واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۱۱ب.ظ)
حضور وزير ورزش در سومين همايش مکملهاي غذايي و رژيمي گودرزي: مواد نيروزا اعتماد به نفس کاذب در ورزشکاران ايجاد ميکند موج - وزير ورزش و جوانان امروز (چهارشنبه) در سومين همايش مکملهاي غذايي و رژيمي حضور يافت.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از فدراسيون پزشکي ورزشي، محمود گودرزي امروز در سومين همايش مکملهاي غذايي و رژيمي که در محل هتل المپيک مجموعه ورزشي آزادي تهران برگزار شد با تأکيد بر اهميت برگزاري اين همايش و نقشي که ميتواند در ارتقاي سطح آگاهي شرکتکنندگان اهالي حوزه سلامت و ورزش داشته باشد، اظهار داشت: متأسفانه پديده دوپينگ ساليان درازي است که مشکلات عديدهاي براي جوانان در سراسر دنيا ايجاد کرده است و با توجه به وجود ارتباطات ورزشي بينالمللي اين پديده وارد کشور ما هم شد. با وجود اين معتقدم دوپينگ در کشورما نسبت به کشورهايي که ورزشکاران دوپينگي زيادي دارند، خيلي شايع نيست و از اين جهت بايد از کساني که ورزشکاران را راهنمايي ميکنند و چه کساني که از آنها مراقبت ميکنند، قدرداني کرد.
وي افزود: با وجود اين دوپينگ در ورزش ما هم وجود دارد و شيوع مواد نيروزا و تحصيل نامشروع قدرت بهويژه در رشتههاي قدرتي وجود دارد، البته بحراني نيست و هر از گاهي با اعلام اسامي معدود ورزشکاران دوپينگي مواجه ميشويم و اين يعني سلامت اکثر قريب به اتفاق جامعه ورزش کشور.
وزير ورزش و جوانان با اشاره به سوابق تحقيقات خود و دکتر محمد تقيخاني، سرپرست فدراسيون پزشکي ورزشي در موضوع دوپينگ در ورزش در دهه 60 خاطرنشان کرد: به هر حال گروهي از جوانان با اين موضوع درگير هستند. در بخش ورزش، فدراسيون پزشکي ورزشي فعاليتهاي وسيعي براي مقابله با شيوع هر چه بيشتر دوپينگ انجام ميدهد؛ چرا که اين پديده علاوه بر اثرات نامطلوي بر سلامت افراد، مشکلات اجتماعي ايجاد کرده و به لحاظ ملي حيثيت کشور را خدشهدار ميکند، در نتيجه ضروري است اين تلاش ها ادامه يابد.
گودرزي با اشاره به اين که دوپينگ ورزشکاران در سطح ملي بر حيثيت ملي کشورهاي مختلف تاثير مي گذارد، ادامه داد: ما وظيفه داريم هم مراقب سلامت جسمي ورزشکارانمان باشيم و هم با توجه به اهميت حيثيت کشور دقت عمل بالايي در اين رابطه داشته باشيم در اين ميان وقتي از برخي ورزشکاران مي پرسيم چرا از اين مواد استفاده مي کنيد؟ ميگويند که ورزش در دنيا سخت شده است و ديگران هم استفاده ميکنند اگر ما هم مثل آنها نباشيم، نمي توانيم رقابت داشته باشيم.
وي با تأکيد بر اين که علم ورزش و موضوع مکملهاي مجاز اين مشکل را براي ورزشکاران مرتفع کرده است، خاطر نشان کرد: به عنوان يک معلم، مربي و کسي که با ورزشکاران رشتههاي مختلف در ارتباط بودهام، ضروري است که يادآور شوم اين مواد دوپينگي اعتماد به نفس کاذب در ورزشکاران ايجاد ميکند و بايد از اين جهت نيز روي موضوع کار شود. به هر حال دوپينگ در دنيا رو به افزايش است و بر اساس تحقيقي که صورت گرفته سالانه رشد 10 درصدي دارد. از طرفي بر اساس يک تحقيق ديگر 25 درصد مکملهاي موجود آلوده به مواد نيروزا هستند و اگر فرض را بر درستي کامل اين عدد بگذاريم معنايش اين است که اگر از ورزشکاراني که مکمل مصرف ميکنند تست گرفته شود، 25 درصد آنها دوپينگي هستند.
وزير ورزش و جوانان با اشاره به گردش مالي 250 ميليارد دلاري در حوزه مکملها و داروهاي نيروزا در دنيا گفت: بسياري از مکملها از جمله در کشور ما در کارگاه هاي غير مجاز و اصطلاحاً زير پلهاي درست ميشوند و ضروري است نيروهاي ناظر مراقبت بيشتري در اين رابطه داشته باشند. هم در بخش تحقيقات و هم در بخش اطلاعرساني و کنترل بايد تلاش بيشتري انجام دهيم، چرا که موضوع سلامت جامعه در ميان است و چنانچه در اين جهت حرکت نکنيم، توليد و مصرف اين مکمل ها بيشتر و بيشتر خواهد شد و اين موضوع مشکلات زيادي را در پي خواهد داشت.
گودرزي با اشاره به تهديدات دوپينگ بر سلامت جسمي ورزشکاران که گاه حتي منجر به مرگ آنها ميشود، تصريح کرد: اين موضوع هم براي جامعه ورزش و هم براي کل جامعه يک ضايعه محسوب ميشود.
وي با اشاره به مراقبتهايي که وزارت بهداشت در توليد مکملها به عمل ميآورد، گفت: ضروري است که اين تلاشها و همچنين تلاش در جهت جلوگيري از ورود غير قانوني اين مواد به کشور و ممانعت از توليد در کارگاه هاي غير قانوني بيشتر شود، چرا که موضوع جاذبه مالي در ميان است و با وجود همه تلاشها شمار سودجويان اين بخش زياد است.
وزير ورزش با اشاره به مراقبتهايي که در حوزه ورزش انجام مي شود گفت: در حوزه ورزش، فدراسيون پزشکي ورزشي مراقبت شديدي در اين رابطه به عمل ميآورد و تمامي ورزشکاران ملي را تحت نظارت و کنترل دارد. اين امر باعث مي شود هم ورزشکاران بدانند تحت مراقبت واقعي هستند و هم معدود متخلفاني که ممکن است با اقدام خود حيثيت ملي کشور را خدشهدار کنند با برخورد جدي مواجه شوند.
گودرزي اظهار اميدواري کرد برگزاري همايش هاي اينچنين به گامي عملي در جهت افزايش سطح دانش و در نهايت سلامت جامعه منجر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]