تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837734347
بررسي اقدامات دستگاههاي مرتبط با طرح تعادلبخشي منابع آب
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۸:۳۵ب.ظ)
در کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق خرمآباد صورت گرفت؛ بررسي اقدامات دستگاههاي مرتبط با طرح تعادلبخشي منابع آب موج - خرم آباد- جلسه کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي خرمآباد با دستور کار بررسي اقدامات دستگاههاي مرتبط با طرح تعادل بخشي منابع آب برگزار شد
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق خرمآباد در اين جلسه که صبح امروز (سه شنبه ) در محل اين اتاق برگزار گرديد، با تأکيد بر اينکه کشور هم در حوزه آبهاي سطحي و هم در حوزه آبهاي زيرسطحي با بحران مواجه است، اظهار داشت: در حوزه آبهاي سطحي اخيراً جلسهاي براي حوزه آبريز کرخه برگزار گرديد که استاندار لرستان به خوبي از سهميه آب استان دفاع نمودند.
مرتضي هادي پور با اشاره به اينکه از مجموع 18 ميلياردمترمکعب آب اين حوزه، 7/7 دهم ميليارد آن از لرستان تأمين ميشود گفت: بر اساس دستورالعملهاي کارشناسيشده بهتر است به جاي اينکه مقدار قابل توجهي از اين آب در خوزستان براي توليد محصولات کشاورزي اختصاص پيدا کند، منطقيتر اين است که همين مقدار مشخص آب در استاني ديگر مثل لرستان براي توليد حجم بيشتري از محصولات کشاورزي اختصاص پيدا کند.
وي با تأکيد بر اينکه هر ساله در کشور 6 تا 7 ميليارد مترمکعب بيشتر از ميزان منطقي مصرف ميشود، تصريح کرد: در حال حاضر حدود 600 دشت کشور با بحران مواجه هستند که ازاين مقدار، در 300 دشت ديگر امکان استفاده از آب وجود ندارد.
هادي پور با اشاره به ساختار طرح تعادل بخشي منابع آب بيان داشت: در اين طرح 15 پروژه تعريف شده و 17 سازمان و تشکيلات دولتي و خصوصي مشارکت دارند.
رئيس کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق خرمآباد با تأکيد بر وظايفي که در اين خصوص بر عهده دستگاههاي مختلف گذاشته شده، عنوان داشت: کشاورزان امروز تشکل قدرتمندي هستند که بايد نقش آنها مورد توجه قرار گيرد و در همين زمينه اگر همکاري لازم را نداشته باشند، قطعاً اين طرح با شکست مواجه خواهد شد.
بروز کردن سند ملي اصلاح الگوي کشت، همکاري براي مسدود نمودن چاههاي غيرمجاز و هماهنگي و جلب همکاري کشاورزان از جمله وظايفي بود که هاديپور از آنها به عنوان وظايف سازمان جهاد کشاورزي ياد کرد و افزود: ايجاد تشکل آب و همچنين مصرف نهادههاي مناسب با نوع کشت نيز از ديگر وظايف مشخص شده براي اين سازمان است.
مرتضي هادي پور با انتقاد از شرکت آب منطقهاي لرستان در خصوص تعيين تکليف چاههاي غيرمجاز آب گفت: متأسفانه اين شرکت به جاي مسدود نمودن چاههاي آب غيرمجاز، تمرکز خودش را روي چاههاي مجاز گذاشته است.
وي افزود: تشکيل جلسات و ارائهي آمار و اطلاعات هم به عهدهي بخش خصوصي و مشخصاً اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي گذاشته شده است.
سند راهبردي مديريت خشکسالي لرستان در حال تدوين است
در ادامه جلسه رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي لرستان هم با تأکيد بر اينکه سياستهاي غلط دولتها در سه دهه گذشته باعث شکلگيري مشکل کمآبي شده است، گفت: دشت سيلاخور که زماني از جمله دشتهاي پُرآب لرستان بوده و دهها رشته قنات داشته، امروز در اثر اعمال سياستها و البته شدت يافتن خشکسالي با مشکل کمآبي مواجه شده است.
