت کشاورزي در کامبوج منجر به افزايش دو برابري دسمتزد کارگران اين بخش طي اين دهه و نجات چهار ميليون نفر از فقر شده بود و فقر در اين کشور از 50 درصد در سال 2004 به 18 درصد در سال 2012 کاهش يافت.
بر اساس گزارش منتشر شده تمرکز توليد محصولات کشاورزي کامبوج بر توليد برنج است، امّا؛ در دهه مذکور توليد محصولات سودآور مانند سبزيجات و ذرت نيز مورد توجه قرار گرفته است.
تنوع فعاليت براي کشاورزان کامبوجي يکي از دلايل رشد اين بخش محسوب مي شود، مثلاً؛ يکي از کشاورزان کامبوجي در اين باره گفته است که در سال هاي ميان 2004 تا 2012 با خريد 950 اردک و نگهداري از آنها روزي 900 تخم اردک فروخته است.
يکي ديگر از کشاورزان کامبوجي نيز اظهار کرده است که درآمد روزانه کارگران بخش کشاورزي در اين کشور حدود 5 دلار بوده و توليد سبزيجات جزء سودآورترين بخش هاي کشاورزي محسوب مي شده است.
مکانيزه شدن کشاورزي و استفاده از کودهاي با کيفيت بالاتر نيز به کشاورزان براي افزايش بهره وري و در نتيجه درآمد بهتر در دوره مورد بحث کمک کرده است.
بخش مهمي از رشد توليد محصولات کشاورزي کامبوج به دليل گسترش سطح زير کشت و نه به دليل زمين مناسب بوده است.
همچنين، افزايش قيمت مواد غذايي مانند برنج نيز درآمد بيشتري براي کشاورزان اين کشور به وجود آورده است.
يک اقتصاددان ارشد بخش کشاورزي بانک جهاني اظهار کرده است: برخلاف دوران طلايي بخش کشاورزي کامبوج طي دو سال گذشته در نتيجه کاهش جهاني مواد غذايي رشد بخش کشاورزي اين کشور به زير 2 درصد کاهش يافته است.
کاهش رشد اقتصادي کشاورزي اين کشور باعث از دست دادن روزانه 0.7 دلار در روز و در نتيجه دو برابر شدن نرخ فقر در اين کشور شده است و فقر در اين کشور به 40 درصد رسيده است.
بنا به گزارش بانک جهاني، اين ميزان از آسيب پذيري کشاورزان کامبوجي و به ويژه مالکان مزارع کوچک، نشانه دهنده ناتواني آنان در پاسخ به به شوک هاي اقتصادي و آب و هوايي است.
زيرساخت هاي ضعيف، آبياري سنتي، جاده هاي روستايي نامناسب و دسترسي ناکافي به فن آوري از جمله چالش هاي اصلي پيش روي کشاورزان کامبوجي است.
مثلاً؛ يکي از کشاورزان کامبوجي اظهار کرده است: من در اوايل سال جاري ميلادي به دليل عدم بارش باران محصول برنج خود را از دست دادم.
افزودن به قابليت هاي کشاورزان و ايجاد کشاورزي توليدي، رقابتي و مدرن و تنوع بخشيدن به محصولات از جمله الزامات آنان براي توانمندي در مقابل افزايش هزينه هاي ورودي، نوسانات قيمت و خطرات آب و هوا است.
همچنين لازم است که کشاورزان از طريق مديريت بهتر منابع موجود و کاهش هزينه هاي لجستيک به درآمد خودشان اضافه کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]