واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۱ب.ظ)
افزايش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه توليد نفت خام اوپک موج-تازهترين ارزيابي موسسه پلاتس نشان ميدهد که توليد نفت خام اوپک در ماه ژوئيه نسبت به ماه ژوئن روزانه ۱۲۰ هزار بشکه افزايش يافته است.
به گزارش خبرگزاري موج، نظرسنجي موسسه پلاتس از مقامهاي نفتي و تحليلگران صنعت نفت نشان ميدهد که توليد نفت سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در ماه ژوئيه با ۱۲۰هزار بشکه افزايش به روزانه ۳۱ ميليون و ۴۰۰ هزار بشکه رسيد.
اين سازمان در ماه ژوئن امسال ۳۱ميليون و ۲۸۰ هزار بشکه نفت در روز توليد کرده بود؛ بخش عمده افزايش توليد نفت خام اوپک در ماه ژوئيه به دنبال رشد توليد عربستان سعودي، بزرگترين توليدکننده نفت اوپک و بزرگترين صادر کننده، رخ داده است.
ارزيابيهاي پلاتس نشان ميدهد که توليد نفت خام عربستان سعودي در ماه ژوئيه با افزايش روزانه ۱۰۰ هزار بشکهاي به ۱۰ ميليون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسيده است.
بر پايه اين برآورد، در ماه ژوئيه توليد نفت خام آنگولا روزانه با ۵۰ هزار بشکه، امارات متحده عربي با ۳۰ هزار بشکه در روز و ايران روزانه با ۲۰ هزار بشکه افزايش روبرو بوده است، در حالي که توليد نفت خام الجزاير، ليبي، نيجريه در مجموع با ۸۰ هزار بشکه کاهش همراه بود.
مارگارت مک کوايل، خبرنگار ارشد پلاتس، موسسه جهاني پيشرو در زمينه گردآوري دادههاي بازار انرژي و ديگر کالاها، در اين باره گفت: توليد اوپک هم اکنون به بالاترين سطح در سه سال گذشته رسيده، در حالي که هنوز ايران بهطور کامل به بازارهاي جهاني بازنگشته است؛ بالاخره اتفاقي رخ خواهد داد، اما؛ اينکه چه زماني به وقوع ميپيوندد، مشخص نيست.
توليد نفت خام ماه ژوئيه اوپک بالاترين سطح از اوت ۲۰۱۲ به شمار ميآيد، توليد نفت خام اوپک در آن زمان روانزه ۳۱ ميليون و ۵۴۰ هزار بشکه بود، پس از آن اعضاي اوپک تصميم گرفتند پايبندي به سقف توليد روزانه ۳۰ميليون بشکه خود را افزايش دهند، اين سقف توليد در ژانويه ۲۰۱۲ تعيين شد.
سقف توليد روزانه ۳۰ ميليون بشکه اوپک از ژانويه ۲۰۱۲ تاکنون هيچ تغييري نکرده است، اما؛ هيچ ساز و کار کنترلي بر توليد اعضا وجود ندارد.
مک کوايل گفت: با وجود افت شديد قيمتهاي جهاني نفت خام و رسيدن به سطوح پايينتر از ۵۰ دلار براي هر بشکه و دورنماي افزايش توليد نفت ايران و فشار آن بر مازاد عرضه موجود در بازار نفت، هيچ نشانهاي از تصميم اوپک براي تغيير سياست توليد خود در کوتاه مدت مشاهده نميشود.
تهران و کشورهاي گروه ۱+۵، ۱۴ ژوئيه (۲۳ تير) در وين اتريش به يک توافق جامع هستهاي دست يافتند که بر اساس تحريمهاي مالي و اقتصادي ايران در ازاي اصلاح برنامه هستهاي اين کشور برداشته ميشود.
تحريمها عليه صنعت نفت ايران و بخشهاي مالي سبب شد صادرات نفت خام ايران از ارقام ۲ ميليون و ۲۰۰ تا ۲ ميليون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز به تنها حدود يک ميليون بشکه در روز کاهش يابد.
ايران اعلام کرده است؛ ميتواند عرضه نفت خام خود را بلافاصله پس از لغو تحريمها ۵۰۰ هزار بشکه در روز و ظرف ۶ ماه پس از آن يک ميليون بشکه در روز افزايش دهد.
شواهد زيادي مبني بر ادامه رقابت ميان کشورهاي عضو و غير عضو اوپک بر سر سهم بازار وجود دارد، در شرايطي که ايران قرار است به بازارهاي جهاني بازگردد، بحث سهم بازار در اوپک بسيار داغ شده است.
ايران اعلام کرده است که پس از تحريمها الويتش براي افزايش عرضه، بازارهاي آسيايي خواهد بود، اما؛ از آن جا که ديگر عرضهکنندگان جهاني نفت خام هم اکنون براي به دست آوردن مشتريان جديد رهسپار آسيا شدهاند، رقابت در بازار اين قاره کهن نيز داغ شده است.
روسيه نيز هم اکنون يکي ديگر از رقبا در بازار آسيا به شمار ميآيد.
عربستان سعودي از ماه مارس در سطوح بالاي ۱۰ميليون بشکه در روز نفت توليد ميکند؛ علي النعمي، وزير نفت عربستان در آوريل گفته بود که انتظار دارد توليد روزانه حدود ۱۰ ميليون بشکهاي اين کشور تداوم داشته باشد.
نشانهاي مبني بر تمايل وي يا ديگر مقامهاي عربستاني براي کاهش توليد نفت خام اين کشور عضو اوپک در آينده نزديک مشاهده نشده است.
در همين حال توليد نفت خام ليبي در ماه ژوئن دوباره با کاهش روبرو شده و از رقم روزانه ۴۱۰ هزار بشکه به ۳۹۰ هزار بشکه رسيده است، مشکلات فني در ميدانهاي شرقي اين کشور آفريقاي شمالي از دلايل عمده ادامه افت توليد نفت خام به شمار ميرود.
اميدهايي درباره افزايش سريع توليد نفت خام ليبي پس از توافق پايان ماه ژوئن رهبران قبايل براي بازگشايي يک خط لوله کليدي نفت که ميدانهاي عمده الشراره و الفيل را به تأسيسات صادراتي متصل ميکند و برداشتن حالت فوقالعاده ۶ ماه پايانه صادرات نفت رأس لانوف وجود داشت.
نيروهاي حفاظت از تأسيسات نفتي ليبي که مسوولت نگهداري از پايانه رأس لانوف با ظرفيت صادرات روزانه ۲۲۰ هزار بشکه نفت خام را بر عهده دارد، اعلام کردند که آنها اجازه نميدهند نفتکشها براي بارگيري به اين پايانه نفتي نزديک شوند، در حالي که آنها هيچگونه مجوزي از دولت شرقي، دولت شناخته شده در مجامع بينالمللي، نداشتند.
با وجود اميدها براي گشايش ميدانهاي الشراره و الفيل، هيچگونه نفتي از آنها انتقال داده نشده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]