واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۳۱ق.ظ)
کاهش بيش از 50 در صدي وسعت آتش سوزي در مناطق محيط زيست موج - مدير کل حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست اعلام کرد: وسعت آتش سوزي در 5 ماه اول امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کاهش بيش از 50 در صدي داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي تيموري با اشاره به اين که از نظر ساختاري و تشکيلاتي کشور حفاظت از جنگلها و مراتع کشور بر عهده سازمان جنگلها و آبخيز داري است، گفت: 10.6 درصد از وسعت کشور در قالب مناطق چهارگانه که از نظر زيستگاهي، وحوش، چشم انداز طبيعي شاخص هستند، تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست است.
وي تصريح کرد: سازمان حفاظت محيط زيست در 10 در صد مناطق تحت مديريت خود برنامه حفاظتي و مديريتي براي مقابله با بحران را برنامه ريزي ميکند و مابقي مناطق جنگلي تحت نظر سازمان جنگلها و مراتع کشور زير نظر وزارت جهاد کشاورزي هست و اين به معناي توپ انداختن به زمين ديگران نيست، بلکه براي هر دستگاهي وظايفي تعريف شده است.
تيموري با اشاره به اطلاعاتي که از ادارات کل محيط زيست استانها و تحليلهاي صورت گرفته از آتش سوزي مناطق چهارگانه که مسئوليت آن با سازمان حفاظت محيط زيست است، اعلام کرد: در 5 ماه اول سال 94، 209 فقره آتش سوزي در 21 استان کشور داشتيم و اين در حالي است که در مقايسه با زمان مشابه سال گذشته 194 فقره آتش سوزي گزارش داشتيم.
تيموري با بيان اين که دفعات وقوع آتش سوزي در مناطق حفاظت شده از لحاظ کمي رشد داشته است، تاکيد کرد: ميزان وسعت آتش سوزي در مناطق چهارگانه طي 5 ماه اول سال 94 نسبت به سال گذشته بيش از 50 در صد عليرغم افزايش تعداد آتش سوزي در مناطق چهارگانه کاهش يافته است.
وي با اعلام اين که در وسعت آتش سوزي در بيش از 50 در صد مناطق چهارگانه کاهش يافته است، اظهار داشت: در 5 ماه اول سال 93، حدود 5 هزار و 650 هکتار و در 5 ماه اول سال 94، حدود 2 هزار و 360 هکتار در مناطق حفاظت شده دچار آتش سوزي شده است.
مدير کل حفاظت و مديريت شکار و صيد سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه در 5 ماه اول سال 93 سه استان فارس، گلستان و خراسان رضوي بيشترين ميزان وسعت آتش سوزي را داشتند، افزود: در استانهاي فارس و ايلام در 5 ماه اول سال 94 بالاترين رقم در آتش سوزي گزارش شده است.
وي با اشاره به اقدامات پيشگيرانه در استان گلستان براي مهار آتش سوزي، گفت: در 5 ماه اول سال 93 در پارک ملي گلستان هزار و180 هکتار آتش سوزي داشتيم در صورتي که در زمان مشابه در سال 94، فقط آتش سوزي در 30 هکتار گزارش شده و به شدت وسعت آتش سوزي در پارک ملي گلستان کاهش پيدا کرده است.
تيموري تاکيد کرد: با توجه به بررسي کارشناسي به عمل آمده بيش از 90 درصد آتش سوزي در استانها عوامل انساني است که عمدتاً غير عمدي است و ميبايست آموزش و کارهاي ميداني براي پيشگيري از آتش سوزي تقويت شود تا پديده آتش سوزي در مناطق تکرار نشود.
وي در ادامه به علل کاهش وسعت مناطق آتش سوزي در مناطق حفاظت شده اشاره کرد و گفت: مانور مقابله با حريق در 14 استان کشور که در سنوات گذشته بالاترين دفعه و وسعت از نظر آتش سوزي داشتند، برگزاري شد.
تيموري تصريح کرد: برگزاري مانور اطفاي حريق منجر به ارتقاي آمادگي نيروهاي يگان حفاظت محيط زيست و تجهيزات مورد نياز و در گير شدن عوامل استاني که ميتوانند به سازمان کمک کنند، ميشود.
وي در ادامه به ديگر اقدامات پيشگيرانه در مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محيط زيست براي اطفاي حريق اشاره کرد و افزود: ستاد راهبري عمليات واکنش سريع براي اطفاي حريق در همه استانهاي کشور شکل گرفته است.
تيموري هماهنگي با ساير دستگاههاي وظيفه مند، افزايش تجهيزات در مواقع بحران آتش سوزي، پايش مستمر مناطق چهارگانه و آمادگي نيروهاي سازمان حفاظت محيط زيست، آموزش جوامع محلي، بومي، حاشيه و داخل مناطق چهارگانه محيط زيست که کانونهاي بحرانهاي آتش سوزي هستند، نصب سنسورهاي حساس به حريق در برخي از مناطق تحت مديريت محيط زيست از جمله پارک ملي گلستان را از اهم اقدامات سازمان حفاظت محيط زيست براي مهار آتش سوزي در مناطق حفاظت شده برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]