تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 مرداد 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1811625943




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توطئه آنکارا و اربیل باعث سقوط موصل شد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
توطئه آنکارا و اربیل باعث سقوط موصل شد
مالکی در کنفرانس خبری در تهران:
توطئه آنکارا و اربیل باعث سقوط موصل شد نخست وزیر سابق عراق گفت: توطئه ترکیه و اقلیم کردستان باعث سقوط موصل شد.


به گزارش فرهنگ نیوز،‌ نوری المالکی نخست‌وزیر سابق عراق در کنفرانس خبری که امروز (دوشنبه) در هتل آزادی تهران برگزار شد، با بیان اینکه خاورمیانه اکنون در فضای پیچیده‌ای قرار دارد، یادآور شد: قصد داریم در این فضا گام‌هایی برداریم و به پیشرفت برسیم اما با مشکلاتی روبرو هستیم که برای مقابله با آنها نیازمند وحدت هستیم.
 
وی افزود: رسانه‌های ما در منطقه با چالش‌های مهمی روبرو هستند و برخی رسانه‌های خارجی نمی‌خواهند که ما به پیشرفت برسیم.
 
نخست‌وزیر سابق عراق چالش دوم را توطئه‌های سیاسی، نظامی و جنگ‌های نیابتی در یمن و سوریه خواند و اظهار داشت: آیا می‌توانیم در مقابل رسانه‌هایی که قربانی را مجرم معرفی می‌کنند مقاومت کنیم. ماموریت رسانه‌ها مختلف است و یکی از این ماموریت‌ها تبدیل شدن این رسانه‌ها به مرکز ترویج افکار ناسالم است که باید با آن مقابله کرد.
 
این سیاستمدار عراقی در خصوص موضوع اصلاحات سیاسی در این کشور گفت: اصلاحات سیاسی و اداری از زمان تشکیل دولت بعد از صدام وجود داشت چرا که قانون اساسی در آن دوران بر پایه چارچوبی غلط بود و بر گروه‌بندی‌هایی تاکید داشت که مورد خواست مردم نبودند.
 
المالکی ادامه داد: اصلاحات از سال‌ها پیش احساس می‌شد اما بحران‌های زیادی ایجاد شد که مانع این روند شد. یکی از این مشکلات طائفه‌گری بود، دیگری درگیری در عراق و سپس دخالت خارجی در عراق بود.
 
نخست‌وزیر سابق عراق با اشاره به تظاهرات مردمی که خواستار اصلاحات سیاسی بودند افزود:‌آنچه رخ داد این بود که مرجعیت درخواست مردم را تائید کرد و فشار بیشتری بر دولت وارد شد تا اصلاحات را دنبال کند و اگر اختلافات پیش نیاید امید وجود دارد که اصلاحات پیش رود.
 
وی درباره ماهیت برخی جریان‌های معترضی گفت: به سرعت مشخص شد که هدف از تظاهرات برخی گروه‌ها، اصلاحات سیاسی نیست بلکه جریاناتی هستند که خواهان لغو نظام پارلمانی می‌باشند. برخی به دنبال شکست دولت هستند و اگر در ابتدا دنبال خدمات بودند اما این نگرانی وجود دارد که تظاهرات مردمی مسیر تحول استان انبار را طی کند که باعث قدرت‌گیری داعش شد.
 
نخست وزیر پیشین عراق اختلاف سلیقه را به آن معنی ندانست که بخواهیم دولت شکست بخورد، یادآور شد: ما و آقای عبادی با هم اختلافی نداریم چرا که هر دو از یک جریان هستیم.
 
المالکی در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش آمریکا و برخی همسایگان عراق در ناامنی‌های این کشور گفت: آنها می‌گفتند که عراق را حمایت نمی‌کنند مگر اینکه مالکی برود اما این خدعه بود زیرا ما اشغالگران را بیرون کردیم و آنها به فکر بازگشت بودند. همچنین سعودی نیز معتقد بود که مالکی نباید بماند زیرا به ظن آنها حکم اعدام رهبر جهان اسلام یعنی صدام حسین را صادر کرده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه گفته می‌شود قانون اساسی زنده و پویاست، گفت: این قانون اساسی مرده است زیرا بندهای آن اصلاحات را سخت می‌کند و برای انجام اصلاحات نیازمند رفراندوم هستیم.
 
