واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ترکیه نمی تواند یکه تاز منطقه باشد
علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل روز چهارشنبه در یادداشت روزنامه آرمان با اشاره به تحولات اخیر سوریه آورده است : بر این اساس ترکیه به دنبال جدا کردن موضوع سوریه از ایران و سرکوب پ پ ک بوده و از سویی با واگذاری اجازه پرواز از پایگاه های اینجرلیک به آمریکایی ها خواستار ورود این کشور به موضوع سوریه است.
کد خبر: ۵۲۵۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳ - 19 August 2015
علی بیگدلی کارشناس مسائل بین الملل روز چهارشنبه در یادداشت روزنامه آرمان با اشاره به تحولات اخیر سوریه آورده است : بر این اساس ترکیه به دنبال جدا کردن موضوع سوریه از ایران و سرکوب پ پ ک بوده و از سویی با واگذاری اجازه پرواز از پایگاه های اینجرلیک به آمریکایی ها خواستار ورود این کشور به موضوع سوریه است.
در این یادداشت آمده است : پس از توافق هسته ای وزیر خارجه ایران بلافاصله سفرهای نوبتی و منطقه ای خود را آغاز کرد با این هدف که موضوعات و مصوبات تفاهمنامه را به اطلاع دوستان منطقه ای ایران برساند و این مساله سبب می شود ایران مناسبات و روابط خود را با کشورهای منطقه و همسایگان خود گسترش دهد و این نشان از سیاست انبساطی ایران در مناسبات بین المللی دارد.
اما سفر محمدجواد ظریف به مسکو و ملاقات با وزیر خارجه روسیه سرگئی لاوروف نکات حائزاهمیتی داشت. مسکو یکی از طرف های توافق بوده و مواضع اعضای 1+5 را می توان از زبان لاوروف شنید.
ایران و روسیه مواضع نزدیکی نسبت به مسائل منطقه دارند و معتقدند مساله سوریه باید بدون حضور کشورهای خارجی و با تصمیم گیری مردم آن انجام شود.
اینکه یک انتخابات حقوقی زیر نظر بازرسان سازمان ملل در شرایطی که امکان برقراری آتش بس وجود ندارد، برگزار شود ممکن نیست به همین دلیل طرح وزرای خارجه ایران و روسیه در مورد سوریه موفق نبوده است.
در حال حاضر رقابتی میان ایران و روسیه از سویی و از سوی دیگر قطر، عربستان و ترکیه در منطقه و کشورهای اروپایی و آمریکا وجود دارد که چگونه بحران سوریه حل و فصل شود.
ترکیه با قطر و عربستان در رقابت با ایران قرار گرفته و هرکدام از آنها به این سمت حرکت می کنند که سیاست واحد و متحدی را در مقابل رقبای منطقه ای و بین المللی خود در مورد سوریه اتخاذ کنند. ترکیه درباره حادثه ای که در «سوروچ» اتفاق افتاد و در پی آن چند تن از کردهای این منطقه کشته شدند، می گوید مسئولیت بمب گذاری سوروچ با تروریست های داعشی است که البته بسیاری از تحلیلگران رسانه ای معتقدند این مساله ساختگی بوده و آنکارا تنها به دنبال فراهم کردن وسیله ای برای ورود ترکیه به بحران سوریه بود.
علاوه بر این ترکیه می توانست با این اقدام جلوی پیشرفت های ایران در مورد حل و فصل بحران سوریه که از نقاط حساس و استراتژیک مربوط به سیاست منطقه ای ایران است را بگیرد.
بر این اساس ترکیه به دنبال جدا کردن موضوع سوریه از ایران و سرکوب پ پ ک بوده و از سویی با واگذاری اجازه پرواز از پایگاه های اینجرلیک به آمریکایی ها خواستار ورود این کشور به موضوع سوریه است. بنابراین این موضوع قدری با سیاست های ترکیه نسبت به داعش تعارض دارد اما چون می داند در هر صورت آمریکا با سیاست پروازی نمی تواند حریف داعش شود این اجازه را به آمریکا داده تا دل این کشور را به دست آورد تا در کنار امتیازی که به آمریکا می دهد پ پ ک را سرکوب کرده و یک موقعیت مناسب در خود ترکیه به دست آورد. برای اینکه اردوغان ممکن است نتواند ائتلاف تشکیل دهد و ظرف چند روز آینده انتخابات دیگری برگزار شود اما تصور نمی رود که اردوغان به رغم حمایت هایی که از قطر و عربستان به عمل می آورد به اهدافش برسد چراکه عربستان عمیقا گرفتار یمن است و هیچ حمایتی از ترکیه نمی تواند به عمل آورد.
ترکیه از اقدامات خود در مورد سوریه دو اهداف در سر دارد؛ ابتدا به سطح محبوبیت خود در داخل افزوده و رای شهروندان غیر کرد را به دست آورد و هواداران رقیب سرسخت خود یعنی حزب خلق ها را کاهش دهد و دیگر اینکه به عنوان یک بازیگر اصلی وارد مسائل خاورمیانه شود، جلوی ایران را گرفته و در نهایت زمینه تغییر دولت را در سوریه فراهم کند که مسلما نمی تواند توفیقی حاصل کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]