مراد سپهوند با اشاره به رواج بحثهاي غيرکارشناسي در مورد محصولات کشاورزي لرستان و ميزان آب مصرفي آنها اظهار داشت: متأسفانه تصورات غلطي در نزد عوام شکل گرفته که باعث بروز مشکلاتي شده است؛ يکي از اين تصورات مصرف بسيار بالاي هندوانه و سيبزميني در لرستان است، اين در حالي است که آبياري اين محصولات با روش تيپ صورت ميگيرد و کمتر از 10 هزار مترمکعب ميباشد.
وي افزود: از سوي ديگر تعبير "هندوانه گوگردي" در نزد عموم شکل گرفته که اصولاً چنين چيزي وجود ندارد و حتي در صورت صحت هم مشکلي ايجاد نميکند.
سپهوند با اشاره به اينکه سند راهبردي مديريت خشکسالي لرستان در مرکز تحقيقات کشاورزي استان در حال تدوين است گفت: بر اساس اين سند قرار است راهبردهاي اصلي مصرف آب در همهي حوزهها مشخص گردد.
رئيس مرکز تحقيقات کشاورزي لرستان با تأکيد بر اينکه اين مرکز آمادگي دارد براي همهي دشتها و مناطق استان الگوي کشت ارائه نمايد، بيان داشت: لازمهي انجام و موفقيت اين طرح ايجاد هماهنگي با کشاورزان و جلب همکاري آنهاست.
مراد سپهوند عنوان داشت: در خصوص طرح تعادل بخشي منابع آب هم گفت: در اين زمينه لازم است دو مسأله مورد توجه قرار گيرد: اول؛ مشخص نمودن بيلان آب مناطق مختلف استان و دوم؛ اجراي اصلاح الگوي کشت با جلب نظر کشاورزان.
ضرورت برخورد اولويتبندي شده با متخلفان آب بخش کشاورزي
يکي از کشاورزان لرستاني هم در اين جلسه با اشاره به برداشت غيرمجاز برخي کشاورزان از چاههاي مجاز آب، گفت: مشکل فقط چاههاي غيرمجاز نيستند، واقعيت اين است که از چاههاي مجاز هم بيش از مقدار مجاز برداشت صورت ميگيرد.
کرم حيدري با بيان اينکه بسياري از کشاورزان براي دريافت مجوز و حفر چاه تسهيلات بانکي دريافت کردهاند اظهار داشت: در شرايطي که اين دسته از کشاورزان هنوز نتوانستهاند از عهده بازپرداخت تسهيلات بانکي برآيند، با مشکل مسدود شدن چاههاي آبشان توسط شرکت آب منطقهاي آن هم در زمان بعد از کشت محصول ميشوند.
وي با تأکيد بر اينکه بخش عمدهاي از مشکلات مربوط به حوزه سياستگذاريهاي کلان است، افزود: اگر ما بدانيم که نياز کشور به هر محصول براي مصرف داخلي و صادرات چه مقدار است، به همان ميزان توليد ميکنيم، که اين مسأله هم موجب مديريت بازار محصولات کشاورزي و هم آب مصرفي ميشود.
حيدري با بيان اينکه شرکت آب منطقهاي بايد بر اساس اولويتبندي نسبت به چاههاي آب اقدام نمايد، تصريح کرد: در مرحله نخست مسدود نمودن چاههاي غيرمجاز، در مرحلهي دوم برخورد با برداشتهاي اضافه بر مجوز و در مرحله سوم برخورد با برداشتهاي غيرمجاز از آبهاي سطحي و روانابها از جمله اقداماتي است که بايد در دستور کار اين شرکت قرار گيرد.