نخست‌وزیر سابق عراق در پاسخ به سؤالی در خصوص حمایت‌های جمهوری اسلامی از وی و عراق گفت: به این حمایت افتخار می‌کنم و از مقامات جمهوری اسلامی به خصوص رهبر انقلاب که قرار است فردا با ایشان دیدار کنیم، قدردانی می‌کنم. برخی می‌پرسند چرا این اهتمام به مالکی وجود دارد که باید گفت جمهوری اسلامی صاحب یک ایدئولوژی است و ضرورت توسعه خط مقاومت وجود دارد. هر دو کشور در یک روند سرنوشت‌ساز قرار داریم.
 
المالکی ادامه داد: در دوره 8 ساله مسئولیتم ایران و عراق به یکدیگر نزدیک شدند و بهبود شرایط با جمهوری اسلامی از مواردی بود که در دوره من حاصل شد.
 
این سیاستمدار عراقی در خصوص گزارش کمیته تحقیق و قرار گرفتن نام وی به عنوان متهم گفت:‌ این کمیته دچار اختلاف سیاسی شد و مصداقیت خود را از دست داد. همچنین باید در صحت تحقیق نیز شک کرد.
 
وی افزود: ریاست کمیته که به یک جریان خاص سیاسی منتسب است، نیز تلاش‌هایی برای آوردن نام من داشت که البته مجلس این گزارش را بدون اسم گرفت و از نظر من این موضوع اهمیت ندارد.
 
نخست وزیر پیشین عراق سقوط الرمادی را یک توطئه خواند همانطور که سقوط موصل یک توطئه بود و افزود: برخی من را مقصر می‌دانند اما ما در صدر اسلام نیز شاهد شکست‌هایی بودیم که نمی‌توانیم به حساب پیامبر بگذاریم. همچنین در جنگ ایران نیز شهرهایی سقوط کرد اما امام گفتند الخیرو فی ماوقع.
 
المالکی افزود: آنچه در موصل رخ داد جنگ نبود زیرا ارتش قوی بود و 43 هزار پلیس مسلح وجود داشت که از هیچ گروهی شکست نمی‌خورد اما این توطئه از اربیل و آنکارا شروع شد و بعد نقشبندیه و داعش آمدند. اقلیم کردستان از مواضع خود عقب‌نشینی کرد و سنی‌ها همین طور.
 
وی با بیان اینکه فرماندهان تیپ 3 و 4 که کرد بودند عقب‌نشینی کردند اظهار داشت:‌افسران کرد در توجیه اقدام خود گفتند که این جنگ ما نیست. حتی بیانیه‌ای صادر شد که در آن به افسران کرد خطاب شده بود که با داعش نجنگند چرا که داعش با شیعه و مالکی در حال جنگ است.
 
این سیاستمدار عراقی در پاسخ به سؤالی در خصوص حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با داعش گفت: ترکیه بزرگترین حامی داعش و القاعده است در حالی که اگر ترکیه و عربستان نبودند داعش نیز نبود. زمانی که درهای اروپا به سمت ترکیه باز نشد مقامات ترک در همان مبنای امپراطوری عثمانی به خاورمیانه روی آوردند و به طرح‌های توسعه‌طلبانه در سوریه و شمال عراق چشم داشتند.
 
مالکی ادامه داد: ترکیه در سایه حزب عدالت و توسعه که اعتقاد به طائفه‌گرایی علیه شیعه دارد پیش رفت و سیاست اردوغان طائفه‌گرایی و توسعه طلبی است.
 
