واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۵۰ق.ظ)
حمله دوباره به سه کاميون ايراني در خاک ترکيه طي دو شب اخير/حمله افراد مسلح به اتوبوس ايراني در ترکيه موج-مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي از حمله دوباره به سه کاميون ايراني طي دو شب اخير خبر داد و گفت: خوشبختانه به رانندگان آسيبي وارد نشده، اما؛ کاميونها در آتش سوختند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدجواد عطرچيان، مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي از حمله دوباره به کاميونهاي ايراني خبر داد و گفت: متأسفانه افراد ناشناس شب گذشته به دو کاميون ايراني و دو شب گذشته به يک کاميون ايراني در منطقه چالدوران ترکيه حمله کردند.
وي با بيان اين که خوشبختانه به رانندگان ايراني هيچ صدمهاي وارد نشد، اما؛ متأسفانه کاميونها به آتش کشيده شدند و سوختند، گفت: طي يک ماه اخير ۹ بار به خودروهاي ايراني در خاک ترکيه حمله شده است که دولت ترکيه بايد پاسخگوي اينگونه حوادث و حفاظت از جان و مال مسافران و خودروها باشد.
مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي با بيان اين که دولت ترکيه بايد خسارت اتوبوسها، کاميونها و انهدام بار آنها را بپردازد درخصوص اين که چه تمهيداتي براي جلوگيري از ادامه اين حوادث براي خودروهاي ايراني وجود دارد گفت: وزارت امور خارجه پيگر موضوع خواهد بود ضمن اين که پيگيري لازم از طرف سفارت ترکيه در ايران در حال انجام است.
وي با بيان اين که مرز بازرگان همچنان به سمت ترکيه باز است، تأکيد کرد: به خودروهاي باري و مسافري ايراني که قصد سفر به ترکيه را دارند درخواست ميشود از سفرهاي غيرضروري به اين کشور خودداري کنند.
عطرچيان ادامه داد: به کاميونهاي ايراني که قصد ترانزيت کالا به اروپا را دارند اعلام شده تا در صورت امکان از مسيرهاي جايگزين براي ترانزيت کالا به اروپا استفاده کنند. البته استفاده از مسيرهاي جايگزين به دليل طولاني بودن، هزينه انتقال بار را براي کاميونها و شرکتهاي حمل و بار افزايش ميدهد.
با حملات مجدد به کاميونهاي ايراني شاهد چندين حمله به خودروهاي ايراني در ترکيه طي ۱۸ روز گذشته بوديم.
بر همين اساس، روز ۸ مردادماه جاري قطار مسافري آنکارا به تهران به شماره ۱۱۵۱۲ ترانس آسيا به دليل انفجار مين توسط گروه پ.ک.ک در بين دو ايستگاه سوورن – گنچ از توابع استان بينگل در شرق اين کشور خسارت ديد. البته هيچگونه آسيبي به مسافران اين قطار آنکارا به تهران نرسيد و فقط واگن توشه اين قطار آسيب ديد. اين قطار ۱۷۰ مسافر دارد. رسانههاي ترک دليل حادثه را خرابکاري گروه پ ک ک عنوان کرده بودند.
بعد از اين حادثه، مديرکل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي گفت: به رانندگان ايراني توصيه شد تا آنجا که ممکن است شبها از مرز ايران به طرف ترکيه نروند به هر حال مسئوليت هر نوع اتفاقي که در خاک ترکيه براي اتباع و کاميونهاي ايراني بيفتد با دولت آنکارا است.
بعد از انفجار در مسير قطار آنکارا به تهران، يک دستگاه اتوبوس ايراني ساعت ۱۱ صبح روز ۱۶ مرداد در منطقه چالدوران ترکيه از سوي افرادي که در کوههاي اطراف کمين کرده بودند مورد حمله قرار گرفت. در جريان اين حمله و تيراندازي راننده و چند نفر از مسافران زخمي شدند که در مسير انتقال به بيمارستان متأسفانه راننده جان خود را از دست داد. ساير مسافران با اتوبوس ديگر به ايران بازگشتند.
بعد از حمله افراد مسلح به اتوبوس ايراني، سازمان راهداري و حملونقل جادهاي طي بخشنامهاي به شرکتهاي حملونقل مسافري و باري کشور اعلام کرد تا از سفرهاي غيرضروري به ترکيه خودداري کنند.
اين حمله به اتوبوس ايراني واکنش وزارت امور خارجه کشورمان را نيز در پي داشت به طوري که اين وزارتخانه در اطلاعيه اعلام کرد: با توجه به برخي تحرکات و ناامنيهاي اخير در منطقه شرق ترکيه، وزارت امور خارجه به شهروندان محترم کشورمان که قصد عزيمت به ترکيه را دارند توصيه مينمايد تا اطلاع ثانوي از مسير زميني اجتناب کرده و حتيالامکان مسير هوايي را براي سفر به آن کشور انتخاب کنند.
اما اين پايان ماجرا نبود؛ تنها به فاصله ۵ روز پس از حمله افراد مسلح به اتوبوس ايراني در ترکيه، در تاريخ ۲۰ مرداد ماه يک کاميون ايراني در ترکيه مورد حمله قرار گرفت و پس از وقوع اين حمله مرز بازرگان به سمت ترکيه براي مدت چند ساعت بسته شد. البته در پي اين حمله خوشبختانه راننده کاميون زنده ماند، اما؛ بار و کاميون وي به آتش کشيده شد.
داود کشاورزيان با اشاره به حضور سفير ترکيه در سازمان راهداري و حملونقل جادهاي گفت: در اين ديدار مراتب اعتراض ايران به ترکيه در خصوص ناامنيهاي اخير اعلام شد و اميدواريم با انتقال اين پيام٬ دولت ترکيه بتواند امنيت را همانطور که ايران براي رانندگان ترک فراهم ميکند٬ براي رانندگان ايراني تأمين کند.
البته رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي اين موضوع را هم گفت: رانندگان ايراني در کشورهاي مجاور مثل عراق، افغانستان، پاکستان و اخيرا هم ترکيه امنيت کافي ندارند و دولت اين کشورها موظف به تأمين امنيت و پرداخت خسارت وارده به رانندگان ايراني هستند.
انفجار قطار مسافري، حمله به اتوبوس و حمله به ۹ کاميون ايراني طي حدود يک ماه اخير نشان ميدهد دولت ترکيه بايد عزم جدي براي ايجاد امنيت براي کاميونها و اتوبوسهاي ايراني برقرار کند.
با توجه به حوادث اخير براي کاميونها و اتوبوسهاي ايراني، رانندگان ايراني انگيزهاي براي سفر به ترکيه ندارند و مسووليت اينگونه حوادث در خاک ترکيه و حفاظت از جان و مال مسافران و خودروها بر عهده دولت ترکيه است. ضمن اين که ورود وزارت خارجه کشورمان به اين موضوع بيش از پيش احساس ميشود.
اما؛ سوالي که دولت ترکيه بايد پاسخ دهد اين است که دولت ترکيه چه اقدامي براي جلوگيري از اين حوادث انجام ميدهد و آيا تضميني براي مقابله با اين افراد و تأمين امنيت براي مسافران ايراني وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]