بحران آب يک مشکل ملي است و بايد با نگاه ملي برطرف شود
ديگر کشاورز لرستاني حاضر در اين جلسه هم با تأکيد بر اينکه بحران کمآبي يک بحران ملي است، گفت: مادامي که اين مشکل به صورت همه جانبه و ملي دنبال نشود، نبايد انتظار کنترل آن را داشته باشيم.
رحيم شوشتري اظهار داشت: از آنجا که زيرساختهاي بخش کشاورزي فراهم نشده است، از بخشنامهها و دستورالعملها هم کاري ساخته نيست.
وي افزود: از سوي ديگر نظام سلامت و سبد خانوار ما نيازمند محصولاتي است که نميتوانيم توليد آنها را متوقف کنيم.
شوشتري با بيان اينکه کشاورزان بيشتر از هر قشر ديگري ارزش آب را ميدانند و برايش دل ميسوزانند، گفت: متأسفانه وزارت نيرو در طول ساليان گذشته بدون محدوديت مجوز حفر چاه صادر کرده که شرايط امروز معلول اين تصميمگيريهاي نادرست است.
اين کشاورز لرستاني تصريح کرد: متأسفانه صاحبان بيشتر چاههايي که با مجوز صنعتي حفر شدهاند اقدام به اضافهبرداشت ميکنند و در زمينههاي ديگري آب را به مصرف ميرسانند.
رحيم شوشتري با انتقاد از مسوولان و نمايندگان لرستان در مجلس عنوان داشت: چرا در تمام سالهاي گذشته برنامهاي براي مهار آبهاي لرستان و جلوگيري از هدر رفت آنها صورت نگرفته که در داخل استان به مصرف برسند و خيرشان مال خودمان باشد.
وي در بخش ديگري از سخنانش به اهميت مسأله عدالت و تأثير آن در مسائل مختلف جامعه پرداخت و افزود: کشاورز لرستاني يک سال از عمر خود را صرف توليد گندم ميکند، اما آنچه به دست ميآورد بسيار ناچيزتر از سودي است که باغدار رفسنجاني در همين مدت زمان به واسطهي توليد محصولاتش عايدش ميشود؛ در شرايطي که خانواده باغدار رفسنجاني به راحتي ميتواند محصول کشاورز لرستاني را سر سفرهاش داشته باشد، آيا خانوادهي کشاورز لرستاني هم ميتواند به همين راحتي به توليدات باغدار رفسنجاني دسترسي داشته باشد.
شوشتري بيان داشت: مادامي که در خريد محصولات کشاورزي به جاي نگاه کيفي، نگاه کمي حاکم است، مشکلات بخش کشاورزي حل نخواهد شد؛ آيا محصول کشاورزي که بر اساس برنامهريزي به صورت کاملاً سالم توليد شده با ساير محصولات ديگر بايد به يک گونه ارزشگذاري شوند؟
احکام قضايي براي مسدود نمودن چاههاي غيرمجاز اخذ شده است
در ادامهي اين جلسه، مجري طرح تعادلبخشي شرکت آبمنطقهاي لرستان هم با اشاره به اينکه طرح تعادلبخشي يک نگاه ملي و کشوري است، گفت: البته اين طرح از سالها پيش وجود داشته و از سال گذشته واژهي "احياء" هم به آن اضافه شده است.
مهرداد محمدي با بيان اينکه ميزان کسري آب کشور 110 ميليارد متر مکعب است، اظهار داشت: بر اساس طرح تعادلبخشي منابع آب هر استان متعهد شده است که تا ميزان خاص و تعيينشدهاي صرفهجويي داشته باشد.
وي افزود: در همين راستا شوراي حفاظت از منابع آب در استان و همه شهرستانها تشکيل شده که رياست آن به عهده استاندار و در شهرستانها به عهدهي فرمانداران است.
محمدي به الگوي کشت هم اشاره کرد و عنوان داشت: در همين زمينه سند ملي آب ايران تدوين شده که بر اساس آن مشخص گرديده هر محصول چه ميزان آب نياز دارد.
مجري طرح تعادلبخشي شرکت آبمنطقهاي لرستان در پاسخ به انتقادات رييس و اعضاي کميسيون کشاورزي، آب و منابع طبيعي اتاق خرمآباد هم بيان داشت: طرح اصلاح الگوي مصرف آب 20 سال است که تدوين شده، چرا حالا که شرايط بحراني شده همه در مورد آن حساس شدهاند؟
مهرداد محمدي با بيان اينکه بين حجم آب استفاده شده و نوع و ميزان محصولات کشاورزي تعادل منطقي وجود ندارد، گفت: از سوي ديگر متأسفانه کشاورزان ما چاههاي آبشان را در قبال دريافت اجاره در اختيار کشاورزان غيربومي قرار ميدهند که فقط با هدف سوداندوزي به استان آمدهاند و اين منابع را تخريب ميکنند.
وي؛ انتقال آب به اراضي ديم را يکي ديگر از مشکلات امروز کشاورزي لرستان عنوان کرد و بيان داشت: خوشبختانه کميتهي راهبري طرح احياء تشکيل شده و هفتهي آينده تشکيل جلسه خواهد داد.
محمدي در خصوص مغايرت ميزان اعلام شدهي آب از سوي کشاورزان با واقعيت در زمان دريافت مجوز براي حفر چاه هم گفت: بهرهبرداران از سوي سازمان جهاد کشاورزي به ما معرفي ميشوند و ما هم بر اساس نظر کارشناسي اين سازمان عمل ميکنيم و طبيعي است اگر مغايرتي در اين زمينه وجود دارد، جهاد کشاورزي بايد پاسخگوي آن باشد.
مجري طرح تعادلبخشي شرکت آبمنطقهاي لرستان با اشاره به اينکه بيلان آب دشتهاي استان تعيين شده و منفي است، اظهارداشت: متأسفانه هنوز بخش قابلتوجهي از اراضي کشاورزي استان به روش غرقآبي آبياري ميشوند.
مهرداد محمدي تعداد چاههاي مجاز استان را 7000 حلقه عنوان کرد و بيان داشت: از اين مقدار، 3500 حلقه برقي است که بر روي 1300 حلقه از آن کنتور هوشمند نصب شده است.
وي تعداد چاههاي آب غيرمجاز استان را هم 1500 حلقه اعلام کرد و عنوان داشت: احکام قضايي براي مسدود نمودن اين چاهها اخذ شده و براي نهايي کردن آن منتظر دريافت اعتبارات هستيم.
محمدي در بخش ديگري از سخنانش گفت: اينکه چاههايي که قبل از سال 85 حفر شدهاند براي دريافت مجوز قانوني مورد بررسي قرار بگيرند، مصوبهي مجلس است و ما در واقع فقط به آن عمل کردهايم.