نخست‌وزیر سابق عراق در خصوص انتقادات مطرح شده به نیروهای حشدالشعبی نیز گفت: این انتقادات به آن دلیل است که حشد الشعبی در مقابله با تروریست‌ها تجربه موفقی داشت و آنها در مبارزه با داعش و باز پس‌گیری شهرها موفقیت‌های زیادی کسب کردند. ماشین تبلیغاتی رسانه‌های خارجی دست به بزرگ‌نمایی برخی اشتباهات در حشدالشعبی می‌زند و دلیل این سیاه‌نمایی‌ها آن است که قدرت حشدالشعبی مانع از مداخله ترکیه در عراق می‌شود. اگر حشدالشعبی نبود و خداوند الهام نمی‌کرد قطعا عراق از بین می‌رفت.
 
وی در خصوص حذف برخی مناصب در دولت حیدر العبادی نیز گفت: معتقدم جایگاه یک سیاستمدار محدود به جایگاه اداری نیست لغو عناوین از اختیارات دولت است اما برخی از آنها از اختیارات دولت نیست که لغو سمت معاونت ریاست جمهوری و استانداری از جمله آنهاست.
 
المالکی با بیان اینکه برای من مهم نیست که از سمت کنار گذاشته شوم زیرا با 103 کرسی در پارلمان یک حزب قدرتمند را دارم اظهار داشت: این موضوع به پشتوانه مردمی افراد باز می‌گردد. اگر این مناصب مانعی در مسیر اصلاحات است ما از آن پیروی می‌کنیم.
 
وی درباره توافق هسته‌ای ایران و تغییرات در نحوه روابط با همسایگان نیز گفت: مطمئن هستیم توافق هیچ ارتباطی با نقش جمهوری اسلامی در منطقه ندارد. نقش منطقه‌ای ایران نسبت به گذشته پررنگ‌تر و بهتر شده است.
 
وی همچنین درباره اینکه گفته می‌شود سیاست‌های مالکی باعث شکل‌گیری داعش شد، نیز گفت: این موضوع اصلا صحیح نیست زیرا داعش زائیده القاعده است که سال‌ها پیش در سعودی شکل گرفت و حمایت شد. طالبان و النصره و همچنین هوکوحرام نیز جزئی از القاعده هستند.
 
نخست وزیر سابق عراق با بیان اینکه از زمان سقوط صدام القاعده فعال بوده است، یادآور شد: پیش از نخست‌وزیری من درگیری طایفه‌ای بود و به خصوص در زمان انفجار حرمین عسگرین این درگیری تشدید شد. من همواره در کنار شیعه، سنی و کرد ایستاده‌ام. آنهایی که این موضوع را مطرح می‌کنند پاسخ بدهند که آیا سیاست دولت مرکزی باعث افزایش تروریسم شد یا کردستان عراق که حتی با تغییر مالکی نیز سیاستش را تغییر نداد.
 
المالکی در خصوص تجریه این کشور گفت: قطعا ما یک عرب واحد داریم اما آنچه تجزیه عراق و فدرالی شدن گفته می‌شود وجود دارد. البته اهل سنت که در گذشته دنبال فدرالیسم بودند، دیگر آن را نمی‌خواهند چرا که وجود داعش و دخالت‌های خارجی آنها را منصرف کرده است.
 
وی درباره روابط عراق و عربستان نیز گفت: موضع من درباره سعودی مربوط به امروز نیست. من در سال 2006 تلاش کردم که رابطه با عربستان را بهبود ببخشم اگر چه می‌دانستم وهابیت دشمن اهل بیت است.
 
المالکی به تلاش‌های آمریکا برای میانجیگری بین عراق و عربستان اشاره کرد که ناکام ماند و افزود: سعودی‌ها اعلام کردند که بغداد پایتخت عباسی است وباید باقی بماند. موضع من پس از تمامی این تلاش‌های ناموفق و آنچه به رئیس‌جمهور آمریکا گفتم این بود که با همه روش‌های تبلیغاتی سعودی‌ها در دنیا مقابله و کنترل شوند. اگر سعودی‌ها نمی‌خواهند خود را اصلاح کنند تحت قیمومیت قرار بگیرند.
 


منبع: فارس


94/5/26 - 20:36 - 2015-8-17 20:36:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن