واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۲۹ب.ظ)
950 شهرک صنعتي در کشور وجود دارد/۹۷ درصد صنايع لرستان، صنايع کوچک و متوسط است موج - خرم آباد - مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي لرستان گفت: مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي لرستان گفت: ۹۷ درصد صنايع استان لرستان، صنايع کوچک و متوسط است.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، فرزاد محمدي شامگاه يکشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه، اظهار داشت: توجه به توليدات داخلي، همواره يکي از منويات مقام معظم رهبري بوده است که يکي از راهکارهاي تحقق اين مهم، توجه به صنايع کوچک و متوسط است.
وي افزود: براي نخستين بار، در سال 94، طبق مصوبه شوراي انقلاب فرهنگي، روز 21 مرداد به روز حمايت از حمايت از صنايع کوچک نامگذاري شده است.
مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي لرستان عنوان کرد: در کشورهاي مختلف، تعاريف متعددي در رابطه با صنايع کوچک ارائه شده و معمولاً براساس حجم توليد، مبلغ سرمايهگذاري و تعداد اشتغال سرمايهگذاري ميکنند، بهطور مثال از صنايعي با اشتغالزايي کمتر از 50 نفر بهعنوان صنايع کوچک، 50 تا 150 نفر بهعنوان صنايع متوسط و بالاتر از 150 نفر به عنوان صنايع بزرگ ياد ميشود.
وي خاطرنشان کرد: در ايران 92 درصد واحدهاي صنعتي، صنايع کوچک و متوسط هستند و بيش از 45 درصد اشتغال کشور، اشتغال صنعتي و مربوط به همين صنايع کوچک است و در استان لرستان، 97 درصد صنايع، صنايع کوچک و متوسط هستند.
وي با بيان اينکه 950 شهرک صنعتي در کشور وجود دارد، تصريح کرد: 70 منطقه ويژه اقتصادي در کشور مصوب شده است که از اين تعداد 17 منطقه در سطح کشور فعال است که خوشبختانه يکي از اين مناطق فعال، منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان است.
وي بيان کرد: منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان واقع در شهرستان ازنا، استراتژيکترين عرصه صنعتي استان است و شرايطي که در اين منطقه حاکم است فقط در دو منطقه ديگر کشور مشاهده شده است.
مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي لرستان گفت: منطقه ويژه اقتصادي لرستان دومنظوره است؛ يعني مزاياي منطقه ويژه و شهرکهاي صنعتي را با هم داراست در حاليکه ساير مناطق کشور، تک بعدي هستند.
وي افزود: در منطقه ويژه اقتصادي لرستان، هيچگونه وجهي براي صدور مجوز ساخت و پايان کار دريافت نميشود وسرمايهگذاران از اين لحاظ کاملاً معاف هستند در حاليکه در ساير شهرکهاي صنعتي مبالغي براي صدور مجوزهاي مذکور دريافت ميشود.
محمدي معافيتهاي مالياتي را يکي ديگر از مزاياي منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان دانست و عنوان کرد: حمايتهاي نرمافزاري ويژهاي از قبيل حمايت پاياننامههاي دانشجويي، پرداخت تسهيلات و برگزاري تورهاي مختلف دانشآموزي، اساتيد، خبرگان صنعتي و رسانهاي از صنايع کوچک موجود در اين منطقه انجام ميگيرد.
وي با اشاره به مزاياي منحصربهفرد منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان گفت: معافيت از ماليات و ارزشافزوده، مهمترين مزيت اين منطقه است و ميزان اين معافيت متناسب با مقدار ارزش افزوده ايجاد شده، تعيين ميشود و اين معافيت ميتواند تا 80 درصد هم باشد کمااينکه در حال حاضر برخي از واحدهاي صنعتي مستقر در اين منطقه از معافيت 60 درصد هم برخوردارند.
مدير عامل شرکت شهرکهاي صنعتي لرستان اظهار داشت: در منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان، دستگاهها و ماشينآلات مورد نياز در فرآيند توليد، از پرداخت گمرکي معاف هستند.
وي عنوان کرد: روابط تجاري و قوانين حاکم بر منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان، نه تابع ضوابط قانون کار، بلکه بر اساس قانون مناطق آزاد است و به طورکلي هدف از احداث اين مناطق ويژه، جذب سرمايهگذاري خارجي است.
محمدي خاطرنشان کرد: از لحاظ جغرافياي منطقه ويژه اقتصادي لرستان با دو استان صنعتي مرکزي و اصفهان هم جوار است و اين در حالي است که اين دو استان، هيچکدام منطقه ويژه اقتصادي ندارند و اين فرصت خوبي براي جلب همکاري تجار اين استانها به استان است.
وي تصريح کرد: قرارگيري در جاده ترانزيتي سه راهي خوزستان ـ اصفهان ـ تهران، نزديکي به ايستگاه راهآهن و مستعد بودن براي انجام فعاليتهاي اکوتوريسمي و گردشگري از ديگر مزايايي منحصربهفرد منطقه ويژه اقتصادي استان لرستان محسوب ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]