مجري طرح تعادلبخشي شرکت آبمنطقهاي لرستان در پايان اظهار داشت: موفقيت طرح تعادلبخشي منابع آب در گرو همراهي و همکاري همهجانبهي همهي دستگاهها و البته کشاورزان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
یک فوریت طرح نظام حق التدریسی در کمیسیون آموزش بررسی شد
به گزارش دولت بهار به نقل از خانه ملت عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون و تحقیقات مجلس با اشاره به جزئیات جلسه این کمیسیون گفت بررسی نهایی موضوع نحوه برگزاری آزمون استخدامی پنج هزار نفر در آموزش و پرورش با حضور معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی و فناوری و نیروی انسانی وزارت آموزش وتصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس/بررسی جزئیات طرح به کمیسیون شوراها محول شد
تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس بررسی جزئیات طرح به کمیسیون شوراها محول شد سیاست > مجلس - نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس در نشست علنی امروز رای مثبت دادند به گزارش خبرآنلاین نمایندگان با 109 رای موافق 61 رای مخالف و 14 رایبررسی یک فوریت طرح نظام حق التدریسی در کمیسیون آموزش
به گزارش آناجبه نقل از خانه ملت عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون و تحقیقات مجلس با اشاره به جزئیات جلسه این کمیسیون گفت بررسی نهایی موضوع نحوه برگزاری آزمون استخدامی پنج هزار نفر در آموزش و پرورش با حضور معاونان توسعه مدیریت و پشتیبانی و فناوری و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورشعضو کمیسیون کشاورزی:طرح حفاظت از تالاب ها در مجلس در دست بررسی است
عباس پاپی زاده در جمع خبرنگاران دزفول افزود با تصویب این طرح اختیارات باز دارنده بیشتری به سازمان حفاظت محیط زیست اعطا می شود تا با قدرت بیشتر مانع اجرای طرح ها و پروژه های مخرب زیست محیطی در کشور شود وی ضمن انتقاد از سکوت سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص طرحهای انتقال آب در کشورنمایشگاه منابع مرتبط با روز جهانی انسان دوستی
به گزارش لیزنا 19 آگوست برابر با 29 مرداد ماه روز جهانی انسان دوستی نام گرفته است اختصاص دادن این روز راهی برای بالا بردن درک عمومی درباره فعالیت های جهانی انسان دوستانه است کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد به منظور گرامیداشت این روز و ترویج انسان دوستی نمایشگاهی منابع مرتبط را درمديريت بهينه طرحهاي سرمايهاي شرکت ملي نفت ايران بررسي شد
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ۶ ۴۴ق ظ مديريت بهينه طرحهاي سرمايهاي شرکت ملي نفت ايران بررسي شد موج - راهکارهاي پيادهسازي مديريت بهينه سبد داراييهاي طرحهاي سرمايهاي شرکت ملي نفت ايران با توجه به محدوديت تأمين منابع اعتباري و فرصتهاي سرمايهگذاري بررسي شد به گزارش خبرگزاري موج معاونت بررئیس کمیسیون معماری و شهرسازی اقدام اساسی برای مقابله با زلزله احتمالی شهر تهران صورت نگرفته است/بررسی طرح LEZ
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازیاقدام اساسی برای مقابله با زلزله احتمالی شهر تهران صورت نگرفته است بررسی طرح LEZ در شورای شهررئیس کمیسیون معماری و شهرسازی گفت توقع میرود که شورای شهر تهران با توجه به اینکه اقدام اساسی برای مقابله با زلزله احتمالی شهر تهران صورت نگرفته است جلسهایبررسی طرح حمایت از صنعت برق در دستور کار مجلس قرار گرفت
بررسی طرح حمایت از صنعت برق در دستور کار مجلس قرار گرفت شناسهٔ خبر 2878378 - یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۷ سیاست > مجلس بررسی گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح حمایت از صنعت برق کشور در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت به گزارش خبرنگار مهر جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلاسفیر/معاون سیاسی وزارت کشور:لایحهشفاف سازی منابع مالی کاندیدهای انتخاباتیدرهیئت دولت درحال بررسی است وبه زودی
سفیر معاون سیاسی وزارت کشور لایحه"شفاف سازی منابع مالی کاندیدهای انتخاباتی"درهیئت دولت درحال بررسی است وبه زودی به مجلس تقدیم میشود سقف هزینه متناسب بامناطق مختلف ومنابع تامین آن بایدتوسط کاندیداهااعلام شودیکشنبه ۲۵مرداد۱۳۹۴تفاهم نامه همکاری برای بررسی اخلاقی پیش نویس طرح های پژوهشی امضا شد
تفاهم نامه همکاری برای بررسی اخلاقی پیش نویس طرح های پژوهشی امضا شد تهران- ایرنا- تفاهم نامه همکاری به منظور بررسی اخلاقی پروپوزال پیش نویس های طرح های پژوهشی میان ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی-
گوناگون
پربازدیدترینها